Volím úplne opačne ako ľudia v mojej blízkosti
Som trochu frustrovana,smutna alebo neviem popisat tento stav.Chystam sa volit PS,ale absolutne nikomu to nemozem vo svojom okoli povedat,lebo moj muz,moja mama,ci priatelia sa chystaju volit Smer..Pripadam si ako mimozemstan..Su to ludia s ktorymi roky rokuce vychadzam bez problemov,ale odkedy prisla korona,bud mi spadli ruzove okuliare z tvare,alebo sa ti ludia zmenili,neviem..Zrazu mam pocit ze so svojimi nazormi nezapadam,nechapem ich dovody preco veria Ficovi,ich nazory na Ukrajinu,Rusko,covid..Ked zacnem argumentovat proti nim,vychadza z toho neprijemna debata kde sa ma snazia presvedcit o svojej pravde a pretoze ja nie som clovek co by sa chcel hadat,som radsej uz ticho a tieto temy obchadzam.Celkom sa bojim buducnosti,ci sa moje a ich nazory nebudu rozchadzat este viac,ci budem schopna s nimi si nadalej rozumiet..Da sa to vobec?
Radšej to nepíš ani tu..ja osobne by som PS nevolila ani náhodou 🤮🤮🤮
A o dá, úplne vypustiť tému o politike medzi ľuďmi, s ktorými sa tvoje názory rozchádzajú, tak ako sa nebavím o peniazoch a o Tom, kto koľko má, nebavím sa ani o politike. Aj keby si Kotlebu volila, je to tvoje rozhodnutie a každý by ho mal rešpektovať. 🙂
No a čo je to tvoje demokratické právo. Nemusíš nikomu svoju voľbu vysvetľovať. Ja by som ich nevolil.
Moja babka je najväčší hoaxer na svete. Vždy si ju vypočujem, a buď sa pokúsim vyvrátiť logickými argumentmi alebo ignorujem. Čo sa týka tém o voľbách to s ňou neriešim vôbec lebo viem, že to nemá zmysel. Aj napriek iným názorom s rodinou vychádzať vieš.
Pozri. Mas pravo volit. Koho chces. A ti moze byt aj jedn koho volia oni presne tak nech je jedno im koho budes volit ty.
My sa popravde doma ani na tu temu nebavime. Ale dost v okoli-zrovna aj dnes na navsteve padlo ze sa hadali s rodičmi surodencami ohladne stran. Volieb. Ze tato tema musi byt bud tabu alebo vedia uz vopred ze pride hadka.
tiez mam v rodine ludi s opacnym nazorom na politiku, proste sa o tom nebavime ked sa stretneme... ale byt s manzelom na opacnym stranach politickeho spektra, to si predstavit neviem, lebo tam predsa musi byt aj trosku ine hodnotove nastavenie, celkovo pohlad na svet a aktualne dianie ...
radšej všetko ostatné ako PS. Aby ste ešte všetci, čo ich budete voliť neplakali ako prví. Tak ako to bolo pri Matovičovi. Ale samozrejme, máš právo voliť koho chceš. Aj keď nechápem prečo im ide dať niekto hlas
@kat_ toto je presne dovod preco ma to trapi..tu ani nejde o to,kto koho voli,ale ze to znamena,ze mam uplne iny nazor a hodnoty ako oni..
Kazdy ma pravo volit koho chce aj bez toho aby mu to niekto schvalil. Tak to ber. Ak chces ist do konfliktu tak chod. Ale volit mozes aj bez dohadovania.
Volis spravne. Nevsimaj si ludi okolo seba.
"...ze mam uplne iny nazor a hodnoty ako oni.."
Nazor sa ti formuje na zaklade toho ako k tebe dorazia informacie. Maj na mysli ze este ziadna politicka strana nedodrzala to co hlasila pred volbami. Ak sa rozhodujes len na zaklade reci politickych stran tak mozes byt velmi sklamana ich skutkami.
Prišla za doba... kedysi bol rozvracačom rodín alkohol a pozemky...teraz politika😶
práve preto sa takéto životne situácie stávajú aby sme sa naučili s nimi pracovať a naučiť sa čo je tolerancia a slobodná vôľa
Myslim si, ze si clovek so spravnym moralnym kompasom. Oni svoj nazor nezmenia.
Nerieš ich, je to blbé ale nedá sa inak. Aj my s mužom sme sa rozišli názorovo, hlavne cez koronu. Ich šéf v robote im ale tiež tkaci kaleráby do hlavy, bigitny katolík, proste najprv predtým voľby, voľte kotlebu lebo je proti potratom a homosexuálom,spravny kresťan. Teraz zas žiadne ps, lebo gayovia tu budú oretlacany, voľte olano a kresťanskú úniu, olano nám najviac pridalo. A môj muž to všetko berie, aj všetko čo sa týka viery, od neho, mňa z toho ide rozdrapit, že nemá vlastný názor, a papagajuje mi to doma a tvári sa ze je to pravda (minule mi rozprával ako mali prednášku v robote od nejakého chlapa a ten rozprával ako tém vznikla podľa biblie, za 6000 rokov, a ze cela evolúcia je somarina a môj muž to bral za pravdu, že to tak je), čiže s mužom sa rozchadzame v tomto, a ma to vplyv aj na výchovu detí, pretože nechcem aby oni tým ľuďom verili
uz sa ti tu zas schadzaju moralistky proti ps... autorka sa nepyta, koho ma volit, ale ako fungovat pri rozdielnom pohlade na svet...
Ty si jedina normalna medzi mimozemstanmi. Gratulujem k pricetnosti.
Tiez by som sa o takom nebavila a bude klud 😊 zas debaty o takychto veciach nie su nevyhnutné, urcite mate kopec inych tem, kazdy nech si voli koho chce 😅
Na druhej strane sa mi nepaci ked ludia temy ako covid rusko ukrajina rozoberaju na styl ze to a ono je hoax, on je aky konspirator a podobne...tie temy su velmi komplexne, ak si ich clovek blizsie nastuduje zisti ze nie je vsetko cierno biele 🙂 a to myslim realne zdroje, oficialne studie na vakciny a povod covidu napriklad, historiu ukrajinsko ruskeho konfliktu (co sa taha dlhoooooo predlho) atd, vela ludi to berie tak ze konspiratori volia smer ludia s modernym zmyslanim volia PS ale to vobec nie je o tom 😆 mam pocit niekedy ze ani jedna ani druha strana to nema poriadne nastudovane a len klapka na oci a hadaju sa
Mier vsetkym volicom kohokolvek, ale skusme byt nazorovo otvorenejsi a zas to ze niekto neveri, ze je covid z netopierov, neznamena ze si s nim nie je co povedat a ma zle/nespravne hodnoty 🙏
Volby sú tajné. Nebav sa s nimi o politike.
@hortenziaj Moj byvaly manzel sa tak zmenil. Zacalo to, ked zacal z prace nosit temy o utecencoch, potom zacal nadavat na Valla a potom ma sokovalo, ze sa odmietol zaockovat a nesuhlasil s ockovanim nasich deti..robi taku pracu, v ktorej robia nizkokvalifikovani zamestnanci..jednoducho na ludi vplyva to, v akej spolocnosti sa pohybuju 🤷♀️.. ale presvedcit ho, tak tadial vlak neprejde 😀, esteze sa uz malo rozpravame, ale tipujem, ze bude volit nieco ako Sme rodina ci Republiku
Tak sa nebavte o voľbách. Ja mám svoj názor a nemám potrebu si ho nijako obhajovať, nech mi každý vyskočí na hrb, ktorý nemám 😛

U nás su názory na tieto témy tiež rôzne. Preto o tom doma nediskutujeme. Načo?