Voľby 2010
...tak dufam,ze Slovaci su natolko mudri,ze pojdu v sobotu volit...a snad aj inteligentni,ze uz stacilo 😉
flamenga
nchce sa mi pisat vsetko co ma napadlo,ale len k tym riaditelom skol.ona taka skola s tisickou ziakov/studentov/ uz naozaj na poste riaditela potrebuje viac manazera ako pedagoga.ten riaditel uz ani velmi neriesi znamky a prebeh vyucovania.
aspon mam taku skusenost ze tymto poveri zastupcu,lebo tieto veci uz nestiáha 😕 pedagog nema ekonomicke vzdelanie a preto mnohe skoly vyzeraju ako vyzeraju maju pat korun z ktorych maju nieco vycarovat a na to uz treba nie ucitelku ale manazera.skus sa na to pozriet z tejto strany.trhova ekonomika stiahla so sebou aj skolstvo a to ucitelka v pozicii riaditelky hlavne vo velkych skolach rozhodne neustoji.
tolko len napr.k tomu jednemu bodu
@veronikapp ale v tych peniazoch u Sulika sa mylis....on ich ma uz dost on nepotrebuje peniaze....
skor by som sa obavala o jeho moralku. tou u neho nie som si ista. a nejakymi uletmi a pod.....
. u Figela, Bugara a Radicovej ano. aj sa vedia spravat. to je u politikov dolezite...aby neposobili chrapunsky.
@murinka včera som tiež sledovala reláciu na TA3 - podpredseda SaS sa sprosto vysmial voličom,ktorí dali hlas tejto strane,no keby som volila ich,tak by som mala teda dosť...a vraj má tato strana v programe - povoliť interupciu až do 8.mesiaca gravidity,to je teda vrchol a to som zvedavá ako sa na tomto chcú dohodnúť s KDH, inak to tiež zaznelo včera v tejto relácii...
k tomu zdravotnemu poisteniu v mnohych krajinach si platis urcity standard starostlivosti v poistnom.ja si radsej kusok priplatim ak potom budem mat v poistke aj starostlivost za ktoru teraz platim nehorazne sumy.mozem kaslat poistenie,ked aj tak nakoniec platim takmer za vsetko. 😕 😔
ja som tento bod pochopila takto.
V prvom rada, SaS chce dekriminalizáciu marihuany, nie jej legalizovanie. To znamená, že jej predávanie by bolo nadalej trestné, len ak by napríklad aj vaše dieťa v budúcnosti ju chcelo raz skúsiť a chytili by ho policajti, nemalo by kvôli tomu záznam v registri trestov a následné problémy pri hľadaní práce.
Aj ked si myslím, že SaS by to ťažko presadzovalo aj keby bolo vo vláde len s SDKU, určite nemá šancu taký návrh momentálne prejísť.
K partnerstvám homosexuálom, nech si robí žije ako čo chce, ja ich neodsudzujem a keby im to pomohlo, nie som proti.
K výsledkom volieb, som spokojná.
K tomu, že Fico zvýšil materskú, zaviedol bonus pri narodení dalšieho dieťaťa len toľko, prečo to neurobil hned na začiatku, ale tesne pár mesiacov pred voľbami? Podľa mňa je to kvôli tomu, že mu ide len o hlasy, nie o ľudí.
Ak by sa dostal k moci, tak by sa Slovensko len zadlžovalo a o pár rokov by sme dopadli ako Grécko. Akurát s tým rozdielom, že tam si tie "výhody", pre ktoré sa zadlžovalo užila aj väčšina občanov, u nás by si ich užili hlavne Rómovia a strany, ktoré by boli pri moci. Bežný človek by z toho nemal nič.
dookola sa tu omieľajú len homosexuáli a marihuana... prečítajte si komplet celý program SAS a pozastaví sa vám rozum....
zmena odvodoveho systemu SaS sa mi pozdava, je to rozumne riesenie, aj ich zmena sudnictva 😉
flamenga ja ho mam precitany 😉
silvia interrupcia do 8 mesiaca?take nieco v programe nemaju 😕
@flamenga Ja som len reagovala na to, čo sa tu rieši.
Program SaS som čítala, priznám sa nie celý ale väčšinu, teda oblasti, ktoré ma zaujímajú.
Niečo je nesplniteľné, napríklad aj odluka cirkvi od štátu a tiež si myslím,že k tomu by nepristúpila ani SDKU, takže aj keby teoreticky Most, SaS a SDKU mali viac hlasov a nemuseli by volať do koalície KDH, neprešlo by to.
So spoplatnením vysokých škôl súhlasím, koľko mladých ľudí študuje len preto, aby sa zabávalo a užívalo si študenský život. Pričom vedomosti nemajú žiadne a prechádzajú len díky ťahákom, prípadne opakujú skúšky niekoľkokrát alebo prejdú pomocou úplatkov. By si aj študenti mali uvedomiť, že vysoká je v prvom rade na vzdelávanie a keby si platili, tak by sa viac snažili a neštudovali by napríklad len preto, lebo si chcú užívať študenský život a odbor, ktorý študujú ich absolútne nezaujíma a často to aj tak nedotiahnú ku štátniciam.
A samozrejme by aj od vyučujúcich žiadali, aby malo to vzdelávanie istý štandart. Takže by to prospelo len k lepšej úrovni vysokých škôl.
Napríklad v česku to chcú urobiť tak, že by sa nemuselo platiť len počas štúdia, ale aj po ňom, ak človek zarobí viac ako je priemerná mzda a v tom prípade by mohli študovať aj chudobnejší.
dada lenže treba sa na to pozrieť aj tak, že je množstvo študentov, ktorí na to jednoducho nemajú... nemajú právu na vysokoškolské vzdelanie? A tie ich pôžičky a štipendiá si môžu strčiť viete kam..... žiaden študent sa vám s radosťou nezadĺži už počas štúdia.... ak bude školné 20.000,- na rok, tak to máte 100.000 za 5 rokov..... nechcela by som to hneď po škole splácať.... a štipendiá? Ja som študovala na vysokej škole za Fronca, ktorý sa všemožne snažil zaviesť spoplatnenie denného štúdia... ak by sa tak stalo, som nahratá.... Pôžičku by som si na krk nevzala ani náhodou..... a sociálne štipendium? Nepatrilo mi, mali sme príjem nad životné minimum, napriek tomu, že som žila s mamou ako polosirota.... (a to bolo za Dzurindovej vlády, nie Ficovej....) A vysoká škola nie je len o poplatkoch za semester, je aj o peniazoch za stravu, internát, cestovné, skriptá...... Môj manžel je Ing..... dve skúšky robil na tretíkrát.... to neznamená, že si štúdium nevážil alebo na to nemal....
A splácanie pôžičky po štúdiu, keď budem zarábať? Tak zase budem cca 5 rokov žiť v podnájme alebo u rodičov a uťahovať si opasok, lebo namiesto pôžičky na bývanie budem splácať školu.....
citujem z volebneho programu SaS : V oblasti právnej úpravy umelého prerušenia tehotenstva, pokiaľ ide o podmienky jeho výkonu, sme za zachovanie súčasného právneho stavu. Sme proti sprísňovaniu aj proti zjednodušovaniu súčasných podmienok.SaS navrhuje:
* Ponechať v platnosti zákaz poskytovania osobných údajov o dospelej žiadateľke tretím stranám bez jej predchádzajúceho súhlasu.
* Dať možnosť lekárom uplatniť si výhradu vo svedomí, ak sa tak predtým dohodli so zamestnávateľom v pracovnej zmluve. Výnimkou je situácia, pri ktorej by odmietnutie výkonu umelého prerušenia tehotenstva viedlo k priamemu ohrozeniu života matky.
Dosiahneme tým vysokú mieru zmluvnej slobody medzi lekárom a jeho zamestnávateľom, zabránime zneužitiu osobných údajov žiadateliek o umelé prerušenie tehotenstva a umožníme lekárom konať slobodne, na základe ich najlepšieho vedomia a svedomia, bez ohrozenia života a práv tehotnej ženy.
@flamenga úplne s tebou súhlasím...
je jednoduche kritizovat nieco o com nemate ani sajnu, alebo je to z agentúry JPP- jedna pani povedala 😀
co sa tyka spoplatnenia vs,tam mozem povedat len tolko.moja sestra studovala vo viedni 11 rokov medicinu a rozhodne nepochadza z "hornych 10 tisic" rodicia cely zivotstatni zamestnanci absolutne nemali na to aby 11 rokov financne zabezpecovali jej studium.kedze je ale osoba inteligentna a vystudovat naozaj chcela,starala sa o seba cele tie roky sama /baby sitting, upratovanie,cerveny kriz/ takze argument ti ktori nie su z bohatej rodiny nemozu studovat neobstoji.
na druhej strane nesuhlas s tym,aby vysokoskolaci platili po studiu z vlastnej mzdy do nejakych fondov.naopak ti ktori to potrebuju by mali dostavat pozicku,ktoru potom ,ak ich prijem bude nadstandardny budu po troske dlhodobo splacat ako v Anglicku.
ada neporovnávaj prosím neporovnateľné..... baby sitting ti určite vynesie viac ako brigáda na kúpalisku..... keď na inú možnosť nemáš..... Apropo 😉 Môj manžel počas štúdia na VŠ brigádoval každé leto od júna (skúšky sa snažil porobiť čo najskôr, aby mohol nastúpiť na brigádu) až do zápisu v polovičke septembra 😉 A neopaľoval si pupok na kúpalisku... robil robotníka v strojárskych firmách, robil nočné, jedno leto ťahal na tri smeny.... a zarobil za tie tri mesiace max. 14.000.... to mu stačilo tak akurát na zaplatenie kaucie na intrák (v prípade spôsobenia škody) a iných vecí (zápisné a podobné dristy do školy....)..... takže na školné by určite nemal..... Pochádza z piatich detí.... nemá právo na VŠ vzdelanie? Oooo áno, mal si popri troch smenách vo výrobe nájsť ešte ďalšiu brigádu, že? 😀 No comment....
pekný zvyšok dňa.....
@bellada pozri si tú reláciu, sedel tam podpredseda tej tvojej "super strany" a je jedna vec,čo majú v programe a druhá ako sa prezentujú a čo splnia, on sa tam doslova rehotal ako idiot a zaklincoval to slovami,veď čo už je aj tak 13.-teho a je po voľbách,tak čo tam po nejakých sľuboch voličom ... a o tej interupcii tam bola reč tiež 😉
@mamutka nemas tak celkom pravdy ze vsetci studaci mozu ist brigadovat...ja som sa v 30 vratila k dennemu studiu...dnes som mala poslednu skusku...a od zajtra nastupujem na 4 tyzdne neplatenej praxe.....a to som obstala super...lebo dalsie 4 tyzdne som si odpracovala v zime kedze sa mi podarilo expresne ukoncit semester....nastastie mam dost nasetrene kedze som pracovala v zahranici....takze si spolu s manzelovou vyplatou mozme v pohodke nazivat aj v pripade ze by skolne spoplatnili.
nechcem povedat ze nie som za spoplatnenie skolstva...v podstate si myslim ze by to bolo celkom spravne...ale tento argument ze vsetci studaci si mozu ist zarobit je bludny....realita je trochu ina 😉
samozrejme tie studentske pozicky sa nesplacaju ako hypo od zaciatku a posialenych sumach.zacinaju sa splacat az v momente ked prijem prekroci urcitu nadstandardnu hranicu cize tam je predpoklad .,ze uz to nie je len chudobny cerstvy absolvent a plati sa po malickych sumach kludne aj 30 rokov ak nestihne splatit pocas tohto obdobia,zvysok dlhu sa odpusta.mne to pride rozumne.tych vs ludi to nejako nezatazi,kedze splacaju az ked na to naozaj maju a kedze stat chce dostat svoje prostriedky spat,logicky tlaci aj na skoly aby produkovali konkurencieschopnych ludi ,ktori sa dokazu na trhu presadit tak,aby dokazali vratit co im bolo poskytnute.tym sa mozu odpilit hochstapleri studujuci len aby niekde boli.
ada vieš kto sa tým odpíli? Chudobní..... a študovať budú práve len tí bohatí....
Bože tu je odborníkov sná´d na všetko...nech teda spoplatnia školstvo ale nech HNEĎ urobia opatrenia, aby aj ľudia zo sociálne slabších vrstiev mali možnosť tak ako v Rakúsku. Lebo za Dzurindu to bola katastrofa a zase len zvýhodnenie majetnejších.
ja som tiez na dennom ,mam 36 a stojim si za tym,ze aj student si moze zarobit ked naozaj chce.
flamenga a co je tu neporovnatelne?kazdy si zaraba ako vie.a na co ma.a ano,je to trosku neumerne porovnavanie,lebo v rakusku ked chce prezit chudobny slovensky student,tak to ma tazsie 😉
a cas aj energia ktore musi vynalozit aby vobec vystudoval su naozaj neporovnatelne.takze pred kazdym ktory takto vystuduje klobuk dolu. 😉
flamenga,pridávam sa k adke,na predchádzajúcej strane som napísala,ako to funguje v Británii,moja dcéra tam tú vysokú školu vyštudovala......študenti síce majú požičku na štúdium,ale keď do určitej doby nemajú zodpovedajúci príjem,táto požička sa nemusí splácať...vzdelanie je pre každého....a tiež tam každý brigáduje,a o to viacej si tejto možnosti vzdelávania váži....
je treba,aby si ľudia uvedomili,že majú svojich poslancov,ktorí majú možnosť predkladať návrhy zákonov,tak je na nich treba tlačiť,sú za to platení..nech sa snažia spoznať sociálne systémy vo fungujúcich ekonomikách a pretlačiť ich do praxe,nie ísť formou pokus-omyl .
už som sem nechcela písať, lebo normálne tu vyžaruje zlá energia... to bez srandy teraz hovorím... no nedá mi, niektoré akoby ste žili a komunizmu baby, soráč...
podla mňa ked sa spoplatní VŠ nezlepší sa kvalita, inak aj tak je teraz na nenormálne zlej urovni..
zastánkyne FIca ked máte také odborné názory choďte do politiky a zlepšite situáciu, čo vám bráni???
a ešte raz o tom negativizme.... stojí to za zamyslenie...
Fries 🙂 , nie na predchadazjucej strane, ale na piatej!!!!
ty ulievacka! tu sa uz tolko popisalo a ty si kde, co? 😝 😅
@silvia_pp - to nie je moja strana!!! ja som len chcela uviest veci na spravnu mieru, lebo ak niekto ten volebny program ani nevidel tak potom nevie o com je rec...
a nechapem ako mozeme chciet od politikov aby sa vedeli dohodnut v zavaznych veciach, ked my sa tu vieme hadat vlastne o nic, lebo na nic nemame kompetencie...ako pise frisbee, kazdy nech apeluje na svojich poslancov a politikov, ktorych volil,nech nieco robia a nech sa drzia toho co nam pred volbami slubovali, mudrovanim sa nic nezlepsi, skor naopak...

ja mu neverím...