icon

Video zo šikany na škole šokovalo rodičov

23. nov 2023

Väčšinou sa ma takto tragédie nedotknú, ale videla som video z aktuálne riešenej šikany na škole kedy chlapec skočil zo strechy a som tak strašne rozhodená!!! Zhnusená, nahnevaná z časti aj zúfalá keď si predstavím, že sa toto môže diať v budúcnosti môjmu dieťaťu a je mi to strašne ľúto za tých rodičov.. keď tam počujem kričať vo videu tie deti ako naňho kričia dvíha sa mi žalúdok, poznám sa a viem, že v iných prípadoch by som obraňovala deti, že sú odrazom rodičov a podobne, nikdy neprajem nikomu nič zlé a snažím sa vždy pochopiť “obe strany”, ale v tomto prípade by som ich chcela vidieť a prefackať aj ich aj ich rodičov a aby niesli následky a trápilo ich svedomie DO KONCA ŽIVOTA
Len toľko k môjmu výlevu, ale prišlo mi vhodne sa vypísať sem - väčšinou tu sme rodičia a berieme takéto veci inak

mircalla
1. dec 2023

@karolinakr Vies, zufali ludia robia zufale veci. Zomrel jej zbytocne syn.

mandevilla
1. dec 2023

No ja tu mamu úplne chápem, myslím, že väčšina. Veď ako má teraz žiť. Určite nemôže ani spať, ani jesť, ani nič. Musí to byť strašná bolesť. Tlaky..to si nik nevie ani predstaviť. Mne je na nič len to čítam.
Nemá už žiadne pozitívne vízie do budúcna nateraz.
Plus ta dcéra..
Je to strašná tragédia. Dúfam, že sa z toho mamina dostane a nájde ešte zmysel života. Zničili celú rodinu. Svojou nečinnosťou.
Tam ta dcéra píše, že nechodí mama k hrobu..zrejme tá maminka to nezvláda tam ísť. Vidieť tu realitu, vidieť že Romanko je tam. Pod zemou. Ja ju úplne chápem.

mircalla
1. dec 2023

@mandevilla Sama neviem, ako by som reagovala na jej mieste. Obrovske emocie. Fakt, ze na teba spoluziaci kricia skoc je samo o sebe dokaz, ze sikana bola a chlapec prezival peklo (okrem dievcata to bol dalsi chlapec). Prisla sa ospravedlnit baba, co natacala video, ta ale nikdy nesikanovala.
Nikto z vinnikov sa nespravedlnil ani neprejavil ziadnu lutost.

mandevilla
1. dec 2023

@mircalla áno 😞

letmebe8
1. dec 2023

Ja už vážne nechápem čo sa musí ešte stať, aby sa toto už na Slovensku začalo konečne RIEŠIŤ.....☹

mircalla
1. dec 2023

@letmebe8 No pripad z Miloslavova tiez nema verejnost ziadne info, co sa dialo dalej

letmebe8
1. dec 2023

@mircalla ja som to myslela skôr všeobecne....že čo strašné sa musí ešte stať aby sa šikana začala naozaj riešiť.... ja sama som bola na ZŠ aj SŠ šikanovaná a teda malo to následky na mojej psychike, ktoré sa mi v dospelosti neodstraňovali ľahko....tiež vtedy učitelia a škola zatvárali predtým oči a samozrejme tým, čo šikanovali sa nestalo nič, spokojne bez výčitiek si žili ďalej.

mircalla
1. dec 2023

@letmebe8 Jasne, chapem ako si to myslela

letmebe8
1. dec 2023

@mircalla dospelý sa so šikanou v práci (napríklad) ešte nejak dokáže vyrovnať, ale dieťa.....

sandra19860
1. dec 2023

@mircalla : alebo dievča, ktoré malo vo fľaške Savo...

letmebe8
1. dec 2023

@sandra19860 ocividne sa to zamietlo pod kobercek......

kristiii
1. dec 2023

@mircalla ja čo som čítala, ona (Saša) práveže bola jednou z tých, ktoré ho dlhodobo šikanovali. Akurát, že v tú chvíľu nevykrikovala.

mircalla
1. dec 2023

@kristiii Mozne to je, ja som citala opak, vies ako media...

sandra19860
1. dec 2023

@letmebe8 : Myslím si to tiež...

evinka400
2. dec 2023

Kto ma zaujem, moze podpisat tuto peticiu, aby bolo sikanovanie v trestnom zakone.
https://www.peticie.com/signatures/poadujeme_ab...

mira0611
2. dec 2023

@evinka400 ďakujem, už som ju podpisala. Takato hrozna vec sa nemoze este raz zopakovat ako je Romankov pribeh. Mam 15 rocneho syna, idu sviatky, je mi doplaču, čo mozu teraz citit tí rodicia. Riaditela, by som zavrela do basy, nech je prikladom, ze aj necinnost je trestna! Necinnost je nemý súhlas!!!!

mandevilla
9. dec 2023

V tom dokumente Rasťa Strižka...taký šikovný chlapec 😞

mandevilla
9. dec 2023

Je tam aj ako kyve. V tom videu. Jeho otec to zverejnil. To je strašné.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfb...

karolinakr
9. dec 2023

@mandevilla chcela som vidieť to video, diky Dospela som k záveru, že ako rodič by som tie zodpovedné decka zmalovala do modra.. Poučenie : nikdy, ale nikdy sa nezabijaj kvôli niekomu, kto ti nesiaha ani po päty ..Tak tatko sa s tým neserie, aspoň on má guráž

annm81
9. dec 2023

@karolinakr Úprimne, keby mal tatko guráž, tak problém by sa nedostal do tohoto bodu. Veď sami rodičia tvrdia, že chlapec bol šikanovaný mnoho rokov. Poučenie pre ostatných rodičov, aby takéto situácie nepodceňovali.

karolinakr
9. dec 2023

@annm81 on je teraz plny bolesti, pušťa do sveta svoj jednostranný pohľad, ale ktovie kde je pravda...podla mna už samotny princip, že pekny chalan samy jednotkar, ktory reprezentuje školu a ma plnu policu medaili a diplomov sa odpravi kvoli tlstej kvargle a ešte k tomu žene. To už samo o sebe je absurdné

mandevilla
13. dec 2023

.

karolinakr
13. dec 2023

@mandevilla to myslíš vážne, že riaditeľ je na dlhodobej pn aj ta Sofia ževraj nechodi do školy? No neverim, že sa v nich pohlo svedomie, ale na to, aki boli frajeri, su teraz posrani zbabelci,že sa schovávajú doma..Škoda, že toto Roman teraz nevidi, kvôli komu sa odpravil, možno by si to rozmyslel

mandevilla
13. dec 2023

@karolinakr áno vraj je len na PN. A Sofia má vraj vyučovanie z domu.
Áno, možno by si to rozmyslel.
Aspoň, keby prežil 😞. Musel nejako nešťastne dopadnúť. Lebo ta vyška budovi nebola až tak vysoko.
Teraz čo písali v médiách čo vyskočil zo 7 poschodia iný chlapec. Tak prežil. Chvalabohu. Snáď bude ok.
Romanko musel nešťastne dopadnúť. Že ta tragédia sa komplet naplnila.

karolinakr
13. dec 2023

@mandevilla vieš čo, bol to osud, lebo som pozerala a druhe poschodie neni až taka vyška naozaj, možno on chcel za každu cenu to ukončiť, bol aj na sv, prijimani čiže bol veriaci..Ja som myslela prv, že tam bol sam len so spolužiakmi, ale ked som čitala, že aj mama stala dole, otec mu volala pred skokom a letel domov, bol tam zastupca, taj trochu ma to aj zamrzelo, že ani rodičia ho v tom nezastavili..nepremyslene z trucu chcel vsetkym niečo dokazať len nedomyslel, že ludia, kt, nemaju svedomiem tymi to nepohne a najviac ubliži rodičom
A ten chalan ako to mohol prežiť zo 7.poschodia? žeby mal priaznivejši osud? musel dopadnuť niekde na kriky a nie na beton,,,tak ked prežije, tak dostal druhu šancu hm..zaujimave

karmen118
13. dec 2023

@mandevilla @karolinakr Ten chlapec vyskočil z balkóna ževraj kvôli zlým známkam - https://www.ta3.com/clanok/915254/v-michalovcia... , píšu, že jeho mama kričala, takže bola doma a asi pri tom aj bola...hrozné dačo.