Vyberte SUV s nízkou spotrebou paliva
Ahojte vedel by mi poradit niekto SUV, ktoré mám veľmi výhodnú spotrebu? Aj diaľnice aj mesto Ďakujem
@gabinkomisko ved hej, len vo vacsich mestach su neohrabane (uzke miesta v podzemnych aj nadzemnych parkoviskach), vseobecne su drahe a maju drahy spotrebny material (pneu, brzdove diely, vyfuky...) aj ostatny servis. A vacsinou aj vyssiu spotrebu kvoli vahe a aerodynamike (cize aj viac neekologicke). A s tou bezpecnostou to nemusi byt vzdy vyhoda - znizeny vnem rychlosti a vysoka hmotnost mozu byt niekedy aj nepriatelom. Otazne je, ako bude v buducnosti na SUV-maniu reagovat legislativa.
@madeincssr všetko pravda co hovoríš, len platí to rovnako pre ženy aj pre mužov. Ja som trochu odbocila, viem.. Ale nasiera ma taky zvláštny názor v národe.. Ze ach čo žena, tej stačí aj nejaké malé prdítko
@gabinkomisko ten názor je daný tým, že ženy majú horšie priestorové vnímanie a väčšinou aj ťažšie parkujú, preto je ne lepšie malé auto. Samozrejme sú ženy, ktoré šoférujú aj parkujú perfektne a nemajú problém jazdiť a manévrovať ani s kĺbovým autobusom, ale všeobecne platí, že pre ženu je praktickejšie menšie auto s ktorým sa obzvlášť v meste oveľa lepšie manévruje. Netreba to brať ako predsudok, ale ako všeobecnú skúsenosť.
Inak dnešná skúsenosť, pani vo veľkom bordovom SUV, (asi) v GLC-čku. Začalo to už o križovatku skôr, keď som sa kvôli nej nevedel zaradiť do ľavého jazdného pruhu, ale mala prednosť, tak som išiel ak slimák popri nej, kým ma minula. Následne som sa dal pekne do odbočovacieho jazdnéhu pruhu, keď sa zrazu aj ona preradila. Už toto bolo divné, lebo normálny človek ide do odbočovacieho pruhu hneď ako začne a nie o desiatky metrov ďalej. Ale ok, všetko bolo podľa predpisov, odbočili sme a pokračovali sme za sebou k ďalšej križovatke. Tam sa najprv pri odbočovaní doľava zaradila úplne doprava, čím nie len porušila predpisy, ale zablokovala mňa (rovno idúceho), následne neviem či náhodou, alebo zámerne, zaradila spiatočku a začala cúvať, ale asi elektronika auta zabránila tomu aby do mňa nacúvala, následne keď konečne odbočila doľava, nie len že nedala prednosť oproti idúcemu vozidlu, ale ešte aj zablokovala križovatku, lebo púštala chodcov (čo je jediná vec, ktorú aspoň z polovice spravila správne). Prakticky pri jednom odbočení doľava stihla pokaziť 3 veci. Chodec, ktorý chcel medzitým prejsť pomedzi naše autá (takže za ňou) radšej počkal, lebo videl, že to nestojí za to riskovať úraz a vodič, ktorý nedostal prednosť sa zase rehotal, lebo takéto čudo ešte nezažil. A teraz ruku na srdce, chceme aby táto pani, ktorá nemala predstavu o tom, čo sa okolo nej deje, nie že jazdila, ale ešte aj vo veľkom jazdila SUV?

@minenkak samozrejme nie len pre ženu, možno som sa zle vyjadrila, ale často sa stretávam s názorom, ze také menšie auto, vhodné pre ženu, v tom nevidím logiku, prečo by práve ženy mali chodiť na malých autách, ideálne červených 🤪. Akože už som počula, ze načo je mne "žene" veľké auto. Trošičken som na to alergická. Takže áno, veľké suv je vhodné pre ženu podľa mňa. Vozí deti, zvieratá, veľké nákupy a co si budeme hovoriť, sú bezpečnejšie...