Video zo šikany na škole šokovalo rodičov
Väčšinou sa ma takto tragédie nedotknú, ale videla som video z aktuálne riešenej šikany na škole kedy chlapec skočil zo strechy a som tak strašne rozhodená!!! Zhnusená, nahnevaná z časti aj zúfalá keď si predstavím, že sa toto môže diať v budúcnosti môjmu dieťaťu a je mi to strašne ľúto za tých rodičov.. keď tam počujem kričať vo videu tie deti ako naňho kričia dvíha sa mi žalúdok, poznám sa a viem, že v iných prípadoch by som obraňovala deti, že sú odrazom rodičov a podobne, nikdy neprajem nikomu nič zlé a snažím sa vždy pochopiť “obe strany”, ale v tomto prípade by som ich chcela vidieť a prefackať aj ich aj ich rodičov a aby niesli následky a trápilo ich svedomie DO KONCA ŽIVOTA
Len toľko k môjmu výlevu, ale prišlo mi vhodne sa vypísať sem - väčšinou tu sme rodičia a berieme takéto veci inak
Ja som z tohto tiež veľmi šokovaná, mám dcérku druhacku a neviem si ani len predstaviť, že by bola niekým šikanovana. 😪😪😪 Ja odsudzujem všetko agresívne správanie. Je to veľmi smutné, čo sa deje
To je tak, ked su deti nutene niekde byt aj ked tam nechcu byt. Ale tak snad uz raz ludia pochopia, ze aj deti su ludia a mat pravo na vzdelanie neznamena nutena povinna skolska dochadzka. Sikana vznika len na takychto miestach
Je mi z toho zle, toto už nieje ani decka zákernou, čo tomaju za výchovu tie deti
Mne je z toho tak úzko, mladý chlapec, život pred sebou. Nechápem ako je možné, že to nikto neriešil. Že sa nikto tým obludám nepostavil? Hlava mi to neberie, to sa šikana až takto zľahčuje? 😥
@hederamonstera toto asi fakt nemyslis vazne ? Na vine je povinna skolska dochadzka ???? Zamysli sa nad tym, co si napisala. Mat pravo na vzdelanie - ved za to sa vzdy bojovalo, Moct byt vyucovani!!!!! Za sikanu nemoze skola ako instutucia.
Za zlo vzdy mozu ludia.
@jennky13 ano, je toho sucastou celeho co sa stalo. Na vine je viacero faktorov ale prvotny je ten. Kebyze tam nemusi byt, asi tam nie je.
@hederamonstera cize riesenie je zrusenie povinnej skolskej dochadzky ?
Hnus je hlavne ten riaditeľ čo o šikane vedel a nič nespravil.
ja som to video nevidela. preto, ze by som sa na to nemohla pozerat. ja si myslim, ze tam je tragicke zlyhanie vsetkych stran. 1. rodicov, ktori si nevsimli, ze dieta je sikanovane, ze to neriesili hned. ja sa syna kazdy den pytam, ze co v skole, ci mu niekto neublizuje a ze ak by mu ktokolvek povedal, ze mi nema nieco hovorit, tak presne je ten pripad, kedy mi to povedat musi. a mna by pri naznaku sikany nezastavilo ani trestne stihanie. 2. ucitelov, ktori fatalne zlyhali. detski psychologovia, kde su? 3. tie 15 rocne deti, nie su deti a ak by moj syn nahodou taketo nieco urobil (co verim, ze nie, velmi dbame na sport, vychovu, slovnik a dost ho kontrolujeme), tak by uz v zivote do tej skoly nevosiel, v zivote by sa nestretol s tymi ostatnymi detmi a u nas by bol taky dril, ze by rano a vecer recitoval mor ho plus by mu bolo donate vsetko, co by ho robilo stastneho.
aby som to uzavrela, rodicia sa musia venovat svojim detom nie len ako malym ale az kym ich uspesne nedovedu do dospelosti. a drzat na kratko, sport a vela vela rozpravat.
Mne je z toho strasne zle. Akurat som dnes videla to video, ako tam to dievca krici aby skocil. Pocut aroganciu a frajerinu v jej hlase. Ale keby vedela co sa stane… to ani to, ze ten chlapec stal na streche pripraveny skocit ich nezastavilo aby mu neublizovali? To ich vobec nevystrasilo ani s nimi nepohlo este ho huckali skocit? Ved to uz co je za cloveka??nedokazem na to prestat mysliet. Strasne chcem aby to ten chlapec prezil. Toto sa nemalo stat proste sa to nemalo stat. Rano ide dieta do skoly a uz sa nevrati. A to vdaka sikane zo strany spoluziakov.
@jennky13 deti je mozne vzdelavat aj doma, iba to tym chcela povedat. Samozrejme, ze povinna skolska dochadzka je v poriadku, ale nemusi byt v skole. Nie kazdy je extrovert, nie kazdy vie vydrzat v spolocnosti, aj ked je to spolocnost rovnako starych ludi
@jennky13 ano. Ta povinnost je problem. Nehovorim o tom, ze sa deti nemaju vzdelavat. Ale to je na dlho, to sa mi tu nechce diskutovat. Ale na internete najdes o tom informacie.
@stanislavicenka nemusi to byt len doma, skoly nadalej mozu existovat, vsak nie kazdy rodic moze doma vzdelavat, tak takyto rodicia by sa zgrupovali (co uz aj existuje v domskolactve u nas).
@hederamonstera
@stanislavicenka A koľko rodičov by asi tak zvládlo vysvetľovať učivo zo ZŠ 1-9 ? A potom aj stredoškolské?
Tá povinnosť je tu aj preto, lebo keby to bolo na báze dobrovoľnosti, do školy nechodí polovica žiakov ... Na tom, chodiť do školy "povinne" nie je nič zlé, len ten prístup ku vzdelávaniu a žiakom by mal byť iný ... Nemôžeme fungovať tak, že budeme robiť len veci, ktoré nás bavia a robiť chceme, musíme mať aj nejaké pravidlá, veď ako by to inak vyzeralo? Tu ide o tu šikanu, o decká a o ten prístup, o neriešenie šikany... Je to hrozne čo sa deje ...
@jesenzima deti do 6 rokov sa podla teba nic neucia? Vsak to su vtedy najvacsie spongie, potom pride povinnost sa ucit co ti kto a kedy nakaze a deti stracaju svoju prirodzenu chut ucit sa. A potom povieme ze su lenive a bez skoly by sa neucili…
Ja ti prikazem ze uc sa teraz kvantovu fyziku lebo ja to povazujem za dolezite. Teraz od 13:00-14:00 a nedajboze aby sa ti nechcelo…ako si namotivovana?
Ja mam a budem mat len jedno dieta...rodicia o tom ake asi vedeli, lebo hovoria o tom, co mu robili atd uz skor...keby toti zaziva moje dieta, tak ja by som urobila strasny bordel a toho chlapca z tej skoly vzala prec
@lianka123 Ta šikana sa diala kôli učitelom čo sa tvárili že však sa nič nedeje. Rodičia to riešili ale v tomto bezpravnom štáte kde je sponzor školy boh a jeho parchant môže všetko nič nezmohli. Čo mali spraviť, zaplatiť ukrajincom nech tie cubky zmlátia?
Teraz sa to rýchlo zametie pod koberec ako Miloslavov a všetky ostatné prípady.
@belllinka mne toto pride take. Pri dospelych berieme do uvahy, ked su introverti, uplne sa snazime ich pochopit, ale deti od mala do svetkeho tlacime, nech pozicia hracku, ze to musi, nech poslucha, lebo musi, nech sa ide hrat s ostatnymi detmi, lebo musi. Takto sa na to pozri. A 2 roky sa deti ucili online, ci myslis, alze ani toto nie je mozne?
V kazdom pripade, to, co sa stalo je hrozne. Neskutocne, ako sa musel ten chlapec trapit, co ta prijme v 15tich, aby si citil bezvychodiskovu situaciu, ze musis ukoncit svoj zivot. Hrozne
Šikana tu vždy bola, je aj bude. Neviem ako môže niekto napísať, že kedysi nebola, neboli akurát videá o tom.
mal depresie a bral lieky (to hovoril jeho otec) tak zrejme mal byť hospitalizovaný na psychiatrii ak mal taký zlý zdr. stav a zmeniť školu, čiže ja tam okrem šikany vidím aj zlyhanie rodičov
Je to veľmi smutná udalosť.
Veľmi smutná.
Nikde písali aj o liekoch od psychiatra, to sa priznám neviem podrobne.
Rozhodne mal byť chlapec preč zo školy, keď už vznikla situácia šikana
a šikana a z toho potreba psychiatrickej pomoci.
Nedokážem pochopiť prečo ho rodičia odtial nevzali.
Prečo keď bola mama pod strechou a povedala že pôjde inam bolo už neskoro?
Nevieme skoro nič alebo vieme len veľmi málo.
RIP
Tým, ktorým na vzdelaní nezáleží, budú takto viesť aj svoje deti. A keby nemuseli chodiť do školy, vyrastie generácia z ktorej polovica nebude vedieť ani len čítať ...
Ja nemám nič proti vzdelávaniu doma, ale nech to robia ti, ktorí na to majú adekvátne vzdelanie, ale nech to ma pravidlá. Nie na báze dobrovoľnosti ne/chodenia do školy. Veď koľko je aj tu na MK matiek, ktoré nevedia vyriešiť úlohy svojim deťom na ZŠ ...
video ani nechcem hladat a ani nechcem vidiet, ale mam strach o svoje deti v skole. ani jedno z nich nie je asertivne a hubate, bojim sa ci nenarazia na takeho sikanatora a ako rodic to mozno nezvladnem :( velku ulohu vsak stale zohrava skola - ucitel a riaditel. jeden dcerin spoluziak uz v 1.triede vystrkoval rozky a do tyzdna mali cela trieda sedenie s psychologickou, ktore mavaju doteraz kazdy tyzden. riesilo sa to okamzite lebo zial zo strany toho rodica to "bolo normalne spravanie synceka". niekedy je naozaj lepsie individualne vzdelavanie doma. to vsak nakoniec neriesi to, ze ten sikanator na skole ostava nepotrestany :(
A chlapca mi je ľúto, aj rodičov. Šikana na školách a nielen tam, je hrozna, a mala by byť trestaná. A nie čakať, kým sa niečo stane ... Ale jednoduchšie je nevidieť ...
@hederamonstera sorry, ale tvoje nazory .. kazdy mozeme mat svoj, ale nie si ty ziak zakladnej skoly nahodou? Keby nebola povinna skolska dochadzka deti by sa poflakovali kade tade. A ze je sikana iba na skolach? No to urcite…
Autorka, aj ja som z toho uplne zronena. Nechapem to ako toto mozu deti robit, a este k tomu ze hlavne dievcata. V zivote som nepriala nikomu nic zle, ale tu som milimeter od zelania, aby ta pubertacka co to vykrikla mala nocne mory do konca zivota.
Kazdy takyto pripad da vystrazny prst pre rodicov, rieste to, rieste to dosledne, vymente skolu, cokolvek. Tito rodicia to riesili, velmi sa trapili, ale skolu nevymenili. Oni vedia preco, predpokladam ze preto, ze to bol uz len posledny rocnik. Velmi je mi luto toho chlapca. Tie deti co mu robili zle by mali skoncit s nejakym exemplarnym trestom a ak si to tu cita nejaka matka, ktorej sa do usi dostalo ze jej dieta robi zle inym, spamataj sa a rob nieco!!!
Toto je výsledok tutlanej šikany, zodpovednosť majú riaditeľ školy, pedagógovia a aj rodič istú časť.