Vojna na Ukrajine
Zaujimalo by ma po mesiaci vojny na Ukrajine, po tisicoch mrtvych medzi civilistami aj ruskymi mladymi vojakmi nahnanymi Putinom na nezmyselnu smrt pod hrozbou popravy, stovkami mrtvych deti, rozbombardovanych mestach, milardovych skodach, s milionmi utecencov. Zeny co tu obhajovali Putina, ci este stale obhajuju vojnu a pravo Ruska a Putina zautocit na akukolvek susednu krajinu, ktorej vlada nie je dost proruska.
S tym pocitam. Iba ma zaujima, ci tie co sa tu "bili" za Putina sa odvazia sa tu objavit a ci su stale necitlive voci utrpeniu, co tam je.
Odpovedou od nich je - ze co robilo USA (inde vo svete), ze ci sme plakali aj za Ruskymi detmi, ze to maju preto lebo su fasisti atd... Slovami su "proti vojne" a za tym pisu ze sa Ukrajina ma odovzdat Putinovi.
Existujú ľudia, ktorí doteraz neveria, že tu bol a je nejaký koronavírus, takže...😉
@liljana Preco by nemohli byt necitlive voci utrpeniu?
Si myslis, ze tie tisicky ludi, co robili v koncentrakoch, aj mnohe zeny... ze mali s tym nejaky problem?
Vzdy bude v spolocnosti aj skupina ludi (nastastie je mala), ktora nema problem akceptovat vyvrazdovanie, nasilie.
Dokonca niektorym ludom, aj keby zabili vlastne deti, ani to by nic s nimi neurobilo.
V tomto pripade ide o vplyv ruskej propagandy, masivnej a dlhorocnej - kedy clovek prepne do "sekty" a potlaci sa v nom akakolvek ludskost, empatia, slusnost... proste vlastnosti, ktore su v urcitych rezimoch, ano, aj v Putlerovom, vyslovne neziaduce.
Ak clovek spozna fungovanie klasickych siekt, pochopi, co sa deje aj teraz.
Tu som sice az take komenty nevidela ale myslim,ze stale za nim budu stat. Na fb ked citam,ze tam vonja nie je,je mi zle.
@petulda333 FB neber vazne, je tam tisice platenych trolov za to... si rozklikni bezne profili... to vidis.
@zmrzlinka2021 praveze toto bol bezny profil,normalne fotky tej zeny,rodiny atd
Ja nie som zástanca Putina ani Rusofilka a z duše nenávidím konflikty ale do kýbla to naozaj nikto nevidí že ani svätý Zelenskyj tiež hrá ako to jemu vyhovuje ? Zaprisahal sa že dostane krajiny do EU a NATO a toto mu len vyhovuje inak by sa v záujme svojho ľudu vzdal. Načo mu je ochraňovať krajinu v ktorej nikto neostane ? Už teraz je 1/10 národa mimo krajiny a pochybujem že sa čoskoro vráti, nehovoriac o stratách na životoch. Nebolo by jednoduchšie pristúpiť na podmienky Ruska . Tak a do mňa :D
@patty1411 Mz sme vystupili z Varsavskej zmluvy aj RVHP, kde nas prinutili vstupit Rusi. Mali sme z toho iba krachujucu ekonomiku a to, ze na nas v r.1968 vsetci "druzja" a "spojenci" z paktu zautocili s tankami a obsadili. Sme dnes v NATO. Cize si prave povedala, ze zajtra mozu zbombardovat tvoj barak na Slovensku, zabit teba aj tvoju rodinu. Lebo aj my sme z vlastneho rozhodnutia vstupili do NATO.
To uz by sa ti tak moc moc uz asi nepacilo. Rusi dnes bombarduju nielen ukrajincov, ale aj etnickych rusov, co tam ziju. Ako ked sa kedysi kriziaci pred utokom na Jeruzalem ako aj kriziaci, ked vyvrazdili na vyprave albigenskych protestantov, katarov, pytali svojich vodcov. Co maju robit, su tam neveriaci, aj krestania. Odpoved bola: Zabite ich vsetkych, pan si pozna svoje ovecky. A vyvrazdili tam vsetkych do jedneho.
@patty1411 vies, on sa nemôže vzdať, to by bol koniec dalších štátov. Putin si da ✔️ mám Ukrajinu a pozrie na zoznam - koho/čo chcem dalej? Jemu sa nedá verit, ani keď pristúpia na jeho podmienky. Je to ako šikana, myslite že sa agresor zmieri keď sa mu vzdá jedna obeť? Akurát to Putina povzbudí do ďalšieho konania 😔
@patty1411 no pokial viem, vstup di NATO vylucil ale do EU chcu ist. Chcu to ludia, nielen on, nechcu byt s Rusmi, Putin hovori, ze ich ohrozuju, sakra ako? Kto je na koho uzemi? Preco Putin ziada aby zlozili zbrane a bude mier? Ved oni by mali tie zbrane zlozit! V ruskych spravach uz otvorene rozpravaju, ako pojdu na Polsko.. a rusky obcania s tym suhlasia...
@patty1411 vzdat sa neznamena mier. Vzdat sa znamena, ze by sa stali okupovanou krajinou, krajinou druhej kategorie, ktorej blahobyt nie je pre Rusko dolezity. Rusko by z Ukrajiny bralo to dobre - Ukrajina ma druhu najvacsiu zasobu zeleza na svete, 3 najvacsie rezervy bridlicoveho plynu v europe, 7 najvacsie rezervy uhlia na svete , 1 v europe v uzeni na ktorom sa da pestovat, 3 na svete v objeme ciernej zeme, 1 na svete v exporte slnecniveho oleja, 3 najvacsi pestovatel kukurice na svete a tak dalej a tak dalej. Je to krajina s obrovskym potencialom a buducnostou. To sa maju len tak vzdat a ze nech sa paci Rusko, berte si co chcete a nas zotrocte ? Seriozne?
@patty1411 nie nebolo by to lepsie. Ukrajina je suverenna krajina. Nemoze si tam hocikto napochodovat len preto, ze si zmyslel. A ustupit, lebo ukazal hrubu silu. To kde by sme zili? Tebe tiez niekto pride do domu, zbije ta a ty namiesto toho aby si sa branila, tak sa z domu odstahujes a cely mu ho nechas?
@zoro9836 no ty si sa evidente z 2sv vojny nepoucil. Pretoze rovnako sa vtedy ustupovalo Hitlerovi. Keby sa mu neustupovalo, mohlo to dopadnut inak.