Vojna na Ukrajine
Zaujimalo by ma po mesiaci vojny na Ukrajine, po tisicoch mrtvych medzi civilistami aj ruskymi mladymi vojakmi nahnanymi Putinom na nezmyselnu smrt pod hrozbou popravy, stovkami mrtvych deti, rozbombardovanych mestach, milardovych skodach, s milionmi utecencov. Zeny co tu obhajovali Putina, ci este stale obhajuju vojnu a pravo Ruska a Putina zautocit na akukolvek susednu krajinu, ktorej vlada nie je dost proruska.
@saurika Nechajme Ukrajinu bokom. Povedz mi. Ake pravo ma Rusko a co sme ako Slovensko urobili Rusku, ked pravda.ru uverejnila plan, ze Ukrajinu posunu na vychod na ukor polovice uzemia Slovenska, ako to urobili s Polskom po 2.svetovej vojne. Pride ti to normalne? Bla bla o geostrategii si nechaj na potom pre ludi zijucim na vychod od Liptovskeho Mikulasa, co zo dna na den budu Ukrajinci, lebo Rusko tak rozhodlo.
https://hnonline.sk/svet/24400788-novy-stat-by-...
@liljana tak mne toto pridu ako fantasmagorie ich propagandy pre jednoduche obyvatelstvo, o tom ake je Rusko uzasne a ako vsetci chcu patrit do tak perfektnej krajiny ako Rusko, ako vsetkych zjednotia, ako si lusknu prstom a budu mat ktorukolvek krajinu... Ak im to nebolo jasne do 24. februara, tak dnes im musi byt jasne, ze tu Ukrajinu nikdy naozaj neziskaju. Znicili tam aj posledny prorusky sentiment, ktory tam mohol byt. Neviem si dost dobre predstavit, ze by sa zacali orientovat este viac na zapad. Cim nevylucujem, ze v ich chorych hlavach boli take povodne plany. Ved Rusko je predsa uzasne. To je tak ked sa diktator obklopuje iba ludmi, co mu hovoria, co chce pocut.
@liljana mas pravdu, radsej si to necham pre seba 🙂 kazdopadne, ked Ta prejde hnev a budes mat chvilku casu, skus si precitat knizku od George Friedman “the next 100 years”. Vysla aj v cestine “pristich sto let”. Kniha bola vydana v r 2009 a predpoveda presne to, co teraz vidime. Zaver k Rusku Ta viac nez potesi 🙂

@liljana ja netvrdim, ze je Rusko v prave, to v ziadnom pripade. Nakolko mi vsak chyba zopar info a background checks, nie som schopna urobit nestrannu analyzu (ano, mam diplom z medzinar. vztahov urobeny v zahranici so soecializaciou na geostrategiu, napriek tomu nie som schopna vyvodit objektivne zavery). Medzinarodne pravo je jedna vec, bezpecnostna dilema a moc druha vec…