Video zo šikany na škole šokovalo rodičov
Väčšinou sa ma takto tragédie nedotknú, ale videla som video z aktuálne riešenej šikany na škole kedy chlapec skočil zo strechy a som tak strašne rozhodená!!! Zhnusená, nahnevaná z časti aj zúfalá keď si predstavím, že sa toto môže diať v budúcnosti môjmu dieťaťu a je mi to strašne ľúto za tých rodičov.. keď tam počujem kričať vo videu tie deti ako naňho kričia dvíha sa mi žalúdok, poznám sa a viem, že v iných prípadoch by som obraňovala deti, že sú odrazom rodičov a podobne, nikdy neprajem nikomu nič zlé a snažím sa vždy pochopiť “obe strany”, ale v tomto prípade by som ich chcela vidieť a prefackať aj ich aj ich rodičov a aby niesli následky a trápilo ich svedomie DO KONCA ŽIVOTA
Len toľko k môjmu výlevu, ale prišlo mi vhodne sa vypísať sem - väčšinou tu sme rodičia a berieme takéto veci inak
@vevesh ako by si ty konkretne riesila osvetu medzi rodicmi o šikane? Napr. triednou schôdzkou v poobednych hodinach? Nikto by ti tam neprišiel.r Ani tie linky, ktore poslali o sikane a jej predchadzani nikto nerozklikol, to sa stavim.
Rodičia nemaju velmi chut sa zucastnovat skolskych aktivit, najma ak ide uz o starsie deti. Velmi dobre si pamätam rodicovske schôdzky, kde z tridsiatich deciek v triede na rodicovske zdruzenie prisli mozno 8.
Povedzme si pravdu, ze je velmi vela rodicov, co sa nezaujma o vzdelavanie svojich deti, rano odvezu svoje dieta do skoly, poobede ho vyzdvihnu, opytaju sa ako bolo v skole, odpoved je "v pohode" a tym to hasne.
@simca06022011 Ja by som ju prizabila keby to bolo moje dieťa. Neskutočné, riaditeľ ani ruku nepodal rodičom, asi nemal gule. Chudák chlapec, mňa len desí, čo z tých zrúd vyrastie. Keď už uštvali na smrť spolužiaka.
a pozname identitu toho dievcata?? profil na fb/ insta ci este nic? strasne by som chcela vidiet co je zac
@scorpionflower1 neviem,kde sú tí rodičia,ale u nás bola skoro vždy 100per účasť až do konca školy,aj na strednej. Myslím rodičmi. Aj mimoškolské aktivity. A aj teraz chyba Max jeden rodič,aj to preto,lebo nerozumie jazyku. Hold s rodičom,čo nemá záujem, neurobi nikto nič.
Ja sa teraz spytam. Co by ste robili, kebyze mate dozor a nejaky ziak vam vylezie von oknom na druhom poschodi, napr. len tak z frajeriny, lebo ma ucitelov na haku. Ako by ste v tom rychlom momente riesili situaciu? Mate dozor a na starosti 4 triedy po 25 ziakov cez prestavku.
keby ste mali
https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2023/11/2... nasla som, uplne dole v komentoch
nepochopitelne ze to boli dievcata … akoze nechcem aby to vyznelo sexisticky ale doteraz podla mna zvykli sikanovat muzi … resp. zeny ine zeny … ale dievcata chlapca? 😵💫
@hendikep nechapem, ten chlap mal malo mužskej energie a dat im jednu cez papuĺu. Niekto pisal, že bol velmi citlivý..
@maciatkolulu opakujem, ja som ucila v troch skolach (strednych), nebudem menovat, ale tam sem tiez mali problemy so sikanou a rodicia to nemali zaujem ani riesit, ked sa to tykalo deciek v ich triede a nie este sa venovat osvete. Moja dcéra je v skole, kde skola s rodicmi komunikuje na pravidelnej baze, robi im seminare a spolocne aktivity s detmi, rodicia tam chodia casto pomahat, ked je nieco treba urobit, holt ale je to velky rozdiel s tym, co som zazila ja v praxi.
no ako pozerám tú fotku Sofii nechcem byť rasistka ale mne sa zdá že je to cigánka a čo sa od takej dá čakať.Tie ostatné baby sa k nej určite pridali aby aj oni nedostali svoje od romky.Tiež sme mali na škole prípad kde robila zle deckám počerná deviatačka a baby iba čušali aby aj oni od nej nedostali
@liusa82 nieje to cigánka. Ma viac profilov. Tie fotky sú staršie. A tam, kde je tmavá. Tak to má zle odfotené. Fotka skresľuje.
@mandevilla to som nepozerala až teraz iný profil.No ona má už len čo šikanovať.Radšej by som bola na jej mieste ticho že sa jej nikto neposmieval do okuliarničok.Teda ak je to ona ten další profil
@annm81 čo je pravda nie je hriech.Treba označiť tak ako to je a nazvať ich pravým menom.Ja som takéto deti vždy skôr bránila pred takýmito šikanátormi aj spolužiačku svoju čo sa pred danou cigánkou triasla a nadávala jej do ryšavých kráv a mne povedala že sa mi čuduje že sa s tou ryšavou ku..vôbec aj bavím
Ja by som takéto špiny dala do lágrov a ono by ich to už prešlo. Hnus, dohnať niekoho k samovražde. Môžu kľudne tie beštie spávať?
@hendikep podla mna je to bezne, dievcata su sikanatorky taketo odjakziva, ja si to pamatam aj zo zakladnej aj s gympla (aj ked v mensej forme kao teraz, lebo tie kolektivy neboli taketo uplne rozpadnute). DOkonca si spominam na jedneho nestastnika, ktory bol viac komentovani zo strany bab. Nastastie, vedel sa do istej "urovne" na tom zasmiat a potom uz niekto zakrocil, neboli mobily a neustali kontakt. Ked sm nad tym dnes rozmyslala, tiez sa nemusel citit dobre, ani ziadny iny.. vacsinou fakt chalanov mali baby v meritku. A v skole sme mali kopu inych povinnosti. Chalani ak sa dohadali, polietali nadavky a potom sa pobili, to sa okamzite riesilo. Baby su taketo sliepky urazajuce... (pardon, ale fakt) a tieto "urazky slovne" nemyslim, ze niekto riesil.
@scorpionflower1 osveta sa ma robit hlavne v triede medzi ziakmi a s rodicmi komunikovat, az ked sa nieco zacina v triede mliet, resp. su problemy. Napriklad, ked sa to tykalo mna- aj rodicia v skole boli, aj bolo mojimi rodicmi stazovane,ze ide o sikanu- vsetci aj s triednou mavli rukou, ze sa to utrasie. V dcerinej triede je osveta o sikane uz od prvej a vyskytla sa az v 7- ale triedna aj s riaditelkou to bleskovo riesili po oznameni rodicmi sikanovanej s rodicmi hlavne-pekne rodicia na kobercek do riaditelne. Cize netreba "osvetove rodicovske "vopred organizovat, staci ak rodicia budu predvolani do skoly riesit problemy a tie problemy aj riesene budu- lebo to je priama pricina vsetkeho aj v tomto pripade- ti, ktori to riesit mali a museli, to mali na haku. Oni poslali linky a su zo zodpovednosti von🙄🙄🙄 a problemom su podla skoly vlastne rodicia (ta drzost po strate ich syna!!), ze im neoznamili zdravotne zmeny ohladom ich syna👿👿👿👿👿👿👿

@valeria_h ako ťažko sa mi čítalo ako to obhajuje riaditeľ... vraj chodia do kostola a čítajú sväté písmo... to si robí srandu? On aj to video asi považuje za výmysel.
Ja sa divím, že j3j tam.rovno pred tou školou niekto nepritentoval jednu.. teraz určite psychológovia tam intervenciu v štýle, nie chúďatko moje, vy nie ste na vine vôbec...
Dakedy boli pre niektorých tie klietky hanby a pod... Asi to malo dôvod.