icon

Vodiči áut verzus motorkári

3. aug 2025

Ahojte, v poslednom čase pribúda nehôd, na ktoré doplácajú motorkári. Vo väčšine prípadov ide o to, že im nebola daná prednosť v jazde a takmer vždy je za volantom auta žena. Teraz sa bavíme o prípadoch kedy motorkári nepochybili, nešli rýchlo - ako naposledy včera v Čadci. Kde sa deje tá chyba? Prečo toto robia práve ženy, ktoré sa aj tu v diskusiách hrdia dodržiavaním predpisov. Prečo ignorujú absolútne základy čo sa týka vedenia MV?

Strana
z2
minenkaa
3. aug 2025

@anonym_autor si ma pobavila

anonym_d02315
3. aug 2025

Hmm, skús sa opýtať priamo tých žien, ktoré boli účastníčkami dopravnej nehody...čo tu máme veštecké gule?

huxy
3. aug 2025

Osobne stretávam veľmi nezodpovedných vodičov-mużov. Jasné, že aj ženy sa nájdu. V sobotu do mňa na hlavnej skoro vpálil muż čo šiel z vedľajšej cesty, fakt neviem kde mal oči, rozum... 🤷🏼‍♀️

autor
3. aug 2025
@minenkaa

@anonym_autor si ma pobavila

Pobavila. Stalo sa mi - dojde pani do križovatky pozrie doprava, pozrie doľava, pomaly zaradí jednotku a pomaly púšťa plyn, medzitým uplynie 10+ sekúnd, ale veď už sa pozrela tak ide, keby nesedim na mieste spolujazdca a nevrestim, tak by auto bolo nabrate presne z mojej strany. Vidím tie mŕtve oči za volantom - myšlienkami pri večeri, vytukavanie správ a cik-cak jazda. Aj naposledy ma jedna skoro zotala len blond copik trčal v spodnej polovici okienka rovera.

minenkaa
3. aug 2025
@anonym_autor

Pobavila. Stalo sa mi - dojde pani do križovatky pozrie doprava, pozrie doľava, pomaly zaradí jednotku a pomaly púšťa plyn, medzitým uplynie 10+ sekúnd, ale veď už sa pozrela tak ide, keby nesedim na mieste spolujazdca a nevrestim, tak by auto bolo nabrate presne z mojej strany. Vidím tie mŕtve oči za volantom - myšlienkami pri večeri, vytukavanie správ a cik-cak jazda. Aj naposledy ma jedna skoro zotala len blond copik trčal v spodnej polovici okienka rovera.

@anonym_autor a na do oboch aút vpálil chlap

tetapetra
3. aug 2025

@anonym_autor skús dať štatistiku nech porovnáme kto je viac na vine

adri266
3. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor svagor, motorkar, mal trikrat havariu a zakazdym bol za volantom auta muz, co Ty na to? Vysvetlis mi to?

sense
3. aug 2025

Neviem ako to bolo v Čadci alebo celkovo na Svk ale teda keď vidím podaktorích motorkárov ako jazdia, tak sú to adepti na darcov organov resp ich omrzelo život a ešte ho chcú znepríjemniť aj ostatnym

autor
3. aug 2025
@tetapetra

@anonym_autor skús dať štatistiku nech porovnáme kto je viac na vine

@tetapetra ja tu hovorim o banálnych situáciach s nepochopiteľným zlyhaním, napr. vbehnutie do križovatky, prehliadnutie motorkára, odbočenie cez protismer. Muži spôsobia štatisticky viac nehôd z rýchlosti, agresivity alebo pod vplyvom zatiaľ čo ženy robia nehody z nesústredenosti alebo nesprávneho vyhodnotenia situácie a výsledok býva neúmerne vážny. Inak povedané muži búrajú častejšie, ženy “hlúpejšie” – a často vtedy, keď to fakt nečakáš.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
huxy
3. aug 2025
@anonym_autor

@tetapetra ja tu hovorim o banálnych situáciach s nepochopiteľným zlyhaním, napr. vbehnutie do križovatky, prehliadnutie motorkára, odbočenie cez protismer. Muži spôsobia štatisticky viac nehôd z rýchlosti, agresivity alebo pod vplyvom zatiaľ čo ženy robia nehody z nesústredenosti alebo nesprávneho vyhodnotenia situácie a výsledok býva neúmerne vážny. Inak povedané muži búrajú častejšie, ženy “hlúpejšie” – a často vtedy, keď to fakt nečakáš.

@anonym_autor muži spôsobujú štatisticky nehody vo viac ako 70.%-tách. A myslím, že je úplne jedno, z akého dôvodu ich zavinili. Štatistiky hovoria jasne, takže nerozumiem tejto diskusii.

autor
3. aug 2025
@adri266

@anonym_autor svagor, motorkar, mal trikrat havariu a zakazdym bol za volantom auta muz, co Ty na to? Vysvetlis mi to?

@adri266 To, že tvoj švagor mal 3x smolu s chlapom za volantom, nevylučuje to, čo tvrdím – že ženy, keď spravia chybu, býva to nepochopiteľné. Nie častejšie, ale absurdnejšie. Keď sa stane nehoda vinou ženy - nejazdia rýchlo, nepredbiehajú ako blázni, no potom z ničoho nič prehliadne stopku a pošle niekoho do nemocnice.

marca12
3. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Niektore zeny nemaju technicke myslenie,su unavene,pretazene,maju plnu hlavu povinnosti. Staci sekunda nepozornosti a buracka je na svete.

tykat
3. aug 2025

@anonym_autor daj statistiku vodici zeny/muzi vs pomaly iduci nevinni motorkari, inak sa o tom nema zmysel bavit

autor
3. aug 2025
@huxy

@anonym_autor muži spôsobujú štatisticky nehody vo viac ako 70.%-tách. A myslím, že je úplne jedno, z akého dôvodu ich zavinili. Štatistiky hovoria jasne, takže nerozumiem tejto diskusii.

@huxy diskusia je o tom prečo sa u žien častejšie objavujú nehody, ktoré sú z pohľadu iného vodiča nepredvídateľné, oneskorené alebo úplne nepochopiteľné. Nie risk, nie rýchlosť – ale zmätené rozhodnutie, neskorá reakcia, nesústredenie. A presne to má dopad na druhý typ účastníka – napríklad motorkára, ktorý nemá šancu reagovať, keď niekto vojde do križovatky bez zastavenia. Takže táto diskusia má opodstatnenie, nie preto, aby sme porovnávali kto je lepší vodič, ale aby sme sa zamysleli nad tým, ako rôzne pohlavia zlyhávajú na ceste a prečo.

autor
3. aug 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub o tomto viem, preto direct v úvodnom príspevku píšem "Teraz sa bavíme o prípadoch kedy motorkári nepochybili, nešli rýchlo"

mirokub
Odpoveď bola odstránená
autor
3. aug 2025
@tykat

@anonym_autor daj statistiku vodici zeny/muzi vs pomaly iduci nevinni motorkari, inak sa o tom nema zmysel bavit

@tykat Štatistiku vodiči-muži/ženy verzus pomaly idúci nevinní motorkári ti nikto nevyhodí z rukáva, pretože taký detail nefiguruje ani v policajných tlačových správach, nieto ešte v bežných databázach, tak sa netvár, že to je jediná možnosť ako mať legitímne právo na názor. Odvolávam sa na nehody posledných dní a pripájam aj iné situácie a je to nie o tom, kto je horší štatisticky, ale prečo sú niektoré chyby tak absurdne nečitateľné. To nie je útok, ale pokus porozumieť správaniu na cestách.

huxy
3. aug 2025
@anonym_autor

@huxy diskusia je o tom prečo sa u žien častejšie objavujú nehody, ktoré sú z pohľadu iného vodiča nepredvídateľné, oneskorené alebo úplne nepochopiteľné. Nie risk, nie rýchlosť – ale zmätené rozhodnutie, neskorá reakcia, nesústredenie. A presne to má dopad na druhý typ účastníka – napríklad motorkára, ktorý nemá šancu reagovať, keď niekto vojde do križovatky bez zastavenia. Takže táto diskusia má opodstatnenie, nie preto, aby sme porovnávali kto je lepší vodič, ale aby sme sa zamysleli nad tým, ako rôzne pohlavia zlyhávajú na ceste a prečo.

@anonym_autor ty sa už zamotávaš, riešiš nehody auto s vodičkou vs motorkár. Motorkár skoro nikdy nedodržiava rýchlosť, to si v prvom rade treba uvedomiť a priznať. Úplne odveci porovnávať kto akým spôsobom nehodu zapríčinil.
Mimochodom, ty si vodička?

tykat
3. aug 2025
@anonym_autor

@tykat Štatistiku vodiči-muži/ženy verzus pomaly idúci nevinní motorkári ti nikto nevyhodí z rukáva, pretože taký detail nefiguruje ani v policajných tlačových správach, nieto ešte v bežných databázach, tak sa netvár, že to je jediná možnosť ako mať legitímne právo na názor. Odvolávam sa na nehody posledných dní a pripájam aj iné situácie a je to nie o tom, kto je horší štatisticky, ale prečo sú niektoré chyby tak absurdne nečitateľné. To nie je útok, ale pokus porozumieť správaniu na cestách.

@anonym_autor tak ak nemas overitelny zdroj tak nepis ako vseobecnu pravdu ze "Vo väčšine prípadov ide o to, že im nebola daná prednosť v jazde a takmer vždy je za volantom auta žena. "

autor
3. aug 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub To, že máš niečo najazdené z teba nerobí arbitra reality, ale len ďalšieho človeka so subjektívnou skúsenosťou. Štatistiky dopravnej polície, znalecké posudky a súdne rozhodnutia nie sú postavené na tom, čo zažil tvoj zadok v prilbe.

autor
3. aug 2025
@huxy

@anonym_autor ty sa už zamotávaš, riešiš nehody auto s vodičkou vs motorkár. Motorkár skoro nikdy nedodržiava rýchlosť, to si v prvom rade treba uvedomiť a priznať. Úplne odveci porovnávať kto akým spôsobom nehodu zapríčinil.
Mimochodom, ty si vodička?

@huxy Diskusia sa už posunula ďaleko za pôvodnú otázku – pôvodne to bolo o situácii auto vs. motorka, kde motorkár neporušil pravidlá, ale bol zrazený. Momentálne tu máme mix všetkého možného...som vodič tak auta ako aj motorky a bicykla

mirokub
Odpoveď bola odstránená
huxy
3. aug 2025
@anonym_autor

@huxy Diskusia sa už posunula ďaleko za pôvodnú otázku – pôvodne to bolo o situácii auto vs. motorka, kde motorkár neporušil pravidlá, ale bol zrazený. Momentálne tu máme mix všetkého možného...som vodič tak auta ako aj motorky a bicykla

@anonym_autor kde motorkár neporušil žiadne pravidlá pri dopravnej nehode? Vieš dať nejaké konkrétne zdroje, kde je to uvedené? Nemusia to byť ani tie štatistiky, stačí overený zdroj.

autor
3. aug 2025
@tykat

@anonym_autor tak ak nemas overitelny zdroj tak nepis ako vseobecnu pravdu ze "Vo väčšine prípadov ide o to, že im nebola daná prednosť v jazde a takmer vždy je za volantom auta žena. "

@tykat je to postreh z reálnych prípadov za posledné dni, nie je to vedecká štúdia. Nie každý príspevok o ženských chybách za volantom je osobný útok na tvoje sväté právo šoférovať. Normálna reakcia by bola zamyslieť sa, žiadna štatistika nezachytí WTF momenty, keď niekto bez smerovky skrúti na motorkára alebo iné vozidlo v premávke, lebo "veď ho nevidela". To do grafu nedáš, to zažiješ.

autor
3. aug 2025
@huxy

@anonym_autor kde motorkár neporušil žiadne pravidlá pri dopravnej nehode? Vieš dať nejaké konkrétne zdroje, kde je to uvedené? Nemusia to byť ani tie štatistiky, stačí overený zdroj.

@huxy napríklad včerajšia nehoda v Čadci, prečítaj si

autor
3. aug 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub nie každý motorkár ide 130 v meste, nie každý vodič auta robí správne rozhodnutie a nie každý, kto nesúhlasí s tebou, je rozčúlený.

huxy
3. aug 2025
@anonym_autor

@huxy napríklad včerajšia nehoda v Čadci, prečítaj si

@anonym_autor je to 1 prípad, kde bola vodička žena. Ano, ona je chyba, vychádzala z vedľajšej cesty. Ale nikde nie je napísané, akou rýchlosťou šiel motorkár, bohužiaľ aj to mohlo dopomôcť k tej tragédii

mirokub
Odpoveď bola odstránená
autor
3. aug 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub so mnou by si predpisovo šiel 😉

Strana
z2