icon

Vyhodil vás niekedy vodič MHD?

lenka_932
10. júl 2023

Dnes bol vonku extrémny úpäk, cestovala som aj s menším psíkom MHD, psík je veľmi pokojný mierumilovný oriešok, staršia fenka. Videla som ako jej je teplo, tak som jej na chvíľu stiahla košík, nech môže lepšie dýchať a chladiť sa vyplazeným jazykom. Prešli sme 4zastávky, v tom vodič na zastávke vystúpil zo svojho "kokpitu" a s agresívnym krikom smerom ku mne, že pes nemá košík, nech okamžite vystúpim. Nasadila som psovi naspať košík a pokojne sedela ďalej. On stále kričal, nech vystúpime. Hovorím si, to je nejaký frustrovaný chuj, veď už má pes košík, pokojne sedím ja aj pes, v autobuse je minimum ľudí, nenechám sa vyhecovať. Skúsil ma zastrašiť, že zavolá dispečera. V poho volaj, hovorím si v duchu, ale skôr ty by si potreboval košík. No tak sme tam stáli celý autobus na zastávke pár minút, už som si aj hovorila že vystúpim, na druhej strane - prišlo mi uplne mimo vobec reagovať na také primitívne správanie, aké práve vodič predviedol, tak som ticho sedela ďalej. Potom prisiel ku nam druhy krat a opat krical. To som uz so slovami, ci si potrebuje takto vylievat svoje frustrovane ego na cestujucich vystupila. Nieco este za mnou krical, nejake nadavky. Chapem ludi, ktori su nervozni kvoli psom, tiez by som bola, keby sa pes nevedel chovat, ale ked pokojne sedite, hned psovi natiahnete naspat nahubok, neprotestujete, nehadate sa, ste slusny, chcete mat len pokojnu cestu ??! Co by ste robili na mojom mieste? Natocili si ho na mobil? Alebo este pred nim zavolali na dopravny podnik? Hned vystupili? Alebo nevystupili vobec?

Strana
z5
ada715
10. júl 2023

my mame tiez psa a vyberali sme mu dlho nahubok, ktory by mu sedel. Sedi perfektne, napriek tomu, si vie opriet hlavu tak, co sa kludne mohlo stat aj tu, ze vtedy sa mu nedycha dobre. Alebo ked lezi, tomu nezabrani ani dobry nahubok. Mohli ist hocikam a autorka vobec nie je povinna to vysvetlovat. Ako tu uz niekto pisal k zverolekarovi, k vode, k rodicom, za dietatom, do Tramtarie...to je kazdeho osobna vec. U nas doma je teraz take teplo, ze travime kazdu volnu chvilu vonku

jankalukasova
10. júl 2023

@niqua je to tak, že keď prídeš po celom dni z roboty a tešíš sa na trochu kľudu doma... A ešte sa máš pomaly každý druhý deň domáhať aby si sa tam vlastne dostala, lebo niekto nie je schopný normálne zaparkovať, prípadne tam pol hodinu stojíš a čakáš odkiaľ vylezie, tak Ti to hold na nálade nepridá.

marsmykkok
10. júl 2023

@niqua tak preto sa práve pýtam, či fakt inak okolnosti nedali alebo len proste to podcenila že je teplo? Ja som prehriatie zažila u psa v najlepšom veku, 100 percent zdravého, bez nahubku a s prístupom k vode. Bol to okamih a pes zrazu mimo, nebyť toho že som tam bola s kamarátom veterinarom čo dal prvú pomoc možno psa už nemám. Preto toto nepodceňujem a beriem vážne.

niqua
10. júl 2023

@marsmykkok joj ani nehovorte...zachránila som psa pred smrťou dva roky dozadu...predtým som o psickareni nevedela absolútne nič..., Čítam vela, no budem sa viacej zaujímať o prehriatie psa, takže ďakujem vám všetkým, dobrá diskusia..svojho psa milujem viac než svoj vlastný život..aj deti samozrejme 🤣

suzanneli31
10. júl 2023

@marsmykkok čiže teraz je najlepšie psov nechávať doma a chodiť von len večer a ráno? tiež ma to zaujíma, my chodíme s našimi dvomi k vode, spia si v tieni a sú myslím spokojnejší, ako keby boli iba doma zatvorení v teplom byte 🙄

anonymanonym
10. júl 2023

A ja mhd so psom vyuzivam najcastejsie prave kvoli horucave 🤷‍♀️ (s vhodnym nahubkom) Mimo horucich dni chodime najcastejsie peso, nemam problem aj desiatky kilometrov, to uz skor vlakom ideme, ale mhd nemam dovod...
Naopak v horucavach idem radsej mhd, nebudem ju trepat po slnku cez cele mesto k vode. A stale si myslim, ze aj tomu psovi je lepsie oddychovat v tieni pri vode, este aj cely mokry z toho, co sa chodi pravidelne ovlazit a vyblaznit do vody ako by som ho mala nechat doma, v rozpalenom panelaku hoc so stiahnutymi zaluziami a chladiacou podlozkou 🤔

igor732
10. júl 2023

@anonymanonym to ani nepiste, ze pes a voda, sa do vas hned obuju mamicky, ze co ma co pes robit v jazere/bazene.. idem si po popcorn

anonymanonym
10. júl 2023

@igor732 🤭🤭 keby len pes, aj my si tam s nim zaplavame 😁

igor732
10. júl 2023
svetlonos
11. júl 2023

@lalilla
tiez mam taky nazor aj na deti, a to veru nie som momentalne matkou roka 😵‍💫.
Ale uz som to tiez s mm par krat spomenula o tych detoch 😁.

svetlonos
11. júl 2023

@igor732
hej, urcite by to nebolo na skodu 🙂.

karolinakr
18. júl 2023

Nevyhadala by si s nim nič, videla som taku hadku, nastupila inymi dverami so psom, alebo sa vodičovi niečo nepozdavalo, vodic na ňu navrieskal a vyhodil, ona sa branila tiež a nič si nepomohla, kym nevystupila, autobus sa nepohol, nikto sa jej nezastal..Nahubok si ty nasadila, takže tychto 30 odpovedi ber jednym uchom dnu a druhym von, chybu si napravila, okrem toho lepšie ako nechať psa skapať, este ked je flegmatik, mne by tam nevadil..vodiči su taki neurvali, nič s tym nespraviš..to je zauživana kultura na Slovensku, že vodič ma vždy pravdu ( i keď nemá)...

Strana
z5