Voľby 2023

zeldia
4. feb 2023

Bojíte sa ako to dopadne v septembri? Ja celkom áno najme ak čítam noviny a neviem či veriť ( bohužiaľ asi áno) prieskumom. Väčšina ľudí je znechutená nevie koho voliť nevidí žiadnu alternatívu k 1) nekompetentnosti a 2) katastrofe. Veľa ľudí hovori že chce odísť ani neviem kam či do Maďarska či do Ruska (ironizujem). Čo robit, babo raď. 🙂

surama
4. feb 2023

@zeldia No v prvom rade je potrebne, aby ludia volit isli. Je to v nasich rukach.

zmrzlinka2021
4. feb 2023

Modlit sa za tento narod

Ludia stale nevedia pochopit, ze politici su zrkadlom naroda, ci je to nacek mazurek, ci alkoholik a populista a rusovil fico, ci pomateny a konflikty matovic, ci ku*evnik a populista kolar.... Toto sme my!

Narod, ktory chce realnu zmenu, musi zacat od seba:
- kriticke myslenie
- odmietanie netolerancie a agresivity
- odmietanie dezinformacii a pomatencov a la bukovsky, blaha atd
- odmietanie podvodov a akehokolvek necestneho spravania - ano, aj nakup bez faktury je realne podvod
- travanie na principoch demokracie a slobody a ZAROVEN trvanie na tom, ze ze su potrebne pravidla a osobna zodpovednost je samozrejmost
.... atd 😉

januska12323
4. feb 2023

Nemám sa prečo báť volieb, už sme tam mali všetko možné od zlodejov, mafiánov až po náckov. Budem voliť podľa najlepšieho vedomia a svedomia a nejak bude.

mondolina
4. feb 2023

ja viem koho budem voliť, mám v tom jasno.

zeldia
autor
4. feb 2023

Áno väčšina ľudí čo poznám ani nevolia - dosť strašidelne.
Kritické myslenie ako mám možnosť sledovať čo produkuje naše školstvo je katastrofa a decká ktoré študujú von sa nechcu vrátiť
Neako bude ved jasne a snáď len na par rokov a nikomu (keďže na to nemajú) sa tam nepodarí zabarikadovat na vecnosť ako napríklad v HU.

zeldia
autor
4. feb 2023

@mondolina to je dobre že chces ísť voliť aj ja pôjdem len mám z výsledku normálny strach.

deti95060810
4. feb 2023

to sa už teraz mám triasť čo bude v septembri? nemyslíš vážne... 🙄
žijem si svoj život so všetkými starosťami ktoré mám ale aj radosťami a nejaké voĺby ma nemôžu zatiaľ vykoľajiť...
Ešte dokonca aj nejaké nové strany vznikajú - možno aj tie ma oslovia...kto vie...
Treba počkať.

paulinam99
4. feb 2023

@zeldia Chyba je v tom, že ľudia veria prieskumom. Prieskumy sú dobré možno tak pre politické strany, ale určite by sa nimi nemali riadiť VOLIČI, pretože tým nerozhodujú podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia, ale na základe ovplyvnenia prieskumami.

A kto si dáva robiť prieskumy ? Voliči ? NIE ! Dávajú si ich robiť politické strany, pričom nemožno vylúčiť, že do zadania dajú nejaké podmienky čo do štruktúry respondentov, čím priamo ovplyvňujú jeho výsledok. A už ani nejdem špekulovať o tom, že prieskum môže byť aj falošný ("na zakázku" víťaznej strany), aby potom táto mohla masírovať verejnosť.

VOLIČ nech sa rozhoduje sám a bez ovplyvnenia bezvýznamnými prieskumami.

cubo2
4. feb 2023

@zeldia áno, napríklad ja. Ja sa úprimne bojím, ako dopadnú voľby v septembri. Totiž, ak vládu zostaví Smer, Hlas, Republika a Kollár, tak to je konečná pre Slovensko. Fico už neurobí tú chybu, že si nechá vziať moc - zabetonuje sa ako Orbán a nastolí opäť mafiánsky štát, kde dobre sa budú mať iba naši ľudia, my slušní ľudia budeme pre nich len dojná krava - len chodiť do roboty a platiť dane, ktoré budú oni spokojne rozkrádať a nič im za to nebude hroziť, žiadny trest. Koniec reforiem, Slovensko bude len stagnovať a čaká nás budúcnosť, kde nebudú peniaze na vôbec nič... Nehovoriac o tom, že tieto strany zablokujú pomoc Ukrajine a možno budú tlačiť na vystúpenie, EU a NATO, podľa požiadaviek ich vygumovaných rusofilných voličov..

majo72
4. feb 2023

@cubo2 no to určite zas strašenie lebo Fico

monillia
4. feb 2023

@zmrzlinka2021 joooj to by bol ideálny stav keby toto ľudia pochopili bohužiaľ väčšina národa mentálne na to nemá a smutné je,že sú to veľakrát ľudia s VŠ

zmrzlinka2021
4. feb 2023

@monillia Prave preto to tu "funguje" tak ako funguje... a preto nemame co tym politikom vytykat

monillia
4. feb 2023

@zmrzlinka2021 ja viem ,bohužiaľ my dve s tým nič nespravíme,treba len za zázrak veriť

777januska777
4. feb 2023

@majo72 vieš mat vo vláde mafiánskeho bosa nie je výhra pre akýkoľvek štát, takže áno vacsina veci je potom lebo Fico, keďže on reálne za tie veci môže.

cubo2
4. feb 2023

@majo72 to nie je strašenie, to je fakt - Fico sa včera na tlačovke vyhrážal policajtke vyšetrovateľke, že ak ich nenechá na pokoji, príde o výsluhový dôchodok - https://www.sme.sk/minuta/23126812/fico-sa-vyhr...
Ten človek je nebezpečný a nie je to žiadna nepopísaná stránka, veď sme videli, čo sa tu dialo za jeho vlád.

zmrzlinka2021
4. feb 2023

@majo72
A čudujes sa?
Pred pandemiou tu vladol fico 12 rokov. Prisla kriza a stat sa "odhalil" - znicene vsetko, rozkradnute vsetko, skorumpovane vsetko... pandemia a tieto vsetky krizy iba realne ukazali, v akom stave je tento stat, jeho systemy, fungovanie.

zmrzlinka2021
4. feb 2023

@cubo2 ten clovek uz stratil akekolvek zabrany...

paulinam99
4. feb 2023

@cubo2 No, s tými výsluhovými dôchodkami to včera Fico "prestrelil", hoci si to v tom emočnom vypätí ani sám neuvedomil. Policajti sú (právom) neskutočne citliví na túto tému, tzn. týmto si Fico a jeho SMER včera "odstrelilo" odhadom 20-50 tis. hlasov, ktoré už od policajtov a ich rodinných príslušníkov proste nedostanú.

A ktovie, či práve tento jeho včerajší výrok mu napokon nezlomí krok aj trestno-právne ...

cubo2
4. feb 2023

@paulinam99 no bodaj by si mala pravdu a bolo to tak!

zeldia
autor
4. feb 2023

@paulinam99 bodaj by si mala pravdu aj ja sa pripájam snáď si to všimli aj novinári a budú to pripomínať aby sa nezabudlo.

dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
paulinam99
4. feb 2023

@dreamss Každé voľby sú tie najdôležitejšie, pretože určia kvalitu života na najbližšie obdobie. Tieto sa preto ničím nelíšia a je len na ľuďoch, ako vyhodnotia ponuky strán.
Ak sú padnutí na hlavu, tak budú voliť fašisticko-bolševické strany ...
Ak chcú mať svetlejšiu budúcnosť, budú voliť demokratické strany s orientáciou na bohatší Západ, ktorý je od nás na míle vzdialený nielen ekonomicky.

zuzulka558
4. feb 2023

Ja som voliť nechodila ale možno pôjdem no hlas dám niekomu kto v parlamente nebol ,, pre mňa sú oni už len herci pred kameru tak a za kameru inak

dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zeldia
autor
4. feb 2023

Je to vôbec možné vystúpiť z nato a eu bez referenda?

torrente
4. feb 2023

V anglicku referendum bolo, tak ano. A na slovensku by to buď nemalo potrebnú účasť alebo by väčšina bola za zotrvanie.

kristiii
4. feb 2023

Ja mám obavy. Ale "dúfam", že vyhrá hlas (strašné toto napísať). Ale tu vidím aspoň možnosť menšieho zlá a síce, že sa pospaja so sas a s Kollárom🤮 a keďže nebudú mať dosť hlasov, tak podľa toho, kto sa tam dostane, aj s ďalšími stranami mimo Fica. Viem, strašná predstava, ale za mňa stále schodnejsia ako Fico na čele a s ním hlas, republika a Kollár

zuzanka.zuzu
4. feb 2023

nevystúpime z EU... kde by sme brali tie milióny, ktoré sa chystajú pokradnúť? 😀 možno to budú trepať pred voličmi / pre voličov, ale prachy rátať vedia všetci 😉

luuubik
4. feb 2023

@dreamss ak sa nemylim, Fico povedal, ze zastavi vojensku pomoc na Ukrajinu, bude pomahat "len" humanitarne, s cim ja osobne (a som presvedcena, ze aj velmi velka cast Slovakov) 100% suhlasi. Pre korektnost - pomahat humanitarne, kolko sa bude dat a nepomahat vobec, je ale ze sakra rozdiel. Odhliadnuc od toho, ze tato krajina je poprve v takych problemoch az po usi, ze kazducky jeden cent musi investovat v prvom rade do seba, ak nechceme byt o chvilu na urovni Ugandy. A podruhe, uz sme (aj - a predovsetkym vojensky) pomohli (s ohladom na nase moznosti, bohatstvo a velkost krajiny) az - az, mame "predplatene" na roky dopredu. Lebo, ze to bude trvat dlhe roky, je kazdemu, kto nie je naivny, jasne... Teda, ak niekomu nerupne v bedni a nevezme to vsetko naopak velmi rychly spad a koniec, ale nie taky, aky by si ktokolvek z nas zelal.
Co sa tyka volieb: hlavne klud a nohy v teple. Zachovat si chladnu hlavu, snazit sa volit s motivaciou pre nieco a nielen proti niecomu, nebat sa dat hlas aj mensim stranam, nekriesit politicke zombie gorily, nedat sa zmanipulovat prieskumami... A nech to uz dopadne akolkolvek, predychat to, aby vas, nech ste uz priaznivci akejkovek strany, slak netrafil. Lebo spolocnost je taka polarizovana, ze by som sa necudovala, keby tu obcianska vojna zacala po volbach....Zatial.iba slovna prebieha medzi ludmi, no vrie to riadne... A pritom su politici darebaci, primitivni oportunisti, klamari a arogantni neschopaci rad radom.vsetci, jedno, za ktoru stranu kopu a nik - vobec nik - z nich si nezasluzi, aby kvoli nim stal narod na barikadach.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz