Vtipné príhody s priezviskami
Damy,sobota vecer,muz mi spi,dieta spi a ja som citala topkomenty s priezviskami. Dajme si aj my odlahcenu temu,ake najdivnejsie priezvisko ste “poculi”,zazili…nejake prihody? Ja napr pracujem s ludmi a mam ich kopeeeeec,tzv “zvieracie”-Baran,Byk,Zajac,Kralik,Holub,atd,dalej Kapusta,Vidlicka,Princ,Hlavaty,Hola,Pagačova,Mydlo,Mašľa,Fanfara,Slivka,Hruska,Hrib,Stromcek,Krivy…inak,tymto sa nevysmievam ani nic,mne tie prihody pridu mile a usmevne a mnohych som si aj oblubila🙂 ta tema nema byt poburujuca,je to iba o tom,ze si vieme pozartovat aj na vlastny ucet mozno…vsetkych si vazim rovnako,takze prosim neutocte,len si sprijemnime chvile. Inak,ten pan Princ sa mi stazoval,ze sa ide rozvadzat a ze nevie,akeho princa este jeho zena ocakava😁 alebo Hruska volal Slivkovi a trosku trvalo,kym sa dostali zo smiechu,ze ci nieco spolu “vypalia”…🙃 mozno si este na nieco spomeniem…
Včera som počúvala rozhlasovú reláciu o Jankovi Kráľovi, a vyjadroval sa tam o ňom literárny historik Pavol Parenička. 🙂
Pred rokmi bola v rádiu relácia o najčudnejších priezviskách ....a jeden poslucháč zavolal, že poznal muža ktorý sa volal Dej-díteti-mlíko....krstné už neviem ale napr. Petr Dejdítetimlíko.....moderátori mu neveril ale tvrdil, že je to pravda
Poznam pana priezviskom Holub, rodinu Popičovú Studenu, Granátovu, Kráľovú, Hercegovú ( po slovensky princovu )
My sme na strednej veterine mali profesorov: Rybka, Slimak, Kacur a riaditelom bol Mucha 😂
@bayuska 😀😀
@andreakukelova 😀😀
Môj osemročný mi nadšene ukazuje aký super gól strelil 'Kevin Kapura' nejaký miestny futbalista nejakej dedinskej ligy. Som sa musela pousmiať, že tí naši Rómovia majú teda riadnu fantáziu, keď kombinujú zahraničné meno s rýdzim východňarským priezviskom. Kapura= brána po východnarsky😁
Mama rada v nedele počúvala tie české stanice kde hrali jubilantom. Pani moderátorka s láskavým hlasom uviedla ďalších oslavencov "všechno nejlepší ké krásnému 50. výročí svadby manželům Kokotíkovým přeje.... "
Na vojne sa stretli chalani (za cias mojich rodicov) a zo svojich priezvis vyskladali vetu : Veselý Beránek Vyskočil, Tvrdý Bobek Vytlačil. 😉
@bayuska 😀👍
V nasom dome na poslednom poschodi pod strechou byva pani Cejkovska a vedla pan Holub. A na 2 poschodi byva pan Briza a pan Smrcek hned vedla seba. Bolo vtipne, ked mi ina suseda hovorila "Smrcek Brizu nemusi" 😅 Alebo pani Cejkovska - ktora ma s panom Holubom velmi dobre vztahy hovori "Co ja bych bez toho Holuba delala" 😄
Zaverecny komentar k filmovym titulkom (cesky dabing) "Režie českého znění: Bob Konský" :D :D
@ibajaanikiny mala som kamarátku, ktorá sa volala Hlavková, stretla sa s chlapcom s priezviskom Kapusta 😅
Oco mi zas rozpraval "pripovedky z vojny" 😉 mali tam v kasarnach dvoch expertov. Jeden mal prievzisko "Ako" a druhy "Ce". Mali nocnu sluzbu, kde vzdy jeden spal a potom sa striedali. Zavolal im general ako kontrola a ten telefonat vraj potom bavil vsetkych v kasarnach.
Zdvihol "Desiatnik Ce"
General nerozumel "Ako?"
" Nie Ako, Ako spi. Tu Ce."

@pribinacka áno, aj my sme mali v obvode Láskovcov. A kým som si na to zvykla, vždy pri zdvihnutí telefónu som chvíľu zaváhala, či mi volá môj manžel, keď som v telefóne počula: "dobrý deň, Láska..."