icon

Výpadok elektriny v Španielsku a Portugalsku

tundra
28. apr 2025

Čítali ste,dnes od cca.11:00 masívny výpadok
el.prúdu v týchto krajinach,čiastočne zasiahnuté Taliansko aj Francúzko.Nikto nevie dôvod,čo si myslíte,aký je skutočný dôvod?

Strana
z3
tenerifka
29. apr 2025
@prasiatko30

@tenerifka uff vobec sa na neho prijemne nepozera -😰😰😰 - a, ze tento es el listo, porque el hermanico no vale ni pa esconderse

@prasiatko30 no je pekny, teda mne sa velmi paci, myslim ze najkrajsi sef parlamentu na svete. Ale tam moj obdiv k nemu konci….

katulienkax
29. apr 2025

Určite je za tým Fico s Putinom. A keďže Putin je mimozemstan, tak aj mimozemšťania

vevesh
29. apr 2025
@tenerifka

@prasiatko30 no je pekny, teda mne sa velmi paci, myslim ze najkrajsi sef parlamentu na svete. Ale tam moj obdiv k nemu konci….

@tenerifka @prasiatko baby, co nove? U nas v mediach hovorili len, ze sa spanielom zo sekundy na sekundu vyparilo 4Gigaherzov zo siete, co cini 60% potreby. Ale ani cyber utok, ani porucha, len sa jednoducho vyparili do vzduchu🤔🤔🤔🫣🫣🫣🫣

maranco
29. apr 2025
@vevesh

@tenerifka @prasiatko baby, co nove? U nas v mediach hovorili len, ze sa spanielom zo sekundy na sekundu vyparilo 4Gigaherzov zo siete, co cini 60% potreby. Ale ani cyber utok, ani porucha, len sa jednoducho vyparili do vzduchu🤔🤔🤔🫣🫣🫣🫣

@vevesh Elektrická sieť v Európe pracuje s frekvenciou 50 Hertz

prasiatko30
29. apr 2025
@vevesh

@vevesh ja som pocula o 20gW energie, zatial hovoria o tom ze sa odpojili 2 principalne FV elektrarne a to zrutilo cely system 😰 - kto? Co? Preco? Ako? Naco? Zaco? - to ani srnky netusia. Elektrika uz “furula” ale mne este stale hapruju data, v robote sa pripajame na mobilne siete a okolo poludnia sme boli tiez nejaku pol hodinu bez spojenia. Volat do niektorych casti esp je odisea este stale😅😅 dneska som posielala cllveka na miesto vzdialene 2h a mi len slusne povedal, ze nikam nejde lebo mu nefunguju debilkovia, ani jeden a on bez gps do neznameho terenu nejde - a ani som sa mu necudovala 😅😅😅😅

maranco
29. apr 2025
@prasiatko30

@vevesh ja som pocula o 20gW energie, zatial hovoria o tom ze sa odpojili 2 principalne FV elektrarne a to zrutilo cely system 😰 - kto? Co? Preco? Ako? Naco? Zaco? - to ani srnky netusia. Elektrika uz “furula” ale mne este stale hapruju data, v robote sa pripajame na mobilne siete a okolo poludnia sme boli tiez nejaku pol hodinu bez spojenia. Volat do niektorych casti esp je odisea este stale😅😅 dneska som posielala cllveka na miesto vzdialene 2h a mi len slusne povedal, ze nikam nejde lebo mu nefunguju debilkovia, ani jeden a on bez gps do neznameho terenu nejde - a ani som sa mu necudovala 😅😅😅😅

@prasiatko30 nech si stiahne do mobilu offline mapy ktoré fungujú aj bez dát aj bez mobilnej siete napríklad
Magic Earth Navigation & Maps https://play.google.com/store/apps/details?id=c...
alebo https://mapy.com/sk/?mobilepromo=1
včera nebolo hlásené narušenie GPS v španielsku

tenerifka
29. apr 2025

Ciberataque na 99%, aj Pedro si to mysli…

tundra
autor
29. apr 2025
@tenerifka

Ciberataque na 99%, aj Pedro si to mysli…

@tenerifka kto je Pedro?

tenerifka
29. apr 2025
@tundra

@tenerifka kto je Pedro?

@tundra nas sef Pedro Sanchez😁

vevesh
29. apr 2025
@maranco

@vevesh Elektrická sieť v Európe pracuje s frekvenciou 50 Hertz

@maranco to nevraveli🙃len ze im zazracne zo siete zmizla elektrika v takom mnozstve z nicoho nic a nikto nie je na vine, ale teda presetruje sa dalej....🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🙃

prasiatko30
30. apr 2025

😂😂😂

tenerifka
30. apr 2025
@prasiatko30

😂😂😂

@prasiatko30 😂😂😂👍

tundra
autor
30. apr 2025
@tenerifka

@prasiatko30 😂😂😂👍

@tenerifka prelozis,pre nas menej jazykovo zdatnych?😁

viestta
30. apr 2025
@vevesh

@vevesh vypadlo im 40 gigaWatov, co je vykon. Herz je jednotka frekvencie a v Europe je siet na 50 Hz.

tenerifka
30. apr 2025
@tundra

@tenerifka prelozis,pre nas menej jazykovo zdatnych?😁

@tundra WHO upozorñuje, ze k normalnej situacii sa vratia len ti obcania, ktori boli normalni uz pred vypadkom elektriny, ti co boli jeb.. ti, budu aj nadalej....

tundra
autor
30. apr 2025
@tenerifka

@tundra WHO upozorñuje, ze k normalnej situacii sa vratia len ti obcania, ktori boli normalni uz pred vypadkom elektriny, ti co boli jeb.. ti, budu aj nadalej....

@tenerifka 😂😂😂👍dik

vevesh
30. apr 2025
@viestta

@vevesh vypadlo im 40 gigaWatov, co je vykon. Herz je jednotka frekvencie a v Europe je siet na 50 Hz.

@viestta ja som zopakovala len hlasenie v nasom radiu🫣🙃🙃🤷‍♀️aj tak som zvedava, ako moze elektrika len tak "zmiznut" a nikto nikde nic nevidel a nevie, ale teda hackeri to nie su a ani technicky defekt....

maranco
30. apr 2025
@vevesh

@viestta ja som zopakovala len hlasenie v nasom radiu🫣🙃🙃🤷‍♀️aj tak som zvedava, ako moze elektrika len tak "zmiznut" a nikto nikde nic nevidel a nevie, ale teda hackeri to nie su a ani technicky defekt....

@vevesh pochopila si to správne? nebolo tam že spotreba/odber krajiny klesol o 40 GW? Keď si už do toho zamiešala Hertze tak možno si pomiešala aj zvyšok

vevesh
30. apr 2025
@maranco

@vevesh pochopila si to správne? nebolo tam že spotreba/odber krajiny klesol o 40 GW? Keď si už do toho zamiešala Hertze tak možno si pomiešala aj zvyšok

@maranco nie, toto som si zapametala, ale neriesila som, ci to oni v radiu spravne povedali🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ vobec nejde o pokles spotreby (vsak keby sa menej spotrebovalo, tak by siet neskolabovala). Normalne im 60% energie zmizlo.

viestta
30. apr 2025
@vevesh

@vevesh odpoja sa elektrarne automatckymi zabezpecovacimi prvkami od siete. Co bolo impulzom sa este uvidi. Ak doslo k rozfazovaniu siete, tak sa odpajaju generatory, lebo by ich rozne frekvenicie mohli poskodit.

Strana
z3