icon

Vitamíny pre psa

stankazakova
12. sep 2023

Bobrovec deň chcem sa opýtať ci by ste mi vedeli odporučiť nejaké vitaminy pre moju skoro 9 ročnú babičku Megi. Chuť do jedla ma aj vodu pije len jej už zadné kĺby odchádzajú. Postaviť sa postaví aj keď trosku ťažšie a keď chodí tak sem tam jej podloží zadné nohy . O utratwni nechcem ani pomyslieť chcem aby tu žila s nami co najdlhšie preto VA sprosim poraďte mi niečo účinné pre ňu.

ckocka
12. sep 2023

Alavis, Topvet máme vyskúšané. Poriešiť aj s veterinárom niečo proti bolesti, ak je to už vážne.

misiak7777
12. sep 2023

@stankazakova jednoznačne Aptus sirup, je lepší ako Alavis. Viditeľne pomáha, moja 15 ročná ho užíva

syslik81
12. sep 2023

hlavne treba k dr na scan ci su to ozaj klby a nie daco vaznejsie

stellarstar
12. sep 2023

Bobrovec?
No v každom prípade ti dám veľmi ľahký recept na kĺby. Kúpiš želatínu v prášku a tu rozpustíš vo vode a každý deň dávať psovi do žrádla. Toto robil nás sused svojmu ešte staršiemu psovi a dal sa pekne dokopy

hladamematku
12. sep 2023

@stankazakova na klby vyborny alavis, psovi som davala kludne konsky, a na ostatne nejake seniorske vyzivove doplbky ja vzdy davam od osem rokov psa, a kazdy rok na seniorsku prekliadku

misiak7777
12. sep 2023

@hladamematku je nebezpečné dávať Alavis určený pre kone psom... a už sú oveľa silnejšie a kvalitnejšie prípravky na trhu, napríklad Aptus

tramtada31
12. sep 2023

@misiak7777 preco je to nebezpečne? Normálne nám to radil veterinár, že to vyjde lacnejsie.
Toto vôbec nemusia byt kĺby, môžu to byt aj zrasty na chrbtici. Aké je to plemeno?

misiak7777
12. sep 2023

@tramtada31 uf veterinár? Tak toho by som hneď zmenila. Pretože zloženie alavisu pre kone je iné, je prispôsobené pre trávenie bylinožravca a zviera, ktoré má 500 kíl... známy veterinár by vedel porozprávať o pripravených psoch a mačkách. A druhá vec, keby bol dobrý, tak pri chronických a akútnych problémoch by poradil už lepšie prípravky

hladamematku
12. sep 2023

@misiak7777 RObim to 15 rokov zo super vysledkami

misiak7777
12. sep 2023

@hladamematku nuž ako povieš.. ale potom by si mala vedieť, že vývoj týchto doplnkov ide dopredu a Alavis už dávnejšie nie je topka, a sú oveľa účinnejšie prípravky.

tramtada31
12. sep 2023

@misiak7777 veď pri akútnych radil aj lepsie. Kapalko zase predpisoval ludsky condrosulf na kĺby a v tom čase to bol top ortoped v ba

misiak7777
12. sep 2023

@tramtada31 v tom čase. Ja len píšem, že už sú oveľa lepšie možnosti ako Alavis. Ja som dlhé roky používala Alavis MSM, pri Aptuse vidím oveľa lepšie výsledky

anonymanonym
12. sep 2023

Idealne by bolo skocit aj k veterinarovi nech posudi stav...
Ako chodroprotektiva odporucam Aptus Apto-flex sirup... A super je aj hydroterapia pre psov, resp. celkovo fyzioterapia

colsami
12. sep 2023

Aj Aptus Aptoflex je fajn, ale jeden z najlepsich momentalne na trhu co sa tyka kvality aj ceny, je napr Artivit (prasok je silnejsi ako sirup). Vyborny je tiez Alavis Canabiflex.
Ani konsky Alavis neotravi ziadneho psa. A aj Alavis ma stale dobre pripavky, no vsetko zavisi od konkretneho problemu. Je to iba artroza? Alebo aj spondyloza uz s neurologickymi deficitmi?
Navyse pri vaznejsich stavoch si to vyzaduje silnejsie protizapalove lieky (daxocox, trocoxil, pripadne ine, aj injekcna Librela je vyborna).
Toto vsetko su otazky na veterinara.

Ak Ti naozaj tak zalezi na psovi, neries ziadne "vitaminy" na forach, ale vezmi psa na riadne vysetrenie a rtg aby sa vedelo presne aky ma problem, ake rozsahu, a na zaklade toho sa riad, podla doporucenia Tvojho veterinara.

frida88
12. sep 2023

@misiak7777 môže sa ale samozrejme vypočítať dávku podľa kíl psíka

misiak7777
13. sep 2023

@frida88 ja som na Alavis nezanevrela, tiež som ho naďalej používala aj keď mi traja nezávisle veterinári odporučili Aptus. Až keď opätovne začala mať obmedzený pohyb, predsa som ho kúpila. A znova sú 4-5 denne pol hodinové prechádzky. A to ma 15 rokov, problémy s chrbticou a zadné kĺby žiaľ zničené. Z Alavisu naďalej používam doplnky na iné oblasti

frida88
13. sep 2023

@misiak7777 ja som to nemyslela v zlom 🙏🏻
Veď chceme pre našich miláčikov len to najlepšie ❤️

misiak7777
13. sep 2023

@frida88 prepáč, ani ja som nechcela nikoho uraziť 🙂 máš pravdu, máme ich tu na krátky čas a veru roky utekajú, a zrazu máme doma dôchodcov 😃

hladamematku
13. sep 2023

@misiak7777 aha...povedal kto???

misiak7777
13. sep 2023

@hladamematku že sú aktuálne už účinnejšie prípravky na trhu? Mne traja nezavisle veterinári, z toho jeden špička v ortopedii Mitra . Pozri, mne je jedno čo sa rozhodneš dávať svojmu psíkovi, ja som len chcela dať dobrý tip na takéto doplnky.

frida88
13. sep 2023

@misiak7777 najuprimnejsia čistá láska ❤️

stankazakova
autor
13. sep 2023

@tramtada31 bernský salašnícky pes. Keď hu partner bral priamo od chovateľa tak mu povedal ze týmto psom odchádzajú hlavne kĺby. Ide to postupne najprv ich podlamuje pri chodzi ( náš pripad), potom ťahá zadné nohy za sebou, predné nohy podlamuje, a už úplne posledné štádium že sa vôbec nepostavil na nohy prestanú žrať a piť vodu

stankazakova
autor
13. sep 2023

@misiak7777 po akej dobe sa dostavili prvé učí ky

stankazakova
autor
13. sep 2023

@ckocka chodí k nej každý mesiac a zatiaľ to vážne nie je. Odporučil.nam dávať vitaminy na kĺby ale konkrétnu značku nepovedal

stankazakova
autor
13. sep 2023

@syslik81 áno sú to kĺby všetky výsledky ma inak v poriadku chodím s nou na pravidelné kontroly

colsami
13. sep 2023

Cize uz ste boli na rengenoch? Komplet bedra lakte, aj chrbticu? Podla Tvojho popisu to vyzera skor na chrbticu nez na klby. Ak ste nerobili rengeny a ak chces psikovi realne pomoct, je na mieste navsteva vyssieho pracoviska. A podla Tvojho popisu na taketo "odchadzanie noh" nestacia ziadne vitaminy, ak chces psikovi naozaj ulavit, v takom stadiu uz skor protizapalovky... Neviem aky ozajstny veterinar (pripadne specializovany ortoped) by vas odbil iba tym ze "nejake vitaminy na klby" si zozente...
Inak, chrbtica a spondyloticke zmeny mavaju presne takyto dopad na psika, tiez je zial vec ktora suvisi s vekom, ale ludia tomu mylne hovoria ze "trpi na klby". Pes ktory "taha zadne nohy za sebou" nema problem s klbami ale s chrbticou a v tom stadiu uz je to vyrazny neurologicky deficit.

A ano, bernaci zial velakrat dozivaju 8-10 rokov, niekedy je rarita vidiet starsieho, normalne fungujuceho psa.

misiak7777
13. sep 2023

@stankazakova tak alvasis msm brala cca 5 rokov , a teraz aptus cca pol roka. Ale veterinár usmerní

sandri
13. sep 2023

Ahoj, pomaha aj liecba kmenovymi bunkami. Je to drahe, ale napr. nas psik si roztrhol na zadnej nohe kolenny vaz - musel ist na operaciu. Asi po 2 rokoch mu praskol vaz na druhej labe, ale nedoslo k roztrhnutiu. Liecba kmenovymi bunkami mu to dala do poriadku a operacii sa vyhol. Financne to vyslo rovnako ako operacia. Nam to navrhol veterinar.

smajlik43
20. aug 2024

Prosím vás koľko gramov ste podávala s toho konského alavisu ďakujem