icon

Výpovede lekárov

18. nov 2022

Co si myslite ako tato kauza dopadne?

jane1987
19. nov 2022

@huginko zasa? Uz skoncilo robit nieco zmysluplne? Lebo zasa budem oponovat. Kto by teda mal prednasat na LF alebo na zdravotnickych skolach? Mechanik? Ci? A kto by asi tak mal sluzit na urgentoch ci zachrankach? Ci ahaaaa, vlastne nieee, my tu mame toooolko tych lekarov, ze si mozeme vyberat 😂😂😂

777januska777
19. nov 2022

Ak čítajú zdravotníci akékoľvek komentáre na internete, tak sa nečudujem, ze by sa najradšej na všetko vykaslali. Za mňa im držím palce, majú to veľmi ťažké a najťažšia je ta obrovská zodpovednosť. Vďaka covidu a premudrenosti ludi (aj tu to vidieť), to lekári teraz tak riešia. Ludia si neuvedomujú, ze lekári a akékoľvek povolanie nie je samozrejmosť, ze všetky povolania sú od seba závislé. Slováci si myslia, že mať lekára je samozrejmosť, no nie nie je. Lekár sa môže na svoje povolanie na Slovensku vykašľať a odísť robiť bud do zahraničia alebo robiť menej stresujúcu prácu a potom by sa Slováci mohli liečiť cez internet. Ja kľudne lekárom prajem všetko a aj vysoké platy, lebo človek co sa stará o moje zdravie je pre mňa dôležitý.
Btw. Cim viac sa Slováci budú rozčuľovať na lekároch, tak tým viac lekárov bude súkromných a tých už zadarmo mat nebudete, potom nezabudnite na staré kolená plakať ako vám kedysi bolo dobre. Len vlastnou hlúposťou a arogantnostou dosiahnete to, ze to pre vás v konečnom dôsledku bude horšie. Ale však co aj tak sa väčšina chce vrátiť do minulosti, tak nevadí, ved v minulosti si lekára tiež dovolili len bohatí.

777januska777
19. nov 2022

@lienka.7 prácu hasičov si vážim, lebo je dôležitá, ale v tom ze hasiči majú vacsiu zodpovednosť sa riadne mýliš. Lekár a zdravotnik ma na oddelení XY ludi, každému ma určiť správnu diagnózu, správne lieky a sledovať zvolenú liečbu, pacienti sa mu pravidelne každý deň aj každú hodinu menia. Lekár sa musí vzdelávať v nových postupoch a chodiť rôzne lekárske konferencie. Kdezto hasič ide za službu na par zásahov, kde používa už naučené postupy. A to nedehonestujem prácu hasičov, ale práca zdravotníka je oveľa zodpovednejšia. Ja som napriklad osobne ešte nepotrebovala hasičov, ale zdravotníkov som už potrebovala veľa krát a vždy rôznych.

seahorse27
19. nov 2022

@zuzuliennka1 toto je odpoved typu “trafensa hus zagagala”. Je mi jasne, ze si zdravotnik alebo zena lekara alebo iny blizky clovek a budes ich tu ospevovat dokolecka dokola 🙈 Ano, lekari su potrebni a velmi a preto sa to rozhodli takto nechutne zneuzit, vnimam to ako vydieranie

seahorse27
19. nov 2022

@zuzuliennka1 ako som to asi mohla mohla mysliet? Ked ti je lekarske prostredie take blizke, neverim, ze si sa s tym este nestretla. Osobne poznam mladeho uzasneho inovativneho ludskeho lekara, pre mna to bol anjel na zemi, ktoreho z nemocnice kolegovia, nadriadeni vystvali prave preto, lebo bol oblubeny medzi pacientmi, ziadali si ho na zakroky…proste ukazoval inu tvar nasho zdravotnictva. No cuduj sa svete vystvali ho, lebo sa citili ohrozeni a vyhovuje im im styl prace, aky si doniesli este z cias socializmu - ja som doktor, ja som pan a pacient ma len drzat hubu a krok, ved je to len kus, nema pravo ani na slusne jednanie…Nechceli menit styl prace ani styl komunikacie s pacientmi, preto dotycnemu hadzali polena pod nohy, az kym neodisiel do sukromneho sektora. Takto som to myslela…

huginko
19. nov 2022

@jane1987 rada na mňa reagujete? Baví vás to, ze?

jane1987
19. nov 2022

@huginko jasne, pretoze okrem zatrpknutosti a niekto niekde povedal...a ja mam znamych....atd sme sa nic v podstate relevantne nedozvedeli 😂

huginko
Autor odpoveď zmazal
huginko
19. nov 2022

@jane1987 aj vám krásny deň... Skúste reagovať na komentáre iných diskutujúcich, skúste ale odbornej sie, lebo zatiaľ nič moc

zarrinka
19. nov 2022

@777januska777 pozri, ja chodím k neurologičke ktorá nemá zmluvu so žiadnou ZP. Platím za každé vyšetrenie cca 50,-€. Urgentne som potrebovala neurologa. U nás v amulancii neurológ bud čakačka pol roka alebo si zaplatíš prednostný termín a šup zrazu môžeš prísť aj o pár dní. Pacient, ktorý nemá na to financie je v prdeli už dnes. A toto nie je v poriadku. Ak Pacient potrebuje lekára v prvom rade zháňa známeho ktorý je dobrý lekár a nebojí sa k nemu prísť. Čiže na svk sa bez známosti človek nepohne. Pan primár ani tel nedvihne, keď ale zavolá správny kamarát má čas aj hneď. Nech sa teda lekári nečudujú, že ľudia majú názor aký majú.. samozrejme česť výnimkám 😉

777januska777
19. nov 2022

@zarrinka aha a to je akože problém? Samozrejme, ze známeho zoberie skôr a bude sa k nemu správať inak. Taky cukrár tiež upečie znamemu lacnejšie alebo stavbar tiež urobi pre známeho omietku skôr a ti ostatní jasne ze musia čakať. A aj to, ze si zaplatia za prednostny termín, no však a prečo nie? Ja nechápem od lekárov čakáme nejaké obetovanie sa za každého a myslíme si, ze musia veci robiť nezištne a s láskou. A to akože prečo by mali? Ved je to predsa práca a sakra náročná práca. Za tu prácu si zaslúžia zaplatiť. A to ze niektorí sa obetujú pomaly za každého pacienta je fakt úžasné, ale co ma z toho ten lekár? Obetuje sa trávi tam hodiny, pomaly neje a nespi a jedine co si svojou prácou privodi je infarkt.

zarrinka
19. nov 2022

@777januska777 to nemyslíš vážne čo si napísala..... problém je,že človek ktorý nemá peniaze čaká napríklad s nálezom z ultrazvuku na vyšetrenie k odborníkovi pol roka lebo jednoducho nemá 20,-€ na prednostný termín. Ak peniaze má ide hneď. To už je čo ku.... za systém. Ak čítaš s pozorumením tak ja som ti písala, že si platím súkromného lekára. Sú ludoa a je ich tu väčšina ktorí si ale toto dovoliť nemôžu. A lekár a cukrár??? To fakt? Zať môjho známeho mal rakovinu, mladý chlap sam s troma malými deťmi. Potreboval urgentne konzultácie a liečbu. Lekár "odbornik" povedal z toho nič.... chcel ísť na konzultáciu do iného okresu tak to neexist... obvolala som známych konzultacia bola. Toto je podla teba ok??? Srandu ješ?? A mimochodom pacient zomrel. Pomoc neprišla včas. Toto je tá empatia a snaha pomôcť bez odmeny nebodaj obeta? Vieš bol taky film kde starých a chorých ľudí hádzali dolu bralom, zrejme k tomu to na svk smeruje...

mogaa
19. nov 2022

@zuzanka.zuzu no a potom je otázka či nájdu v mieste svojho bydliska prácu...lebo ano ukrajinskí lekári budú s radosťou robiť aj za ich súčasný plat.....stačí sa pozrieť koľko tu zrazu máme ukrajinských zubárov a zle teda nerobia....ceny samozrejme prispôsobili tým našim, ale u nich dostávali za rovnakú prácu možno tretinu....

gemerka17
19. nov 2022

@777januska777 svojim vyjadrenim si prerazila dno. A presne preto by sa malo zdravotnictvo ocistit od takýchto špín (ine slovo si nezasluzia), čo to praktizuju a až potom sa môžeme baviť o zvýšených platoch.

777januska777
19. nov 2022

@zarrinka a to si myslíš, ze sa ako vyrieši? Lekárov je malo a ti co su odchádzajú, presne vďaka ľuďom a tomu, ze sa nejdu zničiť. Práve vďaka tomu ako sa k lekárom správame teraz to bude ešte horšie, budú si ich platiť len ti co ma to budú mať. Lebo systém je neudržateľný a ludia si nevážia to co majú teraz. Ty sa na pacientov pozeráš cez emócie a cez známych, ale to si ty, lekár sa nemôže na ľudí pozerať cez emócie, lebo by tu prácu robiť nemohol. Ked lekárovi denne zomrie nejaký človek, ved by žil celé dni na antidepresivach. Jasne, ze pre lekára sme čísla, lebo však sakra, ak by sme neboli, lekár by sa asi zastrelil pri tých ľudských problémoch.

777januska777
19. nov 2022

@gemerka17 vyskúšaj si to a potom niečo hovor na lekárov. A ukáž empatiu vo všetkom a po mesiaci mi povieš svoj názor.

zuzuliennka1
19. nov 2022

@galioska nie🤣🤣 nie som lekarka, a ani sa neurazam. len “zasnem” nad tymi vyplodmi co si vypustila, ze “nebyt choreho cloveka, nemaju robotu”.
na taku kravinu si prisla uplne sama? ale neboj sa, minimalne vdaka tebe taki psychiatri robotu urcite mat budu

katulienkaja
19. nov 2022

Na Slovensku sú asi len lekári a učitelia, iné povolania neexistujú...pritom každé jedno zamestnanie je kľúčové a tvorí pridanú hodnotu do štátu. Nehovoriac o tom , že aj v iných odvetviach pracujú ľudia, ktorí sú zivitelia rodiny a nemajú sa zďaleka tak dobre po finančnej stránke ako spomínaní lekári.

zuzuliennka1
19. nov 2022

@seahorse27 dobre 🙂

zuzuliennka1
19. nov 2022

@katulienkaja minimalne riaditelia, rozni ceo, veduci oddeleni, manazeri a xyz dalsich povolani sa ma urcite po financnej stranke lepsie ako lekari. Vy si tu stale zijete v nejakom paralelnom svete, kde lekar zaraba 2 litre mesacne, takze mi je jasne, ze netusite ani v pate, aky je skutocny plat bezneho lekara v nemocnici a urcite si z toho platu nemoze dovolit neviemaky luxus.
To bolo mozno tak 30-40r dozadu, chod studovat za lekara, budes “sa mat dobre”.
Ste poniektori zaspali dobu alebo co
alebo si mohla ist napr. ty sama studovat za lekarku, teraz by si si “mohla vyskakovat”🤣😅🤦🏼‍♀️ paneboze to je do placu normalne

zarrinka
19. nov 2022

@777januska777 je smutné, že lekár sa na pacienta pozerá skrz peniaze... a toto je úpadok spoločnosti

777januska777
19. nov 2022

@zarrinka dobre. Takže ty máš aké povolanie? Dúfam, že s ľuďmi a na každého jedného človeka sa pozeráš ako na individuálneho so svojimi problémami. Neexistuje povolanie pri ktorom pracuješ s ľuďmi, aby si sa na tých ludi nepozerala ako na čísla ci peniaze. Práca s ľuďmi je sakra ťažká a ešte ak mas takú veľkú zodpovednosť. Ak sa nechceš zblázniť, tak sa musíš odosobnit. Toto nie je úpadok, toto je realita.

777januska777
19. nov 2022

@katulienkaja a áno väčšina povolaní je v súkromnom sektore, teda ak sa taki postari, pekari, predavači, operátori výroby, atd atd sťažujú, majú sa sťažovať svojmu zamestnávateľovi.

zarrinka
19. nov 2022

@777januska777 áno, pracujem s ľuďmi a na každého sa snažím byť milá a poradiť mu bez ohľadu na to či mi ten človek prinesie 5 alebo 5 tisíc .. a práve o tom prístupe to je.. samozrejme, že je dôležité v ich prípade sa odosobniť ale to by malo nasledovať až po podaní liečby či ošatenia. Nie pred pre istotu 😉

katulienkaja
19. nov 2022

@zuzuliennka1 to je môj pohľad na vec. A nie všetci manažéri zarábajú tisíce...tiež sú odvetvia kde si manažment nevedia doceniť. Tak ako pri lekároch, viem že nie každý je chudacik a nie každý si vyskakuje, potom by bola skôr na mieste otázka riesit túto veľkú finančnú priepasť v rámci konkrétneho povolania. Prečo jeden má plat pomaly dvakrát vyšší ako ten druhý.

777januska777
19. nov 2022

@zarrinka no to sa nedá po, musia pred. Lebo ak už dajú liečbu, človeka spoznajú a zaujímajú sa o neho, potom chcú vedieť ako sa mu darí. Mna trápi iba keď sledujem noviny a je niekde nejaká nehoda nepoznám ani človeka ani situáciu a ani príbuzných a stačí mi. To lekár vidi aj človeka aj príbuzných aj všetko. On sa musí odosobnit, už keď ide do tej prace.

katka700
19. nov 2022

@89michaela89 Miška podľa toho čo si napísala usudzujem že si z tých vzácnych lekárov akých by Slovensko potrebovalo viac a nikto normálny by im nezávidel ani keby zarábali 5ku.
Čo ľuďom vadí sú chamtivi doktori ktorí namiesto pacienta vidia 6. luxusnú dovolenku, bez hanby si od človeka so mzdou 800 eur alebo menej vypytaju 30 eur za objednanie alebo 50 za vyšetrenie ktoré si ešte dajú preplatiť od poisťovne. Ľudia davno pochopili že Zajacove kecy o kvalitnom zdravotníctve so spoluúčasťou pacienta boli iba kecy a to že za niečo platíš neznamená vyššiu kvalitu. Navyše pri veľkej dražobe sa pre mnohých "vďaka" prístupu doktorov stáva zdravotná starostlivosť nedostupnou aj keď každý mesiac z ich výplaty údajne na tento účel ide určitá čiastka. Nediv sa reakciám ale skús ich pochopiť v súvislostiach.

marca12
19. nov 2022

@helcanw a navyse pracuju v takych podmienkach,akych pracuju. Ved mensie okresne nemocnice zaharduju so zivotom oazdeho pacienta. Nemaju personal,zariadenie,nemaju ako spravit vysetrenia atd atd. A zodpovednost za nich prebera lekar. Ten by aj pracoval,ale ako,ked nema s cim a s kym. Toto pochopi len ten,kto lekaraku starostlivost potreboval a nieco si zazil v mensich nemocniciach. Vela ludi umiera,lebo sa im nedostane zdravotna starostlivost. Peniaze su nezmyselne rozdelovane. Cely system je chory.

galioska
19. nov 2022

@zuzuliennka1 hm a co uz ti vysadili lieky?😅😅🫣

katulienkaja
19. nov 2022

@777januska777 myslím si,že aj tam sa sťažujú 🙂