Vyjadrenie Koníka: Prečo meníme názvy diskusií?
Ahojte 💙🙂
V našom nedávnom príspevku, kde sme vám dali priestor na vaše nápady a podnety na vylepšenie našej – vašej – stránky, sa viacerí z vás ozvali, že by ste boli radi, keby sme na Koníku nemenili názvy diskusií. Dokonca niektorí z vás písali, že vám to vyslovene prekáža a hnevá vás to:
Veľmi si túto vašu pripomienku vážime a chceme vám k tomu dať jasné a ľudské vysvetlenie.
💬 Prečo názvy meníme?
Robíme to preto, aby sa vaše diskusie dali lepšie nájsť – tu na Koníku aj cez Google.
Mnohé super rady a diskusie tu zapadnú len preto, že ich názov je krátky, nejasný alebo nič nehovoriaci, a Google tak ani netuší, že v tej diskusii je presne to, čo niekto hľadá.
Nerobíme to preto, aby sme menili vaše slová alebo pointu (vieme, stáva sa to - vysvetlíme nižšie). Robíme to v dobrej viere preto, aby sa vaša téma dostala k čo najviac ľuďom, ktorí vedia poradiť.
💬 Ako to prebieha?
Pri návrhu upravených titulkov nám pomáha AI. Je to sčasti automatizovaný proces, ktorý funguje tak, že nám systém po napísaní príspevku automaticky vygeneruje návrh titulku podľa textu diskusie.
Vo väčšine prípadov trafí tému veľmi dobre, ale ako každá technológia, nie je neomylná a občas niečo zle pochopí alebo navrhne titulok, ktorý nevystihuje celú pointu.
My tieto návrhy ešte ručne kontrolujeme, ale pri množstve nových tém (v priemere viac ako 1000 týždenne) sa stane, že niečo prehliadneme - tento nedostatok si úprimne priznávame. Naozaj sa to nedeje preto, že nám chýba zdravý úsudok alebo že nechápeme význam témy. Je to jednoducho kombinácia automatického návrhu a ľudského faktoru, pričom sa celý proces neustále snažíme vylepšovať.
🔵 NOVINKA (čoskoro!): Názov si budeš môcť upraviť sama
Na základe vašich podnetov pracujeme na tom, aby ste si mohli názov diskusie po našej úprave raz sami zmeniť.
Funkcia je už takmer hotová a čoskoro ju spustíme.
Stačí potom kliknúť na malú šípku pri prvom príspevku, otvorí sa ikonka „Uprav“ a názov si 1x doladíte podľa seba.
👉 Dôležité: aby názov ostal jasný, zrozumiteľný a dobre vyhľadateľný, prosíme, aby ste pri úprave dodržali pravidlá z tohto článku (časť: Ako napísať titulok, ktorý už nebudeme meniť):
https://www.modrykonik.sk/faq/preco-upravujeme-nazvy-diskusii/
Ďakujeme ešte raz za spätnú väzbu, všetky vaše ďalšie návrhy a podnety evidujeme a budeme sa nimi podrobne v blízkej budúcnosti zaoberať.
Želáme krásne dni💙
Váš Modrý koník tím
ešte by ma zaujímalo, akým zvláštnym myšlienkovým pochodom (aj keď áno, u AI ťažko hovoriť o myšlienkach) - preradili moju tému z popradu do košíc - len preto že ja som z košíc?? keď je moja téma v košiciach, je to už úplne niečo iné čo som sa pýtala a nemá to vôbec ani hlavu ani patu ...
@biba_18 Ahoj, ideálne je takéto "anomálie" nahlásiť priamo pri príspevku. Vpravo je malá šípka, kde nájdeš po rozkliknutí ikonku s modrým trojuholníkom a výkričníkom "Nahlás nevhodnú odpoveď". Ak tak urobíš, zväčša okamžite alebo do pár minút urobíme nápravu. Ak o tejto chybe napíšeš komentár v diskusii, alebo skúšaš označiť admina, takto sa to ku nám nedostane a téma z Popradu ostane, žiaľ, v Košiciach.😔 Ďakujeme 🙂
@modrykonik dufam, ze ked upozornime na to, ze nazov nezodpoveda obsahu, tak to nebude povazovane za porusovanie pravidiel ako to bolo este pred nedavnom. Po tom, co bola jedna uzivatelka, ktora na to poukazovala vymazana, tak viacere sme to vzdali
@modrykonik dufam, ze ked upozornime na to, ze nazov nezodpoveda obsahu, tak to nebude povazovane za porusovanie pravidiel ako to bolo este pred nedavnom. Po tom, co bola jedna uzivatelka, ktora na to poukazovala vymazana, tak viacere sme to vzdali
@viestta Ahoj 🙂 Rozumieme, prečo sa na to pýtaš. Chceme ťa uistiť, že upozornenie na nesprávne pomenovaný názov určite nie je porušením pravidiel. Ak niekto nahlási nesprávny titulok cez správnu možnosť, veľmi nám tým pomôže.
K používateľke, ktorú asi spomínaš:
Jej blokácia nemala nič spoločné s tým, že upozorňovala na zle upravené názvy. Problém bol v tom, že opakovane ignorovala naše žiadosti, aby tieto veci riešila štandardným spôsobom (nahlásením cez modrý trojuholník), resp. cez FAQ a namiesto toho to riešila verejne v diskusiách spôsobom, ktorý bol vyslovene agresívny.
Navyše zverejňovala do diskusií internú poštu, ktorá bola určená od nás výlučne jej. To je niečo, čo už reálne prekračuje pravidlá komunity. Nebolo to teda o kritike názvov, ale o spôsobe komunikácie, vynucovaní si pozornosti v diskusiách a o tom, že sa dlhodobo správala tak, akoby sa pravidlá nemali vzťahovať aj na ňu.
Pre istotu ešte raz:
Ak narazíš na nesprávny názov – vo vlastnej alebo cudzej diskusii – najrýchlejší a jediný funkčný spôsob je nahlásiť to cez modrý trojuholník s výkričníkom.
Tam to uvidíme hneď a radi to opravíme.
Označovanie admina ani písanie do komentárov nefunguje – tieto upozornenia sa nám nezobrazujú a nemuseli by sme si to vôbec všimnúť.
Takže sa toho nemusíš báť, pokojne nahlasuj správnym spôsobom😊💙
Ako sa zachovať, keď vidím byť dieťa?
kto to napísal AI alebo admin?
@maranco trefné 😉
@maranco a nielen toto. Neviem, ci tu niekto fakt nevie rozmýšľať, ked musíme využívať Al🤦♀️.
Ale nie je problém že sa ten názov diskusie popravi, ale veľakrát absolútne vôbec nezodpovedá téme diskusie.
@maranco Hej, súhlasíme, toto je fakt trapas 😅 Upravil to podľa záznamov admin. Nebudeme sa vyhovárať, nemalo by sa to stávať. Pokiaľ sa cítiš teraz lepšie, sme spokojní aj my. Máme o ďalšiu závažnú chybu menej. Robíme chyby a určite aj budeme. Niektoré sú (ako táto) neodpustiteľné. Rozhodne sa nehráme na dokonalých a ľudsky si chyby priznávame. Mrzí nás každé jedno zaváhanie a ešte raz vďaka aj za toto upozornenie.
Ale nie je problém že sa ten názov diskusie popravi, ale veľakrát absolútne vôbec nezodpovedá téme diskusie.
@13uzivatelka11 Ahoj, ak taký príspevok nájdeš, nahlás nám ho, prosím. Ďakujeme
@maranco a nielen toto. Neviem, ci tu niekto fakt nevie rozmýšľať, ked musíme využívať Al🤦♀️.
@anonym_5bb0b9 Nuž, ako by sme ti to... AI používame ako nástroj, nie ako náhradu za rozmýšľanie. Je to skôr také, ako keď máš v kuchyni mixér: urýchli ti robotu, ale koláč aj tak musíš dokončiť sama 😉...a - nie vždy sa podarí
Pri tom množstve tém nám AI navrhne titulok, my ho ešte prejdeme… no občas aj tak prejde takáto hlúposť, ktorá fakt vybije oči (ako ukážka od @maranco). Nie je to preto, že by sme nevedeli myslieť, skôr preto, že sme len ľudia. Radi by sme napísali, že už žiadnu chybu neurobíme, lebo si vás všetkých vážime. Nerobíme ich úmyselne, tak ako ich určite nerobí nikto z vás. 🙏
Ale aj tak, Modrý koník je celkom fajn,neviem o žiadnej inej platforme,kde by sa riešilo asi všetko, od tehotenstva, cez pozorovanie hviezd po "sú otvorené obchody aj cez sviatky"? 😁. Prajem veľa síl pri čítaní každého jedného príspevku a aj kľudnejšiu atmosféru (hlavne teraz pred sviatkami )😅.
Ale aj tak, Modrý koník je celkom fajn,neviem o žiadnej inej platforme,kde by sa riešilo asi všetko, od tehotenstva, cez pozorovanie hviezd po "sú otvorené obchody aj cez sviatky"? 😁. Prajem veľa síl pri čítaní každého jedného príspevku a aj kľudnejšiu atmosféru (hlavne teraz pred sviatkami )😅.
@zuzanita1609 Ďakujeme krásne 😍
Normálne ma tieto všetky vyjadrenia a vysvetlenia potešili. Ďakujem.
A mne by sa pacili viac, keby ste nazvy robili bez AI - trebars radsej s gramatickou chybou, ale vy, ľudia.
AI nedokaze vzdy dat spravny nazov. Tiez sa mi to tu stali a boli to uplne odveci. Vobec to neoasovalo k danej teme po teh zmene.
A mne by sa pacili viac, keby ste nazvy robili bez AI - trebars radsej s gramatickou chybou, ale vy, ľudia.
AI nedokaze vzdy dat spravny nazov. Tiez sa mi to tu stali a boli to uplne odveci. Vobec to neoasovalo k danej teme po teh zmene.
@svetlonos oj,aké už aj ,že aj niektorí ľudia, prispievatelia sú "od veci". Niekedy koník funguje ako taký veľký brat. Buď ťa ukľudní,alebo dostaneš "preplesk" ,no ale je na tebe,čo si vezmeš. Píšeš sem prečo? (Píše sem každý prečo? Lebo to funguje a darí sa). Myslím si,že Facebook skončí,ale koník prežije(a ešte pokec) 🤭😆. Prečo? Lebo to funguje, ľudia píšu,ba aj takí,čo si robili z koňa srandy 😜.
Mne vadi, ze tu pisu aj profily, za ktorymi je cisto AI, vymyslene temy, len aby to tu zilo…

ešte by ma zaujímalo, akým zvláštnym myšlienkovým pochodom (aj keď áno, u AI ťažko hovoriť o myšlienkach) - preradili moju tému z popradu do košíc - len preto že ja som z košíc?? keď je moja téma v košiciach, je to už úplne niečo iné čo som sa pýtala a nemá to vôbec ani hlavu ani patu ...