Veríte v návrat zlých skutkov človeku?
Poznám človeka, ktorý spravil veľa zlého, vždy mu to je odpustené, tolerované atď. Veríte, že skôr či neskôr sa to tomuto človeku vráti? Poznáte také prípady?
Verim a dufam
Nie vzdy sa im to vrati v podobe nejakeho nestastia, tazkej choroby, straty majetku a podobne. Ale vacsinou tychto ludi nema nikto uprimne rad. Hoci ludi okolo seba aj maju, casto aj rodinu samozrejme. Skor su ludia nimi zmanipulovani, boja sa, alebo su na nich zavisli, alebo su to im podobni a navzajom sa vyuzivaju.
Kamoska chodila isty cas so psychopatom. Ten vedel dokonale kazdeho oblbnut, klamal, podvadzal uplne bez zabran, neskor uz mal aj paralelne vztahy. Aj karierne bol vysoko, kedze sa vedel vysplhat. Kamoske sa zdal cely cas dokonaly, splnal vsetky jej kriteria, az na to, ze akosi necitila k nemu nejaku hlbsiu lasku. Ale ignorovala to, lebo inac to bol fakt pan dokonaly. Neskor sme prisli na to, ze ten chybajuci hlbsi cit bolo prave jedine poznavacie znamenie, ze ten clovek sam v sebe ziadny cit nema.
Druha vec je, ze tymto ludom ta laska od inych mozno ani nechyba, tazko povedat.
Neverim tomu
Poznám osobne. Ex priateľ narcis. V priebehu týždňa stratil prácu bývanie a je na nule. Predtým žil luxusný život hrozne utracal. Naublizoval mi dosť.
Ex manžel mi chcel zobrať deti v čase okolo rozvodu. Potom mal aj nehodu na aute aj robotu stratil a každú vec ktorú proti mne podnikol mu karma vrátila. Verím veľmi na karmu keďže to vidím... Žiaľ videla som to aj na ľuďoch co som ich milovala. Na otcovi na dedovi...
@katulienkax pravda ale nepleť tu hrušky z jablkami. Ani nič o nemeckých nacistoch envieš a trepeš blbosti.
Matematicky verim a karmu :D .. zly človek robi zle rozhodnutia, čo ma za nasledok zle dôsledky... Podla toho s dost velkou presnostou predpovedam ludom daleku buducnost.. dobrym ludom sa deju zle veci ako prvym.. ale končia ako vitazi... Zlym ludom to trva roky, kym ich rozhodnutia dostihnu
A urobilo by ta stastnou, keby si vedela, ze sa mu to vrati? Ja poznam cloveka, ktoremu sa to vratilo..urobil vela zloby, zapricinil vela utrpenia, ktore mu ti ludia neodpustia...nakoniec trpel on sam..ale nemam z toho potesenie..
Pani ucitelka v skolke vzdy poza chrbat odsudzovala deti s roznymi poruchami. A vyzdvihovala, ze ona ma zdrave deti.
Ze dnes sa iba udrzuju vsetky tehotenstva, co by inak skoncili potratmi, tak tie deti z takychto tehotenstiev s predispoziciami sa potom daju dokopy uz ako dalsia generacia rodicov, chybne geny zauraduju a rodia dalej este viac chore deti, nachylne na kadeco od fyzickeho zdravia, po mentalne.
Nakoniec jej zdrava dcera a zdravy zat (z dobreho chovu - nazvime to tak) priviedli na svet autistu a babka rychlo prehodnotila postoj aj filozofiu. Vnucika si nastastie miluje.
Ina pani manzelka bola vzdy na prestiz a peniaze. Rodina, ani ta jej, ani muzova jej nebola dost dobra, neboli na urovni. Klasicke 80. a 90. roky.
Ked jej umrel muz, ostala na stare kolena sama, z rodiny ju nikto nemal rad. Cast rodiny jej chodila denne popod okna na autobus do skoly a prace, vzdy si privstala a vyhliadala ich spoza zaclony, kedy pojdu, ale nikdy jej smerom ani nepozreli. Akoby neexistovala. Kazdy raz to oplakala. Prestala nakoniec jest. Az skoncila na psychiatrii.
Kontaktovali jej rodinu a rodiny sa jej zzelelo a dopadlo to dobre. Zacali k nej chodit na kratke navstevy, skoro denne, dohliadnut na nu, ako sa jej dari, ci sa o seba zase stara, priniest jedlo. Pomerili sa. Uz sa navstevuju, prisli k nej aj na Vianoce, Velku noc, narodeniny. Uplne obzivla, zas ma chut zit.
Takze jej karma skor vystrazne pohrozila prstom a ona sa polepsila.
ako sa to hovori?
ze pánbožko ma všetkých rovnako rád :
ciže aj hiltera, stalina i j vrahov aj panny aj pedofilov aj slušných ludi atd...
tak prečo by sme mali byt dobrý? , ked nás ma rovnako rád? 🙊
ja som si všimla, že niekomu sa vráti hneď , niekomu neskôr, niekomu vôbec prípadne v ďalšom živote to ale nevieme či to tak je. A možno sa niekomu vracia aj na deťoch.
Ale áno. Počas oslav SNP v BB vykradli dom veterána. Nemal tam medzi tu špinavú čvargu chodit.
keď pomôžeš zlému (aj keď to myslíš akože dobre), vráti sa ti zlé ale niekedy máš z toho prospech a niekedy nie 🙂.
Tak to by nasu vladnucu elitu muselo postretnut vela nestastia a tragedii, ale nic take nepozorujem, uzivaju si svoj zivot. Mozno v tom buducom to pride 🙂
Ja neverim aj na zaklade mojho okolia alebo seba. Na mna sa sype xy tragedii a nikdy som nikomu neublizla vzdy som pomohala a par grazlikov alebo aj zien co ublizovali a pod su vysmiaty od ucha k uchu.
Presne tak ako kopec vrahov, asocialov sa doziju staroby a dobrych ludi skoli choroba alebo ine este skor ako prekrocia vyssi vek.
Poznám. Vrátilo sa to v podobe choroby
Ja poznám pána, čo robil zle svojej neteri, ponižoval ju, hovoril, aká je neschopná, všetko robí nesprávne. Svoju mamu ešte aj v neskorej dospelosti chodil vyžierat, bez toho, aby jej aspoň prispel. A keď ostala v starobe ležiaca, nechodil jej pomáhať, to robili iní členovia rodiny. A už ju takmer ani nenavštívil.
Čo sa stalo? Robí vysokú pozíciu, zarába najlepšie z celej rodiny. Vyhral v lote, nejakej súťaži cenu za 7000 eur. Členovia, čo pomáhali babke a išli teraz na dôchodok, majú sami taký malý dôchodok, že ledva zaplatia poplatky a nákup potravín je dobrodružstvo.
Ďalšia žena, nažičala si peniaze od rodičov, okolo 2500 eur a zdrhla do zahraničia. Keď sa jej pýtali, kedy im vráti peniaze, povedala, že nikdy, že boli hl..i, že jej požičali.
Mohli by ju dať na súd, ale to neurobia, lebo je to ich dcéra a ona to vie.
Chcem tomu veriť, že sa zlým ľuďom všetko vráti. Ale čo vidím okolie, vidím, že čím väčší h...l tým má viac bezstarostný život.
Neviem, ale niektori ludia by si zasluzili aby sa im to vratilo...Su tak zakerni...
Najhorsie je mat takeho v rodine...
ano verim

@tenerifka presne presne tie najvacsie vojnove sssacke svine si zili az do neskorej staroby v utajeni