Vyberajú si duše nenarodených detí svojich rodičov?
Veríte, že si duše ešte nenarodených deti vyberajú svojich budúcich rodičov ?
Mne syn povedal že si ma vybral 🫶 že "tam" videl veľa mám, ale vybral si práve mňa a moje ❤️
ked uz som si myslel ze som pocul asi vsetky povery ...
Mne napríklad dcéra hovorila že si pamätá keď bola u mňa v bruchu plus opísala nejake veci o čom vedieť od nás nemohla
📌
Nie, neverím, že si duše vyberajú svojich rodičov. Verím tomu, čo učí katolícka cirkev. Že dušu vdychuje Boh pri spojení ženskej a mužskej pohlavnej bunky, teda v okamihu počatia, kde sa spája Stvoriteľ so svojimi stvoreniami… Po smrti sa duša oddelí od tela a pri Poslednom súde sa každá duša do svojho tela vráti. To je moja viera.
tak, ako tu uz bolo spomenute, mne moj (teraz 6 rocny) syncek opisoval, ako bol "vo hviezdach" a ze ma videl, aj viac maminiek, ale on chcel prave mna, ja som sa mu pacila...a potom letel, dlho vraj letel a este mi opisoval, ako tvrdo pristal a v brusku videl moje srdce 🙂 prvykrat mi to povedal, ked mal 3, takmer 4 roky. a fakt to opisoval, akoby si to pamatal 🙂
Mňa rodičia týrali a určite tomu neverím, že by si deti svojich rodičov vyberali 😀
@dunajranger vyberajú, možno ty si v minulom živote urobila niečo im, alebo tvoja duša musí v tomto živote niečím prejsť...
@majo111222 1x si bol ešte celkom vtipný, 2x už trápny, 3x si totálny zúfalec
Nie
Nie 🙄
@lea513 Ja som si domyslela, že asi neveríš v Boha. Len ma zarazil ten smiech. Lebo ja sa z tvojej viery nesmejem. Ty veríš, že duša si “musí” niečím v živote prejsť, že duša možno niečo v minulom živote urobila… Tvoja viera je postavená na iných princípoch. Napr. mňa by zaujímalo, kvôli čomu by si duša mala niečím prechádzať, keď neexistuje autorita, ktorá je nad ňou, ktorá definuje dobro a zlo. Veríš tomu, že duša potrebuje niečím prejsť, ale kto jej to určuje? Kto dušu stvoril? V akom priestore tie duše fungujú? Čo je ich úlohou, keď ešte nikoho nemajú? Čo ak si dve, tri, mnohé duše vyberú tých istých rodičov? Dohodnú sa medzi sebou? Tvoja viera je len iná ako moja. Nie je to smiešne, že každý verí v niečo iné. Sme originálni.
@maja22 ale to ze veríme že duša sú musí niečím prejsť, neznamená že neverím v Boha.. Áno, duša si musí niečím prejsť, potrebuje skúšky aby rástla a aby sa mohla plne oddat Bohu a prejsť k Stvoritelovi. Mne zas príde celkom nefer, ak má duša podľa tvojej viery žiť len raz.. Co také detičky co zomrú a nestihnú sú naplno užiť život? Alebo taka duša co celý život doslova trpela? Prečo by si nezaslúžila ďalšiu šancu zažiť aj tie pekne pozemské radosti?
@denkabemommy to som chcela napisat, ze budhisti tomu tusim veria
@zuzana76 okrem budhizmu sa spomína reinkarnacia aj hinduizme, sikhizme a jainizme. Určite aj v ďalších, o ktorých nemám ani zdania
@13uzivatelka11 ja som odpovedala tej babe, ktora v Boha neveri, ale veri v to, ze dusa si musi niecim prejst… Preco by “musela”? Ked neexistuje nic vacsie, ako je dusa sama? Dusa je “bohom” sama sebe, tak preco potom nieco “musi”… Ano, tym, ze ja verim v Boha, viem, ze moja dusa mu patri, viem, ze si musim niecim prejst, ze moja dusa nie je schopna spasit sa sama, viem, ze je ovplyvnena hriechom, na to vsetko mi dava odpoved prave ta moja viera v Boha… Zem, na ktorej žijeme, je len akasi prechodna stanica. Nasa vlast je v nebi. Duse sa nepotrebuju vracat na Zem, lebo ak su v nebi, prezivaju tam take krasne veci, ktore sa tu na Zemi ani dosiahnut nedaju. A ak su v pekle, odtial tiez nie je navratu, je to miesto vecneho utrpenia.
@lea513 Všetko, čo si nevieš materialisticky a rozumom overiť, je postavené na tvojej viere, že to tak je. Môžeš tomu veriť a nemusíš. Preto si aj použila výraz ževraj… Prečo si myslíš, že astrológia má pravdu? Kvôli čomu má duša získať skúsenosti a učiť sa? Nemusíš mi na to odpovedať, to nepíšem, aby som konkrétne do teba nejako rýpala, len chcem poukázať na to, že pokiaľ človek neverí v Boha, verí na iné vysvetlenia záležitostí, ktoré sú nám zatiaľ skryté. Ale svojou nadprirodzenou povahou predsa poukazujú na to, že my sme obmedzení v poznaní.

Áno