Výpoveď zo skončením ihneď
Ahojte baby potrebujem poradit. S muzom sa stahujeme do bytu officialne 1.7. Moja praca je 28kilometrov daleko. Pracujem od 6 do 6. Momentalne ale predavam auto a v piatok si maju prist auto pozriet a ak ho vezmu zostanem bez auta. Mam moznost ist pracovat blizko nasho bytu co je 2,5 kilometra dalej.
Chcem dat v praci vypoved s tym ze by som chcela skoncit k 1.7 ale podla zakona mam 1 mesiac vypovednu dobu ( kvoli tomu ze je velka sanca ze k 1.u dostanem zmluvu v blizkosti bytu.
Preto moja otazka znie je alebo existuje nieco co mi umozni ukoncit v praci hned? Kolegovia mi vravia aby som udala dovod, ze nasledovanie zivotneho partnera prip. Ze nemam sa ako do prace dostat kedze by som musela vstavat najmenej o 3 a prestupovat na 3 autobusy ale este moznost jednoducho ze nepridem 3x do roboty a vyhodia ma.
Dakujem
Suhlasim s @eeffka - ziadat noveho sefa aby ta “vypytal” u stareho, no neviem... ak robis nieco velmi sofistikovane a novy zamestnavatel ta hladal pol roka, tak mozno bude ochotny bavit sa s tym starym ak si pre neho taka vzacna.. V opacnom pripade si myslim, ze nebude najrozumnejsie zapisat sa u noveho zamestnavatela takouto poziadavkou hned v uvode. Plus bohvie ake referencie na teba dostane...to je akoby sa (pri troche zvelicenia samozrejme) dohadoval tvoj novy frajer s tvojim ex - tiez to nie je asi najrozumnejsi navrh 😂.
V mojej pracovnej náplni mám okrem iného aj výberové konania na pozície, ktoré podo mňa spadajú, a keby mi niekto na pohovore povie, že ho mám vypýtať od predávajúceho zamestnávateľa... No fakt neviem.
To by musela byť neviem aká dôležitá pozícia a museli by ste byť najväčší odborník v danej oblasti o ktorého sa zamestnávatelia "trhajú", inak tomu veľmi neverím.
A neprísť do roboty 3x by som si ja osobne netrúfala, u nás je za to síce okamžitá výpoveď, ale s paragrafom
nuž komu niet rady,tomu niet pomoci.. pýtaš tu radu a pritom už dávno vieš,čo urobíš a tu si si to prišla len obhajovať ...
inak skús dať potom vedieť,ako si dopadla ... na toto som vážne zvedavá 🙃
inak osobne si myslím,že ak je to veľká firma,nikto sa tam s tebou naťahovať nebude o pár drobných, maximalne ti nevyplatia poslednú mzdu .. avšak,zas ak je na personalnom profík,ktorý nikomu nič nedaruje,tak ti naozaj môže pekne zakúriť pod zadkom!
vyber si..
@lillystranska Tak tvoj novy sef ma riesit tvoj problem s terajsim sefom?😂😂😂 Ty máš dievča kolko rokov a kde zijes? Vela ludi dochádza za pracou ovela viac km a kazdy den-co je to 26km.... Daj potom vedieť co ti povedal tvoj novy zamestnavatel na tvoj návrh.
Inac tych 26km neni tak daleko zas.ja tiez nastupujem v july do prace kde ju mam tiez takych 20km daleko.Len mesto mam 15km od nas plus to je este dalej ako nase mesto.a tiez som bola nutena si kupit auto lebo busmi a vlakmi od nas cista katastrofa.
@maciatkolulu to je to auto ktoré kupila v dezolátnom stave, ale je prvá majiteľka 😂😂😂 stara Thália za 1700€,tema už bola preventívne vymazana 😂sa ale divim že to dakto chce zobrať
@lillystranska to naozaj srandujes,že 26km nie si schopná zahrať inak ako autom... Ako chápem,nie je to pohodlné, ale moja dcéra má spolužiačky čo dochádzali oveľa viac a nie mesiac, ale roky🤣 takže áno je to na smiech. A opäť,ja sa nedivym zamestnávateľom,že sú takí ani sú. Keď čítam toto....

@lillystranska no aby to neskoncilo tak ze ta jeden pusti a druhy nevezme... taky zamestnanec ako ty je na nezaplatenie.