Videli ste dokument - Nemý výkrik?
Ahojte, videli ste film, ci skor dokument? Co si o tom myslite? Nechcem vyzniet ako puritanka, ale povinne by som to dala pozriet mamickam zvazujucim potrat.
@mummy01 ☹ ☹ ☹ vidíš, sama si použila slovo "zastrašiť" čo v predchádzajúcej debate niektorí diskutujúci chceli vyvrátiť. stále sa hovorí o slobode voľby, ale aj tak majú na mysli UUT ☹ ☹ ☹
máš srdce na pravom mieste x
tiež ma včera večer v posteli napadlo, že každý, kto žije alebo žil v zahraničí, tak vám potvrdí, že slováci sa strašne do každého starajú. ale zaujímavé je, že ked príde reč na potraty, tak sa zrazu nikto do nikoho nejde starať, každý nech si robí podľa svojho svedomia 😖
Bavíme sa o tom, čo embryo cíti, vníma, či premýšľa, ale chcela by som sa spýtať...myslíte, že chce zomrieť? keď máme všetci do jedného vrodený pud sebazáchovy? či aj tie najzákladnejšie pudy tomuto nenarodenému, vyvýjajúcemu sa človeku, chceme odňať? ak by sme vedeli overiť, čo nenarodené dieťa chce, myslíte, že by sme niekde natrafili na také, čo by chcelo umrieť? chcel by niekto z vás umrieť? chcú umrieť ľudia odsúdení na smrť za svoje skutky v zemaich, kde je to právne možné?
Iste, sú medzi nami aj takí ľudia, ktorí chcú umrieť, ale len preto, lebo prežívajú hlboký smútok, depresiu a to je už chorobný stav, ktorý by sa nemal prehliadať, ale liečiť, či už psychoterapiou, alebo medikamentózne. Tak ako je známe, že istá časť ľudí, ktorí žiadajú u seba eutanáziu, že sa práve v tomto štádiu nachádzajú, že sa proste nevedia zmieriť napr. so svojou chorobou, ktorá vôbec nemusí byť infaustná, či znižujúca kvalitu života...
Všetci sme smrteľní, a predsa sa nám ťažko umiera..resp. niekedy máme možnosť sa na smrť pripraviť a aj tak sa nám zdá, že ešte nie, že ešte nie je čas....
@zabka8423 - oveľa radšej by som teda poskytovala zdravotnú starostlivosť smrteľne chorému dieťaťu, ktoré za svoju chorobu nemôže, v hocakom zdravotnom systéme, a snažila sa, aby bola maximálne zachovaná jeho dôstojnosť a osobnosť, ako napr. sa tváriť, že fajčiari si za svoje infarkty nemôžu sami a musieť sa bez náznaku negatívnej emócie snažiť ich motivovať, aby prestali fajčiť 😖
@mummy01 ak mozem byt trufala mozno ten boj s tou "hlupostou" je ovela zufalejsi ako zivot s chorym dietatkom 😒 predsudky ludi su vela krat neopodstatnene a castokrat prave z nevedomosti 😒 staci sa pozriet na farbu pl;eti a pod...ludia sa boja vsetkeho co je ine a tak s abrania tym ze to bud meprijmu alebo odsudzuju...ale to uz sme naozaj mimo temy 😉
posielam objatie a drobcekovy bojovnikovi boztek xxx zelam naozaj len to najlepsie a aby sa vam "hlupost" co najviac vyhybala 😉
@liave mas uplnu pravdu....je to nevedomost a ako sa vravi -nevedomost neospravedlnuje-takze casto je to zufale ☹ tu ale plati ze co ma nezabije,to ma posilni.....a dakujem za pozitivnu energiu,uz dorazila 😉
...a aby som aj nieco k teme-ja neodsudzujem,kazdy ma svoj pribeh a svoje dovody na svoje ciny.Pre mna je uz oplodnene vajicko zaciatkom zivota a ja by som na nici zivot nikdy nesiahla,toboz nie na zivot svojho vlastneho dietata.
a len pre zaujimavost pridavam jeden pribeh-mala som kamosku na strednej,za 4 roky studia bola 3x na interupcii,brala to ako druh antikoncepcie....dnes je to nestastna zena po 30-ke....s manzelom nemoze mat vlastne deti....kruta hra osudu?....dalsie 2 spoluziacky porodili svoje deti mesiac po maturite,dnes su to stastne slobodne maminy uz pomerne velkych deti.....takze mozno by ta osveta na skolach zachranila aj zopar zivotov pred nestastnym osudom....
ahojte mnehe ste mi dali like..ja sa ospravedlnujem najprv mi deto ynicili klavesnicu a ptoom neviem co spravili mala som pokazeny notebook..nieked snad dozeniem co ste popisali
@zabka8423
oplati sa precitat. http://www.anjeliky.sk/elisabeth_.htm
zivot je aky je , preco si clovek mysli, ze ma pravo ho zmenit.
@mummy01 som rada ze energia dorazila 😉 to bolo jej ucelom 🙂
a k tomu ze kazdy ma svoj pribeh...presne to som mala na mysli ked som pisala ze individualne s atreba stavat k danej situacii a preto som sa aj vyjadrenim o danom dokumente stotoznila s tym aby to pubisi mohli vidiet...nieje tam "drasticke" zaobchadzanie so zivotom!!!!???? tazko napisat nieoc co sa tak bije...na jednej strane nieje tam zaznamenane nic hrozne na strane druhej je tam zaznamenane zabitie ziveho cloviecika ☹ no nemyslim is ze je nevhodny pre pubisov 😒 nieje to krvak je to holy fakt a realita podana tak ako je skutocnost ...
no len priznam sa od malicka ma rozculovalo a hnevalo ked ludia riesili inakost ...farbu pleti...narodnost...postihnutie ...ci iny "hendikep" ale podla mna horsieho "hednikepu" ako natvrdlost a hlupost nieje...
@naja9 som ti predty skomolila nick 😒 huups...nadherne slova veru velmi vystizne si napisala a vecne a milo
jaaaj a este tolko ze zemegula je podla mna preplnena pribehmi podobnym tvojich spoluziaciek...
poznam maminu ktora sla na UPT lebo mala porodit velmi chore dievcatko ...dievcatko bolo zdrave ako repa po vysetreni patologom ☹ poznam babenku ktora tiez bola niekolkokrat na UPT a dnes chodi po centrach umeleho oplodnenia a dava tazke peniaze za to aby im pomohly 😒 poznam maminu ktora ma dieta s tyranom a velmi prevelmi jej ublizil,no dne sje opet statsna a ma dalsie dietatko a nikdy neolutovala svojej volby...poznam maminu ktora ma 3 deti a z toho jendo ma hydrocefalus najtazsieho stupna no je stastnejsia mozno viac ako ktore kolvek dieta v jej veku u bohatych rodicov 😒 aaaaaa nestacil by mi cely den na to menovanie pribehov ...ktore nabrali spravny ale smutny smer...
@liave tiez som toho nazoru ze ak -násť rocna baba dokaze ist na potrat tak dokaze zniest aj realitu v dokumente...jasne ze sa treba k tomu stavat individualne,ja mam svoj nazor ale nikoho nesudim....myslim ze aj tu plati ze kazdy si je sam strojcom svojho stastia.....sme ludia a samozrejme sa mylime a preto sme "iba" ludia ale je neospravedlnitelne ak sa spravame neuctivo k zivotu,ak berieme osud do svojich ruk tak ze pritom myslime iba na seba...potom sa cudujeme ze na svete je tolko nestastnych ludi...ale niet sa co divit ked mnohy z nas nevidia dalej pre velkost svojho ega....
Pridavam sem pekny link...ale kedze viem, ze linky sa zvacsa necitaju...tak sem hned aj skopirujem text...ak by to niekoho zaujalo 🙂
http://tomas.kovacik.blog.sme.sk/c/300225/Nevid...
Nevideli ste Jedno veľké za 13000 malých? Nevadí, bude reparát!
Ani vy ste v médiách nezachytili info o tom, že Hlina a Matovič v marci rozložili 13 000 detských topánočiek v tvare veľkého srdca, aby ukázali čo znamená potrat na Slovensku? Hmm... Pravda, nebola to mediálne príťažlivá téma, veď aj 26x20 metrov sa dá „ľahko“ prehliadnuť... Priatelia, ale nevadí, že ste to nevideli! Máme možnosť na reparát! Srdiečko bude znovu rozložené!
Pred pár dňami mi napísal Maroš Peciar od Saleziánov mail, ktorý ma veľmi potešil. Rozhodli sa totiž, že s podporou pôvodných organizátorov tentokrát na festivale LUMEN rozostavia veľké srdce z detských topánočiek a týmto nenásilným spôsobom znovu ukážu Slovensku pravdu o potrate. Pravdu o tom, že každý rok by sme mohli byť bohatší o jedno malé mestečko, o 13 000 tváričiek s detským úsmevom, o 26 000 unavených, no naplnených rodičov, o 52 000 rozmaznávajúcich a deti kaziacich dedkov a babky 🙂 a nespočetné množstvo známych, ktorým pohľad na malého tvora či jeho popestovanie vyludzuje hrianie pri srdci a úsmev na tvári.
Srdiečko začnú stavať v Trnave v sobotu 9.6.2012 o 9.00 na parkovisku pri kalokagatii (po slovensky pri štadióne Spartaka 🙂 - viac v Programe Lumenu). Všetci, ktorí chcete pridať ruku k dielu, ste srdečne vítaní. O 14.30 potom bude spoločná fotografia pri tomto srdiečku.
A ak nemôžete prísť rozkladať topánočky (ako napr. ja, lebo idem kamarátovi na svadbu), buďme aspoň pripravení podať pomocnú ruku tým ženám, ktoré sa nachádzajú v ťažkej situácii. Či finančnej, či majú doma burana alebo rodinu, ktorá ich núti „vyriešiť si svoj problém", buďme tu pre ne, počúvajme ich, pomáhajme im, modlime sa s nimi a za ne. Podporujme organizácie pomáhajúce týmto ženám (www.alexisporadna.sk, www.forumzivota.sk). Lebo možno práve my sme tí, ktorí postupne zmenšia to 1 veľké za 13 000 malých.
Precitala som si aj diskusiu k tomu, a dobre som sa pobavila, skutocne, 😀 riesia sa tam tie topanky, ci ich niekto pouzije, alebo vietor neodfukne, holt len podstata zase unika, ten vyssi level ! Skopirovane z diskusie.......
"Vidím čo do toho mlynčeka vkladáte, vidím materiál, peniaze a prácu, ale nevidím čo z neho vychádza.
Povedz mi jediný konkrétny výsledok tejto topánkovo-srdcovej akcie a ja okamžite uznám, že má zmysel."
Takze zese som u spominaneho dokumentu, ked to niekto nevidi ,nepochopi...mne vychadza len toto" co oko nevidi, srdce neboli."
Nikoho neodcudzujem,nemam pravo na to.. len to neviem pochopit, nech sa na to pozeram zprava- zlava vzdy mi vychadza jedno a to iste,pravo na zivot.
@luciauk nejdem sa dohadovat.. ano napisala som ze je neskodna,ale to je uz hra na slovicka.. a doslovny vyklad... myslela som to nie tak ze nic nikomu nikdy nesposobi,ale ze to zas nie je ta najhoria alternativa a je fakt aj to ze v mojom okolo kvoli HAK nikto ziadne problemy nemal... vsetko ma svoje pre a proti... zacinam si uvedomovat ze tu v pisomnom kontakte sa treba vyjadrovat jasnejsie nez v osobnom... v podstate ja nepovazujem HAK za taky strasiak... pokial viem (necitala som studiu) ale poznam niekoho z pocutia komu predpisali HAK prave za ucelom liecby cohosi co sposobovalo nepodnost a po neviem akej dobe ta zena normal otehotnela...
no ale tato tema je o inam a iste ste sa uz posunuli v diskusii...som tu davno nebola... stale trvam vsak na tom ze radsej HAK a osveta v tejto oblasti nez taketo videa
Nieco z Latest News:
Londýn, 16. máj 2012 (LifeSiteNews.com) - 1 000 libier za každý opakovaný potrat. Týždenne až milión libier. Toľko zaplatí Národná zdravotnícka služba (NHS) za potraty vo Veľkej Británii - z peňazí daňových poplatníkov. Noviny The Daily Mail zamiešali karty v debate ohľadom potratov, keď uviedli údaje zo štatistík z roku 2010 dostupné na Ministerstve zdravotníctva. Z údajov vyplýva, že niektoré ženy podstúpili až 9 potratov. Všetky potraty platia daňoví poplatníci.
Noviny uvádzajú, že veľa opakovaných potratov bolo vykonaných najmä v Londýne, štvrtina z nich sa opakuje vo štvrti Croydon, čo je najviac v krajine. Z celkového počtu 189 574 “ukončení tehotenstva“ v Anglicku a Walese v roku 2010, 64 445 alebo 34 % sa týkalo žien, ktoré už predtým potrat podstúpili.
Noviny The Mail citovali Josephine Quintavalle z Aliancie Pro-Life, ktorá uviedla, že čísla sú „mimoriadne“. „Potrat je pre ženu nepríjemnou skúsenosťou a pri zistení, že sa deje opakovane, mi vlasy na hlave stoja dupkom. Tieto čísla bohužiaľ ukazujú, že mnohí vnímajú potrat ako formu antikoncepcie.“
Článok v The Mail predstavil Lucy Lanelly, ktorá podľa vlastných slov podstúpila prvý potrat, keď mala 12 rokov. Kým mala 18, podstúpila ešte ďalšie štyri. „Potraty sú za mnou a v súčasnosti mám už dosť sebaúcty na to, aby som tým znovu prešla,“ povedala Lanelly.
system!!! 😀
😨 😲 ☹ ....
@evkasus neprispela som do tejto temy, ale toto ma celkom pobavilo, citujem tvojho blogera: "A ak nemôžete prísť rozkladať topánočky (ako napr. ja, lebo idem kamarátovi na svadbu), buďme aspoň pripravení podať pomocnú ruku tým ženám, ktoré sa nachádzajú v ťažkej situácii. Či finančnej, či majú doma burana alebo rodinu, ktorá ich núti „vyriešiť si svoj problém", buďme tu pre ne, počúvajme ich, pomáhajme im, modlime sa s nimi a za ne."
takze pomoc pocuvanim a modlenim... to urcite tieto zeny potrebuju a urcite im to pomoze... 😲
hlavne, ze to "pomahanie" nedefinuje konkretnou formou pomoci. dalsi, co kvaka od stola!
@maca_p prehliadla si "pomáhajme im" a tiež pokračuje, vyzýva pomáhať organizáciám, ktoré konkrétne pomáhajú tehotným ženám v tiesni. Premýšľam, či to len náhodou preskakuješ, alebo si si potrebovala rypnúť. 🙄 To, že neveríš v silu modlitby ešte neznamená, že je tá modlitba zbytočná a už vôbec sa z toho nedá súdiť, kto len "kváka od stola". 😒 Ja fakt nechápem tých, ktorí zámerne vyhľadávajú, do čoho by mohli kopnúť. 😒

@mummy01 dala som ti lajk no to je asi slaby vyraz na tovje slova a na tvoj zivot...zelat tebe aj tvojmu synovy aby ste mali vela krasnych chvil v zivote,aby ste si ich uzili a aby naozja naplnili vase srdcia spokojnostou a laskou ...xxx
@luciauk z mojej skusenosti ani donosene dieta pokial zomire prilis skoro nieje este plnohodnotmym "clovekom" majej dcere nikto nikdy nepovedal menom ☹ vzdy sa pytali na plod,na dievca,dceru no meno sa jej akoby bali vyslovit ☹ ale to je moj subjektivny pocit...no pravda je ze v skutocnosti slovensky pristup personalu a casom aj rodiny a niektorych priatelov sa zabuda na fakt ze dietatko bolo porodene a milovane ☹