Videli ste dokument - Nemý výkrik?
Ahojte, videli ste film, ci skor dokument? Co si o tom myslite? Nechcem vyzniet ako puritanka, ale povinne by som to dala pozriet mamickam zvazujucim potrat.
@liave ono to ani netreba cele citat, lebo je to stale o tom istom. zakaz UPT vs. volba UPT. som rada, ze jedine tvoje prispevky su tie spravne a vhodne. podla mna som uplne vhodne zareagovla, vobec nebolo z neho zjavne, ze sa jedna o pol prispevku....
@vejula ja som si zasa ista, ze pocet by sa neznizil, avsak by sa zvysil pocet zien, ktore budu mat po neodborne prevedenom potrate zdr. problemy. ale podla skupiny zien, ktore propaguju zakaz UPT, to bude vlastne jedno, ved su vrahyne, tak si to v podstate aj zasluzia...
@maca_p kde som napisala ze moje prispevky su spravne?alebo kde s avyjadrujem o tom ze si to myslim?ze tocim dokola o tom istom...no zjavne musim lebo pokazde pride niekto kto zacne to iste dokola rozoberat...a kedze nemusis cele citat tak sa potom nevyjadruj radsej lebo nemozes byt objektivna ...
no ale ty si tiez jedna z tych ktore prisli v miery a nesudit...oukej 😉
@liave k vychove deti ja stale vravim kolko sa musi clovek ucit aby zvladol profesiu??? kolko clovek sa uci alebo aspon si precita knih aby zvladol vychovu???vela ludi neprecita nic a ide podla prikladov rodicov ktori nemusia byt super pocitacive hry tiez su..uplne s tym suhlasim...moj synovec hral minule hru ako strielat dochodcov..co ti mam hovorit k tomu..
@maca_p "ale podla skupiny zien, ktore propaguju zakaz UPT, to bude vlastne jedno, ved su vrahyne, tak si to v podstate aj zasluzia..." Akým právom si toto napísala? Čo si to dovoľuješ? Prečo klameš? Prečo vkladáš všetkým, čo sú za zákaz UPT tieto slová do úst? Môžeš citovať, kde niekto niečo také napísal?
davam sem link ktory bezn echodi v uk medzi filmamy...myslim ze nemi vykrik je nieoc obdobne...
bohuzial nasla som v rychlosti len tento jeden tak poprosim neukamenujte ma
@liave lenze toto je diskusia, nie je to tvoja diskusia. a ked pises o cene, za ktoru by si povolila UPT, tak prepac, neviem preco by som nemohla zareagovat.
@lilitela preco je teda stale vela deti v DD? skuste sa orientovat uz na narodene deti, aj tie su nestastne v domovoch bez lasky, bez pohladenia. preco chcete nutit tie, co dalsie dieta uz nezvladnu? chcete zachranit svet, chodte do afriky, do azie, tak je obrovsky pocet tych co potrebuju zachranit
@ewellina ako nebezpecne? Myslis ze nabadaju konat podobne? Ale potom aj tento dokument moze nabadat k upt. Nam ten dokument pride strasny no ked si to napisala takto, napadlo ma, ze niekto moze reagovat takto: a ved to je vlastne v pohode, nic hrozne sa tam nedeje, to zvladnem absolvovat.
@maca_p moj bratranec je tzv opatrovatel beru si do rodiny deti ktore sa adatuju na rodinnu vychovu a tie idu rovno na adopciu..no tie deti aspon u nich nestastne nie su..moj kolega bol v decaku a nie je nestastny..je stastny ze zije..isteze je to ine..ale vzdy lepsie ako smrt...
@maca_p ty si to evidentne cele pochopila!nuz nevadi uz sa nejdem vyjadrovat a rozvijat dalej debatu s tebou o mne pretoze o mna tu nejde ...prisla si sa vyventilovat tak si to uzi ja ti v tom branit nebudem.a predstav si zachranovala som deti s deckeho domova a sma som bila este dieta,ale to tebe tiez nemusim vesat na nos.a led si mala potrebu reagovat tak mi je divne ze iba na jeden prispevok!a podla neho si mi nalozila...co dodat?hawk!Preto som ti napisala aby si citala ked uz tak vsetko a nie prist ako velka voda a rpbit presne to co meches aby sme robili my?what's the point!WTF?uz ked tak musim povedat?!
@maca_p suhlasim s tvojim nazorom na DD. Musis ale uznat ze vsetko naraz sa vyriesit neda, to by bola bud utopia alebo idealny svet. Zivot je asi dolezitejsi ako podmienky v DD a som za ich zlepsenie kazda problematika ma vsak svojich priaznivcov a vela ludi bojuje zase za ulahcenie adopcii.
Dobru noc
@liave nechapes mna, ja teba. tak to niekedy chodi v diskusii. 😉
na margo mohli by si zeny v angl. dovoli zaplatit desat litrov za UPT? mohli by si zeny z irska dovolit robit potratove vylety do UKej za tu cenu co ty navrhujes a uvadzas?
WTF si nechaj do anglickych diskusii.
asi by si mala poziadat admina, ze chces z tejto temy urobit sukromku...
ja len tolko.
@dusika11 v UK od bud. roka bude pracovať team, ktorý bude vzdelávať rodičov 🙂 teda, je to zatial len na diskusii v parlamente, ale malo by sa to začať uplatňovať v budúcom roku. ale napríklad aj čo sa týka adopcie, ústavov, starostlivosti o postihnutých, pestúnskych rodín, tak je to ovela ďalej ako na sk.
@lilitela ďakujem, že si vrátila tému z úrovne osočovania vs bránenie sa, naspäť do sféry diskusie. teda, aspoň si sa pokúsila
@ewellina presne co som uz raz pisala ked nevedia co povedat tak sa tu zacne clovek ohanat vzhladom a nahlasovanim nevhodnisti a pod...jedine co riesi je co sme a kto sme a preco se a ako sme ...aaaaa jedine co ju trapi ze so dala hranicu 10.000 eur som splechla od brucha keby som dala ake kolvek cislo nebolo by to dobre...no nic idem sa natiahnut dobru babule
@zabka8423 - poznáš tento príbeh?:
Profesor jednej známej lekárskej fakulty predložil študentom etický problém: „Otec trpí pohlavnou chorobou, matka je tuberkulotička. Narodili sa im štyri deti - prvé bolo zrakovo postihnuté, druhé zomrelo, tretie ostalo hluché a štvrté zdedilo tuberkulózu. Matka znovu otehotnela a spolu s otcom by prišla k vám na radu. Ak by uvažovali o potrate, ako by ste im poradili?” Študenti vytvorili konzultačné skupinky a radili sa. Napokon všetci rozhodli potrat odporučiť. „Gratulujem,” trpko povedal profesor. „Práve ste zabili Beethovena.”

@vejula to riziko moze zvazit ale iba POUCENA zena. O tomto ma ten dokument nepoucil. Takze vzdelavanie - ano, dokument - ano, ale nie tento. Nieco komplexnejsie za rovnako dlhy cas a kludne aj zopar odstrasujucich zaberov.