icon

Výpovede lekárov

18. nov 2022

Co si myslite ako tato kauza dopadne?

kvietocek87
24. nov 2022

@zuzuliennka1 tak sa malo povedať,aj lekárom, že sa im zdvihnú platy Max o tých 12 percent či koľko je teraz inflácia a , že sa ide teraz zamerať štát na opravy nemocníc, prístrojového vybavenia a atď.A nie, že začuchali peniaze, že prídu z EÚ z toho plánu obnovy a Zase sa z tých peňazí figa urobí, lebo bude treba na platy lekárom.Lebo toto je začarovaný kruh.Jednoducho teraz je čas dať do poriadku nemocnice, platy teraz nehoria, zarobia dosť.Nech predajú tie Audiny,Bavoraky a kadejaké luxusné autá a nech si kúpia obyčajný značky Zo zvyšných peňazí môžu tiež žiť.Ved oni kupujú luxusné autá aj svojim deťom,tak si myslím, že platy im zatiaľ stačia

tibor79
24. nov 2022

@evica17 s tým súhlasím. Lenže robia chyby často a doplatí na to pacient zdravím a životom. A sú fakticky beztrestní. Ak by k tomu nedochádzalo,kľudne....zaslúžili by si adekvátne ohodnotenie. Ale tieto ich pochybenia....o chovani ani nevravím. Robila som v zahraničí, ale také správanie lekárov ako na SK bolo neprípustné....

zun
24. nov 2022

Neviem sa vyjadriť k téme ohľadne výpovedi ale malý postreh čo na ľuďoch zanecháva liečba “zadarmo”. Ľudia na svk v cr čo som si všimla majú doktorov za bohov sami. Doktori sa nimi nemusia robiť. Prezieraju sa zozieraju sa fajčia pijú a preto aby boli zdraví nerobia nič a potom sup k doktorovi nech robí zázraky….

kvietocek87
24. nov 2022

@kacena2305 unavení sú akurát tak z toho, že zarábajú z každej strany.Tu obyčajní bežní ľudia padajú na hubu, čo žijú z minimálnej mzdy.Chcela by som byť taká unavená,ako oni.Na nočnej v nejakej okresnej nemocnici by som sa vyspinkala, ráno nasadla do nejakého Bavoracika a odfrcala do nejakej štvrte, kde nežijú chudobní ľudia a otvorila by som si na vile elektrickú bránu.No holt,ja sa na nočnej nevyspim a so svojim VS vzdelaním otvorím akurát tak byt na sídlisku.Lebo na Slovensku sú rovní a rovnejší

monichetta
24. nov 2022

je to divadlo. skonci to tak, ze z toho nic nebude. toto je sebranka pod visolajskym ktora vykrikuje ucelovo. preco sa tento bordel robi neviem, ale, ze to nemyslia vazne si myslim.

trgypadl
24. nov 2022

@kvietocek87 toto ja take typicke slovenske zmyslanie🤦‍♀️

prdolatanacestach
24. nov 2022

@kvietocek87 fuuuha zaujímavá predstava a to kde sa takto majú? Možno 1% v privátnej nemocnici....

valeria_h
24. nov 2022

Choďte už s tými klamstvami do čerta. Všetci vieme, že chcú vyššie platy a to ostatné je len zásterka, aby to vyzeralo, že nejde o platy. Ale ide. Nenažranci. Sesternica je lekárka, má dom, autá, stále po dovolenkách. Nie, nezávidím, to píšem na margo toho aké sú to chúďatká. Majú sa ako prasatá v žite a furt im je málo.

luscious
Autor odpoveď zmazal
tibor79
24. nov 2022

@valeria_h presne. A vraj,že majú zodpovednosť...🙉To by som rada vedela akú????? Nikdy sa im nič nestane za pochybenie. Môj kamarát dostal výpoveď kvôli alkoholu na pracovisku ako robotník ( žiadne ohrozenie zdravia a života). A môj bývalý podgurážený lekár ma volal na kávu a cigu v ordinácii ( za plentou)? To kde sme? Toľkej nespravodlivosti čo je....plakať sa chce človeku. Vadí mi,že z lekárov robia Bohov. Sú to " pracovníci" ako iní. Profesia sa často minula účinku. Aj medzi lekármi su tí,ktorým klobúk dolu,ale aj tí druhí žiaľ.

evica17
24. nov 2022

@kvietocek87 nech s páči,môžeš ísť vyskúšať to čo si popísala sama na vlastnej koži. Ako sa v noci krásne vyspinkaju zatiaľ čo im idú peniaze a potom ráno idú domov....že ty hlúpa si študovala VŠ kde nezarobis ani na ten bavorák a pritom stačilo ísť na medicínu,šesť rokov s a potrápiť a ako dobre by ti bolo

evica17
24. nov 2022

Všetci,ktorí tu kydate na lekárov a závidieť im,nech sa páči, choďte dobrovoľnícit do nemocnice.....uvidíte kde je pravda....majú to ti lekári za svoje,ak majú takých pacientov ko vy. Práca s ľuďmi je nevďačná

drake122
24. nov 2022

@kvietocek87 Niekedy je lepšie nenapísať do diskusie už nič, a tým nechať ostatných diskutujúcich v rozpakoch, či si mentálne spôsobilá alebo nie, ako napísať takýto príspevok aký si s nami zdelila vyššie, a tým všetkých uistit, že teda naozaj nie si...

zuzuliennka1
24. nov 2022

@kvietocek87 paneboze ty kde zijes? co splietas? ake bavoraky a audiny? kolko lekarov osobne poznas?
lebo ja dost a ziadny nezaraba miliony na audiny….
z tych penazi sa figa urobi, to mas pravdu, ale na platy to nebude - rozkradne to stat, tak, ako to uspesne robi uz niekolko rokov.
ale pisanie vymyslov ti ide jedna radost - zaujimal by ma matros, na ktorom ficis, ze lekari tu kupuju svojim detom luxusne auta.
nech sa paci - prihlasku na medicinu stihas, a mozes sa mat “ako kralovna”

lienka.7
24. nov 2022

@zuzuliennka1 nema s tebou zmysel strácať čas, ty si ideš svoje.
Len sa pýtam, co za tých 11 rokov teda vybojovali lekári pre pacienta - okrem zvýšenia svojich platov a zablokovanim zníženia platov sestier?
Ked im teda záleží tak strasne na pacientovi, ako prezentuje Visolajsky aktuálne, tak co vydieraju výpoveďami a odchodmi? Co nerokuju ako kazdi ini zamestnanci? Jaj, zabudla som, lebo si to môžu dovoliť... ti poviem, normalne je mi ľúto, ze taki robotníci z vw sa nedohodnú a neodídu všetci z automobilky co by sposobilo miliardové straty ekonomike a ani na platy tych našich úžasných nenahraditeľným lekarov by nebolo... ale jasne, to sú iba blbi robosi... lekári sú ina kasta, ze? 👎👎👎

zuzuliennka1
24. nov 2022

tu su vyjadrenia dvoch lekarov.

zuzuliennka1
24. nov 2022

@lienka.7 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ a s kym to mali vybojovat?? si fakt taka nechapava?? ze to cele zavisi od vlady? ministerstva? mohli by sa aj na hlavu postavit, ale nove nemocnice, podmienky a vybavenie od nich NEZAVISI.
Zavisi od vlady, od rozpoctu. A kedze nam tu vladne to, co nam tu vladne, tak tu je vysledok. Rozkradlo sa, co sa dalo, a pacient by chcel stale aj zadarmo ako doteraz ale aj lepsie, a krajsie, aj s usmiatym a oddychnutym lekarom.
Ako to mali vybojovat? S kym? A ako vies ze nerokuju? A co je im to platne, ked sa na ich poziadavky zvysoka kasle a stat k tomu uz roky pristupuje populisticky.
a ja na rozdiel od teba robotnikov vo vw neurazam, ale ty porovnavas hrusky a jablka.

kvietocek87
24. nov 2022

@evica17 veď spia,tak načo sa tu hráte.Ja osobne som lekára budila.Policajti keď niekoho dovlecu do nemocnice,ta sestričky sa im nevedia v noci dobuchat.V noci keď rodite tiež, už ich volajú keď hlavička dobreze že už nie je von.A oni si ešte skamre z očí chytro utieraju 😂

kvietocek87
24. nov 2022

@zuzuliennka1 ja som ešte nevidela doktora, ktorí by mal ľudovú značku vozidla.Ale Bavoraky, Audiny,Mercedesy,Volvá.Ved vidíme na čom prídu tí doktori do roboty.A ich ženy tiež a o deťoch,to ani nehovorím.To už vidno, kto je koho syn alebo dcéra.Vsak napíšte pravdu.Chcela som ísť za doktorku, ale nemala som rodičov doktorov a ani klobásy a svine a ani pálenku sme nepalili.Ved vieme,ako sa aj v minulosti študovalo

zuzuliennka1
24. nov 2022

@kvietocek87 za doktorku si kludne ist mohla, ako 3 moji spoluziaci zo strednej, lebo sa cele 4r vyborne ucili, maturovali z biologie, chemie, cele studium ich to bavilo, prijimacky spravili 2ja hned - jeden ostal na svk, druhy siel s rodinou do cz, spoluziacka robila na druhy rok druhy pokus, uspesne. Ani jeden z nich nema neviemake “luxusne” rodinne pozadie.
Ked si chcela ist za doktorku, mala si sa primerane tomu ucit, nezvalovat vinu na inych.

gemerka17
24. nov 2022

@zuzuliennka1 keď tvrdíš aké majú hrozne pracovné prostredie, pracujú od nevidím do nevidím a padajú na hubu a za pár šupov robia zo seba otroka, tak potom prečo je výrazne väčší záujem študovať medicínu ako je na nej miest ?

@kvietocek87 hej hej za socializmu sa im hovorili klobaskovy lekári. Ešte takých nájdeš, už sú veľmi blízko dôchodkovemu veku, čiže čím skôr zo zdravotníctva preč. To fakt ani zmaturovať nemalo a nie to ísť ďalej.

gagik
24. nov 2022

@kvietocek87 presne tak,na medicinu sli uplne obycajne decka z obyčajných rodín,len trebalo nechodiť po diskotékach a nebehat za chlapmi, ale sedet doma 6 rokov na riti nad knihami a ucit sa na skusky, lebo skolu skoncil len ten ten kto toto vydržal…

kvietocek87
24. nov 2022

@zuzuliennka1 veď zachvilu tam zoberú každého, už splietaju, že chcú otvoriť ďalšiu lekársku fakultu.To už bude koľká 5 či 6 na Slovensku,to už len bude kvalita, budú sa snažiť udržať všetko, čo sa nato prihlási.Zachvilu možno už bude prijatie bez prijímačiek.V rodine nám išla na prijímačky baba,ta prisli tam a cítili sa ako chudobní príbuzní, keďže rodičia lekári doviezli deti na prijímačky na tých luxusných autách.A oni chudáci auto len značky Škoda.A všetky tie doktorské deti prijaté.Doba sa asi ani nemení.

kvietocek87
24. nov 2022

@gemerka17 korupcia, rodinkárstvo, známosti.Niekto žije asi v pararelnom svete.Fungovalo to v minulosti a v tejto dobe ešte obzvlášť.

lienka.7
24. nov 2022

@zuzuliennka1 aha, takže potrvrdzujes ze vybojovali prd, ze? Teda okrem tých platov pre seba... za 11 rokov vybojovali jeden prd, a teraz vybojuju znova druhy veľký prd. Az na to, ze platy im zvýšia, ze? No vsak práve o to im ide.
Mimochodom zdravotníctvo, to nie sú iba lekári, ale aj ini zdravotnícki personál, ktorí je ohodnoteni ešte horšie ako pani lekári! Také sestry napr., ze? ktorým ked mali byt zvysene platy, tak to lekári napadli, ze?
Poprosim ta sem dat, jeden jediný protest lekárov za pacientov, jeden jediný... ďakujem ti

evica17
24. nov 2022

@kvietocek87 och bože, vieš ako fungujú prijímačky na medicínu ? Dostane sa tam malé percento,hlási sa omnoho viac ľudí,musíš sa veľa na to učiť,ideálne chodiť na tie kurzy, musíš vedieť viac ako ostatní. Neviem či na nejakej škole nebrali len tých čo mali 100%,že iný sa už ani nedostali,lebo tam musíš byť najlepší z najlepších. A to že urobíš prijímačky,neznamená že školu aj dokončis. Lebo tam sa treba systematicky učiť,pracovať. Ale ja keď čítam tvoje komenty,tak vidím že prd vieš vidíš len auta a peniaze.
To že ty si vyštudovala asi neprespektivnu vysokú školu,alebo takú dke nezarobis,tak ti to nedáva právo kopať všade okolo,urážať a zľahčovať,keď ani nevieš. Medicína sa určite nezisková za tri klobásy a pálenku k tomu,v dnešnej dobe určite nie. A ani tak,že rodičia lekári a iba ich deti sa dostanú a ostatní si môžu trhnut.

zuzuliennka1
24. nov 2022

@kvietocek87 no teba by vzali urcite medzi prvymi! ked teda “beru kazdeho”, do februara stihas, daj prihlasku a mozes nam to vsetkym ukazat, mne prvej, som zvedava. nova fakulta caka na teba🤣🤦🏼‍♀️

zuzuliennka1
24. nov 2022

@lienka.7 a to treba “potvrdzovat”? ty fakt zijes v nejakej rozpravke🤣
ved sa tu dookola riesia a bojuju za podmienky a stavy - lekari, sestry, ucitelia, opatrovatelia,…
ale mozes ist prikladom a bojovat za nich, s tvojou pomocou to tentokrat urcite vybojuju🤣🤦🏼‍♀️
a preco by mali lekari protestovat za pacientov? za co? ze musime na vysetrenia chodit do nemocnic ktore chatraju a rozpadavaju sa? - to aj oni
ze platime lekarom za vysetrenia? - vies o tom, ze su to peniaze pre poistovne, farmafirmy a pod,, nie lekara?
ze cakame na vysetrenia v priemere rok? aj to ti tu uz vysvetlili - poistovna preplati 8 pacientov za urcite obdobie, tak lekar proste zoberie max. 8. treba sa na vszp stazovat: www.vszp.sk
alebo za co akoze maju bojovat?

zuzuliennka1
24. nov 2022

@gemerka17 aky vyssi zaujem? kazdy si moze vybrat, sme v eu, studovat sa da napr. v cechach.
neviem o tom, ze by kazdy druhy stredoskolak chcel ist na medicinu. to je odbor, ktory si vyberaju studenti, ktori zvyknu patrit medzi najlepsich uz na strednej v rocniku, urcite sa na medicinu nehlasi polovica beznej konciacej triedy na sš
a priprava na prijimacky zacina uz davno pred tym, nez sa na prijimacky zacne chystat student na hocijaku inu vs.

tibor79
24. nov 2022

@evica17 a sú? Ukáž mi tých,ktorí sú "akuratni" za všetkých okolností. Klobúk dolu. Nech majú prislúchajúce mzdy. Ak sa za nich postavia občania SK so spokojnosťou,ok,klobúk dolu a vďaka.