icon

Viete, čo je to za rastlinu/strom?

elizme
5. jan 2020

Ahojte,

náhodne som videla jeden krásny izbový strom/rastlinu, a neviem prísť na to čo to je a kde to kúpim. V obchode kde to mali, pani predavačka nevedela čo je to zač, nebolo to vystavené ako tovar. Tak možno ak niekto vie a poradí. Ďakujem pekne 🙂 Veľmi by sa mi páčilo mať niečo také v obývačke.

Viete, čo je to za rastlinu/strom?
lenadka
5. jan 2020

@elizme trochu som googlila, mohla by to byť Šeflera

77daniela77
5. jan 2020

Ja som mala inu sefleru....ibaze viac druhov?

miadi
5. jan 2020

Mam nieco podobne vola sa to money tree ale dole su tie drevka zapletene ako do vrkoča.

77daniela77
5. jan 2020

@miadi Myslis asi pachyru....mne sa to nezda..l

elizme
autor
5. jan 2020

@lenadka šefleru mám doma už jednu, vyzerá to úplne inak... Seflera má osem lístkov z jedného konariku či čo to je 😅 toto ma 9 a ten lístok je taký tenší ako napr z gaštanu, nie hrubý a je zubkovany, trochu mi to pripomína konope asi 🤣 ja naozaj neviem čo to je, googlila som tiež už veľa

monvitka
5. jan 2020

šeflera to na 100 % nie je

elizme
autor
5. jan 2020

@miadi money tree to určite nie je

miadi
5. jan 2020

@77daniela77 nehovorim ze je to ono iba ze je to podobne.😊
@elizme

zuzanaam
5. jan 2020

Na 99% to je Schefflera. Ten rod má mnoho druhov. Pozrite Plerandra elegantissima (syn. Schefflera), tá sa mi na to podobá, sú tam rôzne kultivary, aj s oveľa tenšími , ale aj širšími listami.

elizme
autor
5. jan 2020

@zuzanaam môže byť predsa len každá rastlina je iná, teraz som našla jednu čo vyzerá veľmi podobne a je to z radu Schefflera tak skúsim...

aspinka
5. jan 2020

@elizme mne sa to podobá na fatsia japonica

zuzanaam
5. jan 2020

@aspinka trochu sa podobá, ale fatsia má list laločnatý, ako javor a tu každý lístok má svoju stopku

nefertiti7
27. jan 2020

@elizme je to určite plerandra zo schefflery