icon

Vseobecný lekár- myslíte, že by mal vedieť rozoznať infarkt?

bielavlcica
6. okt 2019

Baby ako som pisala nedavno mamina prekonala infarkt. No mna zaujima - v pondelok bola u vseobecneho ktory ju prezrel a buchal jej po srdci aj pocuval a jeho zaver bol, ze ma stitnu zlazu. Navyse ju zacal poucovat a ked mu mama povedala, ze uziva magne b a on jej povedal ze to jej na stitnu aj tak nepomoze. Druhy den moja mamina skoncila v nemocnici s tym, ze prekonala infarkt.
Ako je mozne aby lekar nevedel rozoznat infarkt od stitnej? Preco jej neurobil nejake ine odbery ked sa zle citila.

Co mozem urobit preto aby mu to tak lahko nepreslo? Chcem aby vedel, ze jej ako lekar nepomohol a urobil chybu a kvoli jeho zlej diagnoze mama prisla skoro o zivot.

Strana
z3
deti95060810
7. okt 2019

@tiwahe infarkt môže vzniknúť aj pomaly...isté symptómy sú známe aj niekoľko dní pred vypuknutím infarktu. nie je to z mojej hlavy - ale od lekára.

tiwahe
7. okt 2019

@deti95060810 predstav si, že mala som tú česť riešiť a áno, išlo o blízkeho človeka. A bolo viac pacientov, ktorí sa potom odvážili ísť do tej sťažnosti spolu a dotyčná lekárka už neordinuje. Aj keď to nikomu už život nevráti, aspoň už nemá šancu sprasiť svojou mizernou robotou život inému. Najjednoduchšie je mať rečí ako koza bobkov nad pivom alebo za zavretými dverami, ale keď príde na lámanie chleba, každý druhý sa stiahne, lebo veď "aj tak sa nič nevyrieši". Potom sa nečudujme, že nekompetentní na Slovensku sa nemajú koho a čoho báť. Nehádžem do jedného vreca zrno aj s plevami, idem individuálne od zážitku k zážitku, od človeka k človeku. Krásny deň prajem

vendulka80
7. okt 2019

@deti95060810 no keby nebolo toho lekára, ktorého Schuster vdaka honu na čarodejnice poslal na druhy svet, tak by mu ani v Rakúsku nepomohli. Treba si viac preštudovať problematiku. Len neviem preco sa kazdy tak rozumie zdravotníctvu. Ved sa liečte sami. Preco su plne stavy, plne urgenty ľudí? Ved si prikladajte kapustové listy na hrudník a nepotrebujete ani nenažratých lekárov a ani neschopne sestry, ktorých je menej a menej. Do učiteľov a zdravotníkov si kazdy otrie ústa. Ved mozete kazdy študovať tento “ľahký” odbor a liecit sa. A preco u nas zomierajú ludia? No hlavne preto, ze su naučení za sociku, ze sa netreba o nic starat. Ze stat sa postará. Ze namiesto toho, aby som sa opýtala lekára na stav svojho príbuzného, založím si diskusiu aby mohli vsetci kydať. Lebo to zvládne kazdy. Ale viest inteligentny dialóg s lekárom ohľadom zdravotného stavu, to uz radsej nie. Ved on ma prist predsa za mnou uz ked berie toľké milióny. Ja si nikoho nezastávam lebo cierne ovce su vsade. Ale uz ked ideme kydať tak sa pozrime ako sa my správame ako pacienti. Lebo kolkokrat je to tragédia.

deti95060810
7. okt 2019

@vendulka80 robíš v zdravotníctve?
Nehnevaj sa ale neschopných lekárov je kvantá....Mnoho ľudí by aj išlo študovať medicínu, ale dostanú sa tam? Však najskôr treba poprijímať kde aké detičky prominentov - to my netvrď že sa to nerobí, a až potom ak zvýši miesto tak sa príjmu aj ostaní ....
A to že nie sú na Sk lekári ,tak to asi nevieš ale medicína v Mt každý rok prijímala min. 50 študentov zo zahraničia, ktorí si celé štúdiu zaplatili....pre školu veĺmi výhodné...po 20 rokoch chýba lekárov a lekárov....
prečo by sme si mali prikladať kapustné listy? Však každý si platí zdravotnú poistku...
máme nárok na lekára. a to že sú poniektorí neschopní lekári a neochotné večne frfĺavé sestry to vie každý... 😉
však prečo potom by sa asi kritizovalo toľko zdravotníctvo? no asi od ochoty lekárov a úslužných sestier to nebude...😉

deti95060810
7. okt 2019

@tiwahe jóóój ale veď ty si v kanade...ty tam asi o niečom úplne inom ako my tu...😉😀😀

tiwahe
7. okt 2019

@deti95060810 všetko vyššie uvedené sa vzťahuje na Slovensko a slovenských lekárov.

hyberncia
7. okt 2019

@deti95060810 Áno sú neschopní lekári,ale určite ich nie je kvanta. Na medicínu sa regulérne dá dostať relatívne v pohode,keď sa človek učí,to len pár zatrpknutych jedincov , ktorých nevzali bude šíriť takéto bludy. Zato pacientov,ktorých vedia ''viac" ako doktor pribúda čoraz viac, keďže internet by mohol už aj diplomy na počkanie vydávať. keďže zväčša podľa diskusii z MK doktor nevie naordinovat odbery,lieky atd podľa nasich predstáv.

monika2525
8. okt 2019

Dobry vecer,prepacte ze sa sem takto vopcham.prosim vas je tu niekto kto by mi vedel poradit s krvnymi vysledkami?

tiwahe
8. okt 2019

@monika2525 nie som síce odborník, ale borrelia IgM a IgG by mali byť typy protilátok proti borelióze, v prípade pozitívneho výsledku by mala infekcia buď prebiehať (ak máš aj príznaky choroby), alebo už prebehla (ak príznaky už nie sú). Protilátky zostávajú zvýšené ešte určitý čas po prekonaní infekcie. Snáď tu bude niekto, kto sa v tom vyzná lepšie.

Strana
z3