icon

Vlak zdarma

vecnemlada
28. aug 2023

Ahoj ,chcem sa opýtať keď poberam sirotský dôchodok na syna mam nárok na vlak zdarma?

Strana
z2
ibrunova
28. aug 2023

@zaba21 už vidím aj sirotské..

@vecnemlada zrejme to platí aj pre teba, ty si poberateľ, ja by som vzala rozhodnutie a šla si vybaviť kartičku..

luliu
28. aug 2023

@ibrunova na ňu to neplatí, poberateľ je syn a ona je len v zastúpení ako zákonný zástupca

ibrunova
28. aug 2023

@luliu ja neviem, koho meno sa píše na rozhodnutí, to hádam
@vecnemlada vie

vecnemlada
autor
28. aug 2023

@ibrunova no figurujú tam mena moje aj synove😀. Ale je tam vtom zmyslu že syn je poberateľ, ale mne práve prišlo na tej socialke že pani ani nevedela, ako to ma napísať. Neviem či iba zastupovala lebo vždy keď som tam šla tak bola iná páni.

mamina7070
28. aug 2023

pisu sa tu bludy

ak chce mat preukazku pre dochodcu do 62 rokov
musi poberat dochodok (okrem vysluhoveho) vyplacany socialnou poistovnou slovenskej republiky
takze nemas narok a ty si len zakonny zastupca za syna

vecnemlada
autor
28. aug 2023

@ibrunova no a bola som dneska aj na vlakovej stanici tak som sa nato opýtala a hneď bez váhania povedala že mám nárok. Lenže ako tak čítala ten papier ťukala do PC tak mi potom povedala bohužiaľ nárok nemáte. Tak som skúsila zavolať na slovenské dráhy na infolinku a tam sa nevedela tiež ktomu vyjadriť 🤷‍♀️ .

vecnemlada
autor
28. aug 2023

@mamina7070 áno už som to pochopila hneď na začiatku. Ja som si len furt myslela ,že ten poberateľ som ja.

jarmila456
28. aug 2023

@vecnemlada Ak poberáš vdovský dôchodok, tak cestuješ zadarmo. Ak len syn sirotské, tak ty nemáš nárok cestovať zadarmo, len syn.

luliu
28. aug 2023

@vecnemlada ty nie si sirota, aby si bola poberatel

majka99999
28. aug 2023

Vdovsky nepoberas, sirotske pobera syn, ktory by mal narok aj bez sirotskeho, kedze je dieta od 6-16 rokov a mozes mu vybavit preukaz. Takze narok nemas, ibaze by si bola invalidny dochodca.
Keby syn zdedil nehnutelnost, tak tiez je jeho, hoci ty ako jeho zastupca by si trebars platila dan.

20erika07
28. aug 2023

Za týchto podmienok urcite nemas nárok na bezplatnu prepravu. Sirotsky patri synovi, ty ho poberas len ako jeho zakonny zastupca . To je celé.

eeffka
28. aug 2023

@janai1 nie, ale znamena to zeby som mala zajst k ocnemu (zasa)

laurikalalinka
28. aug 2023

@vecnemlada Dieťa do 16 rokov má nárok na vlaky v rámci SR zadarmo,na železničnej stanici treba požiadať o vydanie preukazu,priniesť maličkú fotku,rodný list dieťaťa,poplatok je 0,50 centov za vydanie kartičky na počkanie.

Strana
z2