Výpovede lekárov
Co si myslite ako tato kauza dopadne?
@gemerka17 a samozrjme ..nevadi teraz sa mozno dari ale takymito recami ktore tu niektore maju nech nezabudaju kto vysoko llieta nizko padaaaaa, fuu a teda zo dna na
den to moze dojjst...vies ono to pride, aby potom nahodou nemuseli prosit o pomoc ..nevadi nechaj to tak zbytocne sa len rozculis..lebo zachivlu budu argumenty uz len take aka si primitivna a mozno aj dezolatka:DD
@sasa1983 vies je to o prioritach..ja som naozaj som sprosta ale ja by osm nedokazala takto zarabat , proste nie, ja osm empaticka a nidky som nikoho nepodviedla ani nic podobne mam to proste v sebe...ano viem ze sa to nenosi a sama si robim zle ale ja proste nie, to neni manazer ani podobne, to je lekar..nemohla by osm takto zarabat ked viem ze tam chodia zufali ludia lebo na nich uz nevysiel cas...ano mozno to fakt znie ze klamem ale proste ja nie. tak ako nie nikdy by osm nemonla robit v poistovni a schvlaoat neschvalovat liecbu, proste nikdy nedokazala by osm zaspat keby niekohoo odsudim na vlastne smrt alebo zly zivot...mozno cudne ale som taka...
vies je ine mmozno robit plastiky pre zeny ktore chcu vacsie cecky a vacsie pery a podobne ako vysetrovat nejake poruchy v tele a podobne...ano na cecky a pery vacsinou teda aspn myslim chodia ludia ktori nato maju..ale tieto kliniky neznamena ze oni na to vsetci maju ale ine im ozaj nezostasva ked im povedia ze o pol roka nech pridu
@zuzuliennka1 co na to povieš? Cize nie, nejde "iba" o prachy, ze? 😉
@lienka.7 áno, 7 bodov už len dolaďujú sú na schválenie. Len ten ôsmy stále naťahujú. A čo je ôsmy bod? Platy, platy, platy. A vraj o 100% po 1. decembri, ak nebude dohoda. No čistá nenažranosť. Nech si hovoria, čo chcú. Čisté vydieranie a pacienti- klienti rukojemníci ako vždy.
@dadulkaf aj Smatana (ktorý nemusi Igora M.) v Na telo plus priznal ze ponuka co sa tyka terajsej ponuky platov je vysoko vysoko konkurenčná oproti CR, kde ide najviac našich lekárov. Co sa tyka mladých lekárov, ktorí vykrikuju ze nemajú finacnu motiváciu tu ostat, tak ti maju viac ako v CR. Cize asi tak...
@angelinja to čo lekári robia, koľko zodpovednosti nesú a ako sa musia neustále vzdelávať, a ako ich tu potrebujeme tak tie platy by mali byť adekvátne. Kto z absolventov tu ostane , ak za tú drinu budú mať plat taký nízky a k tomu toľko roboty,lebo lekárov je málo ? No odídu preč,kde si ich ocenia.
A v ekonomike platí,že ak je niekoho /niečoho nedostatok,tak toho cena stupne,
@evica17 netrep prosím ťa, lekar a zodpovednosť to dokopy nejde. Ak urobia chyby s následkom na zdravi či už dočasným alebo trvalým, pripadne zavinia smrť pacienta NIČ SA NESTANE. Úrad dohľadu nad zdravotnou starostlivosťou je pofiderna a zbytočná inštitúcie. Lekári si navzájom chránia svoje zadky, lekar nikdy nepocchybil to je ich krédo. Ak sa nejako ten študent predrie cez medicinu či už vlastným usilim alebo tatinko vybavil tak ma vystarane. Lekar môže byť hlúpy, arogantny, hovädo, stále bude mať prácu, lebo však lekárov je málo. Toto by si v žiadnom inom povolani dovoliť nemohol. Ty si fakt myslíš, že právnici, účtovníci, auditory, manazeny, itckari, technický inzinieri sa nemusia vzdelávať celý život. Akurát, že všetky skúšky ako napr. audítorske, na daňového poradcu, jazykové certifikaty si musia ostatní platiť z vlastného vrecka. Kdezto lekárom ich atestáciu zaplatíme my - občania. To tiež nemá žiadne iné povolanie. A ako teraz sleduješ toto divadlo, tak s platmi je to nenazranost. Už vydierali niekoľko krát a namiesto aby si vyjednali lepšie podmienky v nemocniciach či pri vzdelávaní, tak zhrabli vyšší ponúkaný plat a vybavené a presne tam to speje aj teraz. Zapchaju im ústa peniazmi a na ostatné body sa vykašlu.
@gemerka17 pri vsetkej ucte, ale Ty si tak arogantny clovek, ze to je neskutocne, si 27 rocna standa, ktora ma reci ako koza bobkov, ale tej zdravotnickej realite si asi zoci voci necelila, Ty vsetko vies, na vsetko mas riesenie, vsade si bola, z takych ako Ty sa mi chce grcat, chod do vlady!!! Oni maju tieto poziadavky na stole skoro 2 roky.... Ale ako vzdy vsetko sa na svk riesi az vtedy, ked nieco hori, doslova ked hrozi katastrofa... Podla Teba je normalne, ze MZ to zacalo riesit na poslednu chvilu?? Nikto sa v tom nechce patlat, lebo je to na dlhe lakte, davat nieco dohromady, co sa xy rokov zanedbavalo...
Len taka info, dnes bola reportaz primator ZA plat cca 4000 ecok, poslanci mu to vedia odklepnut az na nejakych 6000 ecok a Ty tu pindas, ze si lekar pyta ccca 4000 ecok po neviem kolkych atestáciach a rokoch??vsetci vidia tie 4000 tisicky, ale mozno neuveris aj ten lekar odvadza dane, a ak Ti ide matika, tak si to vypočítaj.... Este, aby on Tebe na nieco nedoplacal🤦♀️
@trgypadl čo sa ti nepáči popis reality ako to je ? Už dávno skončil socializmus a to, že sa lekár považuje za boha samotného tak isto. X krát vo svojich príspevkoch vysvetľujem aká je pravda, ľudia už dávno pochopili a preto mam aj toľko laikov. Proste taká realita v zdravotníctve je a treba povedať aj tie negativne stranky. Tváriť sa, že lekári sú neviniatka, všetci perfektný rovnako a najťažšie pracujúci ľudia na planéte (lebo pri ostatných povolania si všetci vaĺalaju šunky majú asi dojem) je strašne naivne a hlúpe. Mne sa obracia žalúdok z ľudí, ktori tomuto veria. Ja lekarom peniaze nezávidím, kľudne im doprajem, nech im zvýšia, avsak az ked si zabezpečia ostatne požiadavky. Keď majú požiadavky ako zlepšiť financovanie zdravotníctva, zjednoduchsit vzdelávania, opravu nemocníc, nákup prístrojov držím im palce aby sa im to podarilo. Lenže ono ako to už tu bolo, tiež sa strajkovalo a len im vláda zapchala ústa peniazmi. Som zvedavá kam to dotiahnu teraz a ci budu bojovať za tie svoje požiadavky aby sa to zlepšilo aj keď je všetko na dlhé lakte. Nie, že to zas dopadne, že zhrabnu peniaze a NIC sa nezmení.
@trgypadl popisujem tak ako to je. Samozrejme Viem aké je aj medicinske pozadie. Fungovanie systému nemocnica-lekar-pacient-poistovna nie je med lízať. Ja som svet videla a cestujem aj do odlahlejsich časti sveta a nikde to nie je perfetne. Zas ale nehrajme sa tu, že lekár je jediné povolanie, ktoré je najviac ukrivdene. Toto mi vadí, že najviac. Lebo v kazdom povolani sú plusy a mínusy.
@sasa1983 dúfam, že mi potom ukážeš fakturu za spoluúčasť, keď propagujes takýto západný systém financovania zdravotníctva. Budem zvedavá na výšku sumy.
@angelinja komunikuj normálne, upokoj sa a váž slová. aké oblakovanie? na nikoho neutocim, uvadzam fakty. a nie, na nič si mi nestúpila, mne osobne môže byť celá táto situácia ukradnutá. opäť sa mi potvrdilo, že Slovákom nemá zmysel nič vysvetľovať, nemá zmysel upozorniť ich na ozajstné problémy.
@gemerka17 ty stale nechapes, ze to, aby sa nieco zmenilo, NIE JE na lekaroch?? ale na vlade? MZ? ty si to ako predstavujes, ze co spravia lekari, resp. mali by spravit? pises: ked SI zabezpecia ostatne poziadavky, akoby to bolo na lekaroch - lepsie nemocnice a podmienky.
tak daj konstruktivne riesenie, ako. No tlakom na tych, na ktorych to stoji - teda vlada.
a kedze tu mame poslednych 12-15r to iste, tak ano aj lekarom dochadza trpezlivost, lebo asi jedine, na co ti sasovia vo vlade reaguju - su peniaze alebo odchod.
opakujem - steka sa tu na nespravny strom
@zuzuliennka1 nech sa páči vydierajú vládu výpoveďami a požadujú od nich riešenia ohľadom nemocníc, vzdelávania, reformu. Ako bolo písané, je to všetko na dlhé lakte, tak radšej vláda zapchá lekárom ústa zvyšovaním platov a oni to nechajú tak, presne ako to bolo v roku 2011, či kedy to štrajkovali. Už som to viac krát písala v texte, ty si asi sedíš na kábli, aby si to pochopila. Som zvedavá, či niečo dotiahnu alebo zas len zoberú peniaze, keď to nepôjde, aby aspoň niečo z toho bolo a nechajú všetko tak ako je. Takáto diskusia je aj na FB, či pri každom článku v súvislosti s týmto na internete. Ľudia sa pozerajú realite do oči a píšu svoje názory a teda ty so svojimi vyjadreniami nenájdeš ani 10% podporu. Otázka času a budeme poznať výsledok na čom sa vláda s lekármi dohodla. Som zvedavá, čo z daných bodov sa naplní. Ak to zas bude len zvyšovanie platov a ostatné sa nechá tak, bude to znova len dno, ktoré vedia lekári preraziť.
@gemerka17 keď ideš atestovat, tak napríklad v našej nemocnici si podpišeš, že od atestácie musíš zostať pracovať 5r v nemocnici z ktorej robíš atestáciu..preto sa gro veci láme u lekárov okolo 35-40, podľa toho, kedy išiel atestovat, žena, pôrody, materská...každý počká tých pár rokov a kto môže, ide preč. Alebo využije možnosť 2-3 dní v nemocnici a 2-3 dní v súkromnom zdravotníckom zariadení.
@gemerka17 zase len ďalšie vydieranie....
Inak to s tým volnom pre štrajkujúcich je snad len blbý zart🤦♀️👎
@zuzuliennka1 co povieš na toto, hm? Stále nejde IBA o peniaze???
@evica17 mne jednorázovo štát 10.000€ nedá a vyštudovala som VŠ, stále sa musím vzdelávať, mám zodpovednosť. Takže nie je len povolanie lekár. Zodpovednosť za svoje pochybenia koľkí lekári nesú? Vždy sa to zmetie pod koberec - skutok sa nestal. Nie nadarmo ich volajú už roky rokúce "biela mafia".Koľkí boli z toľkých pochybení, kde pacient zomrel odsúdení? Nič iné tu nevidieť a nepočuť len, "máme málo, máme málo". Sama som na vlastnej koži zažila ako mi dve lekárky zle stanovili diagnózu a skončila som v nemocnici. Vďaka Bohu lekárke, ku ktorej som sa dostala a tá mala snahu pacientovi pomôcť a nie ho len odpinkať a mať pokoj ako tie dve pred ňou. Každý, čo išiel študovať medicínu vedel, do čoho ide, tak nech nás tu nikto neopíja rožkom.
@dadulkaf presne. A mnohí ani nešli medicínu študovať,kvôli " snahe pomáhať a liečiť". Mám dvoch známych,ktorí sa mi zverili,že na medicínu išli len kvôli tomu,že pochádzali z lekárskych rodín,čiže pre uspokojenie rodičov. A jeden aj tak dopadol....ako alkoholik. Priznal,že dopadol tak preto,lebo vlastne nechcel robiť túto profesiu. Tak ako aj medzi napr.robotníkmi sú šikovní,pracovití a zodpovední a taktiež tí druhí. U lekárov je to tak isto. Sú takí i onakí. Len bohužiaľ v tejto profesii ide o ľudské zdravie a životy,čiže omyly nemajú byť povolené. Ako vravíš....oni sa vždy zo všetkého vysekajú.
@evica17 Podla mna vydieranie v nenazranosti a nie v systeme,To ze atestovany ma 4000 eur je malo?,len teraz ,slubene im je o 35% ale oni chcu o 100%,tak to uz je ta nenazrabost,Zvlast v tejto takej tazkej dobe.Co by mali by jednotni takyy Sulo len hadze polena pod nohy .Rozvratil Radicovu koaliciu..,jemu neni nikto dobry,lebo mam taky dojem,Ze, on je ten najmudrejsi,a ked mu to ani koza nezozerie,tak rozvrati vladu nebol na hlasovani,to ako keby sme my prislo do roboty ,a nerobime, no vsak do prace prisiel,lapel,ale prva schodza nebola uznasania schopna,
@evica17 lenže oni omyly povolené majú a nenesú za ne žiadnu zodpovednosť. Aby bol lekár odsúdený za zanedbanú zdravotnú starostlivosť to sa na Slovensku ešte nestalo a pri terajšom nastavenom systéme ani nestane. Sú ako sekta, kryjú sa navzájom aj keby traktory padali. Keď sa lekár cíti ako chudiatko, ťažko pracujúce za pár šupou nech sa páči tam sú dvere. Môže úplne odísť zo zdravotníctva a ísť robiť niečo iné. Možností má neúrekom. Zbytočne sa bude držať ako voš na pozícií ukrivdeného lekára, lebo takto vznikajú len chyby v diagnostike, arogantné správanie a v konečnom dôsledku to len poškodí pacienta. Nevidím dôvod sa držať v takom zamestnaní, kde je všetko negatívne a má pocit, že ho zdierajú.

@angelinja tak ale keď Vám na inom mieste ponúknu lepší plat, načo zostávať v štátnej nemocnici ?