Vôňa jesene na dedine
tak si ležím pri otvorenom okne a zrazu sa dnu votrie vôňa jesene...
Nie lístia, ani babieho leta, ale ťažké smrady z komínov RD.
Nepochopím to nikdy, ale susedia podkuruju v kotloch a sporakoch plastami, handrami, olejom? Tiež prikurujeme drevom ale u nás len papier, triesky, drevo, popol ide na kompost, tak dbáme na to. No všade okolo nás len ekobarbari a to je iba rozkurovaci začiatok.
Ó mesiac už nebude úniku. 🌑
@deti95060810 to vážne fuj ved to smrad
Natoc dym ak máš podozrenie a nahlas na životné prostredie. Nemám to rada, aj u nás v dedine smradu a podla dymu sa a vidieť čím kúria. Ale nechápem takých ľudí ze im to dá páliť také somariny, plasty, oblecenie a ine
@alickapusinka že čí..ani von na dvor večer sa nedá vyjsť..
Ja to milujem, zijem v novej zastavbe, takze tu sa kuri len pekne drevom :D zato v lete nam tu obcas zavana hnoj z okolitych poli :D
@deti95060810 nahlas ho, fuj to je svinstvo. Životné prostredie si s ním už poradí
Bursíkova briketa - ostravské torpédo 🙂
Máte dojem, že ceny paliv neúměrně stoupají a chcete ušetřit? Setkal jsem se s vynálezcem, který objevil zcela levné a přitom vysoce výhřevné palivo ze snadno dostupných surovin. Potřebujete k tomu jen tři věci – PET láhev, piliny a vyjetý motorový olej.
Výroba je jednoduchá – PET láhev naplníme pilinami a nalijeme do ní vyjetý motorový olej. Potom ji použijeme jako obyčejnou briketu. Před vložením do kamen odstraníme šroubovací uzávěr.
Vynález řeší hned dva ekologické problémy – odstranění PET lahví a likvidaci vyjetého motorového oleje.
@deti95060810 ?????? Preboha 🤦🏻♀️ to si ich moze rovno nakrajat a zjest, ked je schopny palit to a potom to dychat 🤦🏻♀️
Tiež mam niekedy pocit ,keď sme na jeseň alebo v zime na prechádzke, že niektorý tam pália staré bagandže alebo čo...
u nás dom oproti má tiež každú chvílu inú z farbu z komína..raz peknú priehladnú, inokedy až hrdzavú.Ostatok dediny sa mi zdá v norme ako tak.Ale ja zas lúbim čuchať ten vzduch komínov ked sa kúri.Asi budem mierne mimo 😀 toto mi nikdy nevadilo.Teda zatial som vo vzduchu nič také necítila že by ma až navalovalo
A ako pekne romanticky to začalo...
Už sa začalo kúriť?
@cafelatte ved v tatrách už nasnezilo, v niektorých oblastiach preto už musia kúriť
@cafelatte ja aom dnes zacala rano po nulou cez den 4-5 st...no ja mam kondenzacny kotol a plyn tak smrad neni a dym ani nevidno len jemnucko
@marhulka13 asi neexistuje ina cast sk len zapad a juhoozapad..na vychode dnes uz teda riadna kosa bola humenne
Ešte je aj vôňa leta keď vyťahujú žumpy do potoka.
@deti95060810 a to ste ho nikde nehlásili

sused pneumatikami... 🙄