icon

Volím úplne opačne ako ľudia v mojej blízkosti

24. sep 2023

Som trochu frustrovana,smutna alebo neviem popisat tento stav.Chystam sa volit PS,ale absolutne nikomu to nemozem vo svojom okoli povedat,lebo moj muz,moja mama,ci priatelia sa chystaju volit Smer..Pripadam si ako mimozemstan..Su to ludia s ktorymi roky rokuce vychadzam bez problemov,ale odkedy prisla korona,bud mi spadli ruzove okuliare z tvare,alebo sa ti ludia zmenili,neviem..Zrazu mam pocit ze so svojimi nazormi nezapadam,nechapem ich dovody preco veria Ficovi,ich nazory na Ukrajinu,Rusko,covid..Ked zacnem argumentovat proti nim,vychadza z toho neprijemna debata kde sa ma snazia presvedcit o svojej pravde a pretoze ja nie som clovek co by sa chcel hadat,som radsej uz ticho a tieto temy obchadzam.Celkom sa bojim buducnosti,ci sa moje a ich nazory nebudu rozchadzat este viac,ci budem schopna s nimi si nadalej rozumiet..Da sa to vobec?

dadis
24. sep 2023

@bora0123 Skor by som povedala, ze stranu Smer volia ludia, co nekriticky veria comukolvek, co im povie Facebook 😀(napriklad sudruh Blaha, Fico a pod)
@lonely66 uz su to 4 roky 😀, ale ockovanie sa tykalo deti, preto som sa dozvedela jeho postoje aj ked ma uz on nezaujimal 😀

ivik4
Odpoveď bola odstránená
hortenziaj
24. sep 2023

@dadis no môj robí tam, v rodinnej firme a väčšinou katolíci, silné veriaci. Hlavne šéf a jeho rodina. Ja ho nepresviedcam, ja som mu zo začiatku argumentovala ale nemá zmysel. Uvidíme kam to dojde,zatial keď neotváram tie témy, mam pokoj, ale keď povie ze kde bude brat deti keď vyrastú trochu tak ma ide klepnut

denithestrange1993
24. sep 2023

Akoze to,ze s rodinou a blizkym okolim mas ine politicke nazory ok,ale s manzelom? Neviem si to celkom predstavit,zeby sme boli doma na inych nazorovych brehoch v politike,pfuuu.

dominikamacakova
24. sep 2023

Tak povedz, že ideš voliť Smer a zakrúžkuj PS. Problém?

bora0123
24. sep 2023

@dadis tak ja osobne nevolim ani smer ani PS 😅 len vzdy sa prepieraju tie iste temy covid rusko ukrajina a casto to nikto zo zucastnenych nema poriadne nastudovane 😅🫠

janinah
24. sep 2023

Volím inú stranu ako manzel,ale keby volil Fica,tak sa rozvadzam.Ale vieme sa o tom normálne rozprávať.

nikyball
24. sep 2023

Budu sa vase nazory rozchadzat, predpokladam ,ze nevies rozumne argumentovat a preto si radsej ticho, nevies sa obhajit.
Napisem ti, co som si vsimla na ludoch.
Myslim si, ze oni su ti, co sa musia starat o rodinu, preto ich asi nezaujima nejaka ukrajina , covid, lgbti, eko....
O teba bolo asi vzdy postarane, preto sa ti zdaju prave tieto problemy dolezitejsie.
Jednoducho sa vyhybaj tymto temam, hadky o politike nikam nevedu a zvol si koho chces.

blackcat8885
24. sep 2023

Ja sa o politike nemôžem baviť s rodičmi majú úplne iný názor takže túto tému obchádzame. S mužom sa môžeme baviť do istej miery o politike sčasti mame podobný názor. Neriešim nech volia koho chcú viem koho budú voliť je to ich vec

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
hederamonstera
24. sep 2023

Vazne si myslis, ze mate so svojim papierikom do urnicky silu nieco zmenit? Uprimne si odpovedz…a potom sa zamysli ci sa pre toto oplati hadat s rodinou a ohovarat ich na diskusnom fore

minenkak
24. sep 2023

A preto sa to volá voľby, volíš sama ,čo považuješ za správne a netreba to nikde riešiť

siska53
24. sep 2023

Tak sa o politike nebavte. Naco sa pohadat s blizkymi, na ktorych nam zalezi kvoli ludom, ktorym na nas nezalezi??

kat_
24. sep 2023

@dominikamacakova samozrejme ze to je problem... to nie je o volbach, ale o hodnotovom nastaveni... mimo volieb sa s manzelom nebavite o politike, o spolocenskej situacii, atd?

gleep1
24. sep 2023

@hederamonstera áno, svojim papierikom do urnicky mame všetci moc niečo zmeniť, bude obrovský rozdiel keď bude koalícia Fico fašisti alebo PS a SAS. Obrovský

lucia13022023
24. sep 2023

Rozumiem ti 🙂 ja ti asi poradím, nebavit sa o tom, a keď sa začne taka téma, zmeniť rýchlo rec na niečo iné. Moja starká aj starký sú takí. Vždy keď príde reč na politiku, starká sa vie tak nahnevať a rozculit, že sa musí dať tabletku na ukludnenie a je jej zle. Čiže vždy keď príde k tomu téma, snažím sa zmeniť ju na niečo iné alebo si veeelmi silno hrýzť do jazyka.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
bora0123
24. sep 2023

@lonely66 tak prepac, myslela som to tak ze nastudovanie si problematiky pred debatou nie je zly napad, aby bolo cim argumentovat a mat nejake hmatatelne podklady pre dany nazor, clovek by mal mat prehlad v zdrojoch, rozobrat si aj pozadie problemu, predtym ako bude viest nejaku konstruktivnu debatu, mozno to beriem az prilis akademicky 😅
Ale nemusim byt sympaticka kazdemu, je to v poriadku 😉 nikoho neurazam, ani neobhajujem, nevyzyvam k nenavisti voci ktorejkolvek skupine, tak snad vsetko ok✌️

kat_
24. sep 2023

ja teda nevnimam politiku iba cez volby, pravidelne pocuvam spravodajske podcasty, obcas aj rozhovory s politikmi, mam rada politicku satiru, casto si s muzom posielame vtipy o politike, atd atd ..keby doma mam niekoho, kto je uplne na opacnej strane, neviem si to uprimne predstavit...

zmrzlinka2021
24. sep 2023

Nepotrebujes argumentovat, ani vysvetovat.

PS vacsinou volia vzdelani ludia s rozhladom, s empatiou... preto velmi zalezi v akej skupine ludi sa nachadzas.

A zas SMER volia vacsinou ludia, ktori v zivote funguju na mentalite nenavisti. Vzdy niekto moze za ich zivoty, zivotnu uroven, a proste vzdy potrebuju vinnika a toto im fico ponuka.
Okrem toho volicom smeru velmi nezalezi na takych veciach ako skostvo, zdravotnictvo, pravny system, demokracia... a uz vobec ich netrapi rozkradanie v state.
Dôvod? Su rovnaki. Maju "steklive prsty", ked sa da, nieco uchmatnu.

vevapeto
24. sep 2023

Raz sme sa ako súrodenci pohádali koli voľbám 🤦🏼‍♀️ Pritom je to najblbsí dôvod na hádku s ľudmi, ktorých mám rada. Aj moji svokrovci sú smeráci, aj švagrovci, ja s mužom sa cítime ako z inej planéty, ale treba rešpektovať …

lonely66
Odpoveď bola odstránená
jaroe
24. sep 2023

Ber to tak, ze urcite kazdy chcete, aby dobre bolo, bez ohladu na to, koho kto chce volit. To mate urcite spolocne. Len teda kazdy veri, ze to dobro vie zabezpecit prave ten jeho kandidat, strana.

walentina7
Odpoveď bola odstránená
bora0123
24. sep 2023

@lonely66 ako som uviedla uz vyssie, s nikym 😆 nie som ani smerak, ani za PS, len si myslim ze clovek ma pravo mat nazor niekde "v strede" bez toho aby bol nalepkovany alebo zosmiesnovany, samozrejme pokial tym nikomu neublizuje, nevyzyva k agresivite a pod

1mina
24. sep 2023

Co sa tyka rodiny, ale aj kamaratov ti o ktorých viem ze maju opacny nazor ako my nekomentujem ked nieco hovoria, nerozoberame. Zbytocne do tohoto rypat nazor druheho nezmenite a pokazite si vztahy.

dadis
24. sep 2023

@walentina7 Vlastenectvo? 🤦‍♀️ SNS boli ako dlho vo vlade, mali ministra skolstva, kolko toho vlasteneckeho spravili? A Smer teda svoju kampan na nenavisti stavia, to nemozes popriet..stacilo mi skandovanie o prezidentke, staci mi si precitat nejaky Blahov status..

valeria_h
24. sep 2023

@zmrzlinka2021 Nesúď aby si nebola súdená.

zmrzlinka2021
24. sep 2023

@walentina7

Asi ostanes prekvapena - ale my TV nemame, nepozerame.

Politika nenavisti ma mnohe podoby a kedze ja som krestanka, je to v rozpore s mojimi hodnotami milovat svojho blizneho. Napr.
- nenavist voci ludom roznych etnik
- nenavist voci ludom inej sexualnej orientacie
- nenavist voci ludom, ktori chcu aby slovensko patrilo do vyspelej zapadnej spolocnosti
- nenavist voci migrantom
- nenavist voci hodnotam ako je slusna komunikacia, ucta cloveka k cloveku
- nenavist k odbornikom, k vzdelaniu

... a z toho vsetkeho vyplyva zastrasovanie.

98 zo 100 volicov smeru, republiky sa BOJA, citia sa neustale ohrozovani...

@valeria_h Nie, nebudem ticho! Uz raz boli sme ticho a kolko ludi nam odviedli do taborov a usmrtili?
Uz nikdy. Boh nedava ducha bojazlivosti, ale ducha viery, odvahy a lasky. Mlcanie v dejinach vzdy zabijalo, nicilo... Aj ked ja sa ma dobre, darí sa mi, nebudem mlcat - lebo mne sa darí. Vzdy budem bojovat za slabsích a vzdy mi bude zaleziat na svojej krajine. Tak ako Milaneckovi.