icon

Výroba čistej elektriny na Slovensku: Inovatívny prístup

tomas123456789b
25. jan 2025
Používateľ tomas123456789b je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od tomas123456789b.

Vo vyvýšenej kotline ktorá je medzi dvoma vrchmi sa nazbiera voda z daždov alebo z roztopeného snehu.
V tejto kotline sa vyhlbi jama až po úpätie kopca. Naspodok sa umiestni vodné kolo na výrobu elektriny. A do jamy sa bude z výšky vhadzovať voda, alebo ak bude vody nedostatok, tak hoc aj zemina. Cím vyššie položená kotlina tým bude vyššia dopadová rýchlosť na lopatky kola, a tým viac elektriny sa vyrobí. Tak napríklad v doline pod Gerlachom (ktorá je vo výške 2000 metrov) by sa len z 1m3 vody vyrobilo až 5 Kwh elektriny, a iba z 1 m3 zeminy až 8 Kwh elektriny.

Výroba čistej elektriny na Slovensku: Inovatívny prístupVýroba čistej elektriny na Slovensku: Inovatívny prístup
viestta
25. jan 2025

@negymama a este tam budu chodit mikrobusy pre 18 cestujucich. Nesmie tam byt viac ako 18 bagrov. Naplnenym vreciam narastu nozicky, napochoduje same k jame, tam skocia do prazdnoty, roztocia VODNE kolo (Bohaca a co ked sa netrafia kolo sa zacne tocit opacnym smerrom, vsak to rozkolise elektifikacnu sustavu... Nehovoriac o tom ako zabezpeci aby to jeho kolo bolo nafazovane a vyrabalo prud o 50 Hz, na to bude treba speci SW aby vrecia skackali v spravnm poradi) a po tom co roztocia vodne kolo, zemina sa vo vyprazdnovacej komore sama nalozi na dopravny pas a necha sa odviezt neznamo kde...

negymama
25. jan 2025

@aurelia2000 a este taky detail ak tu elektrinu dopravit do najblizsej tovarne ci obce.

zuzanita1609
25. jan 2025

Takto. Voziť pracovnú silu budú kone a vozy (keďže nafta),kone budú zatiaľ spásať tatranské lúky (keďže ušetriť treba na krmvive), ľud pracovitý bude dovážaný z ÚP,aj z väzenia by mohli,to by šlo(keďže lacná prac.sila)....toto by sme mali 😆 a čo sa týka nánosu hliny,môže byť použitý nejaký dopravnikový pás poháňaný na solárnu energiu,tam slnka asi stále dosť a cez noc sa bude meniť smena lacnej pracovnej sily na nožný pohon ku dopravnikového pásu, svietiť si budú čelovkami tiež na solárnu energiu 🤭. Dalo by sa takto? 🤣

negymama
25. jan 2025

@viestta no co ti poviem, aka u nas na vzchode hovorime.
"Si dobrý ale k*k*t 😵

pralinka25
25. jan 2025

kokos ja mam asi slabe drogy 😲

tomas123456789b
autor
25. jan 2025
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od tomas123456789b.

@rozculena
Tak to si poriadne mimo ked si myslíš že pás po pár metrov roviny vyhadzujúc pytle so zeminou minie 600 Kwh. To na ktorej planéte to takto funguje ?
@viestta
Elektrinu potrebujeme, nejakú určité áno, i ked nie v takom množstve v akom ju spotrebovávame. Ty si tá posledná čo má hovoriť o záchrane zvieratok. Ako ich zachranuješ ked sa sprchuješ v teplej vode ? Tie plynové vrtvy zabijú XYZ násobne viac zvieratok než nejaká 2000 metrov vyprahnutá kotlina kde nič nie je.
@aurelia2000
Ved priamo v tej vyvyšenej kotline bude vykopaná jama do ktorej sa budú vhadzovať tie vaky. Ved som to aj znázornil v úvodnom príspevku, nechápem čomu nechápeš.
@rozculena
Voda sa tam naplna každý jeden rok. Veru, tá zdevastovaná zemina v kotline kde nič nie je, to bude veru strašná rana pre ludstvo...
@negymama
Cestu tam budovať netreba, veľké transportné vrtulníky tam možu bagre previesť.
"rve co sa pri zhadzovani sutrov stane+ upcha sa ta diera ci tunel a je po energii."
Už som vravel že zemina bude vo vakoch a vaky sa po dopadne na kolo presunú na pás ktorý ich vyhodí von.

aurelia2000
25. jan 2025

@pralinka25 mňa už bolí brucho 😂

negymama
25. jan 2025

@tomas123456789b jaka zemina? zemina tam nie je, len kamen, tatranska Žula! si o nej este nepocul? co myslis, ze tam je, zitny ostrov?

aurelia2000
25. jan 2025

@tomas123456789b aké mašiny budú vhadzovať tie vaky, keď vrtuľníky si zatrhol?

negymama
25. jan 2025

@tomas123456789b jj, velke transportne vrtulniky...to ti je lacna zalezitost po vsetkej stranke.

aurelia2000
25. jan 2025

@negymama To ešte len vymyslí o týždeň, aby boli lacné, vydrž 🙏

negymama
25. jan 2025

@tomas123456789b tam niet co bagrovat, bagre nepotrebujes, vylez raz zo zasmradenej izby do tatier a pochopis , ze tam si kazdy bager vylame zuby. Ja som pochodila tatry, na kopcoch su skaly. kompaktny kamen spolu s volnym kamenim

rozculena
25. jan 2025

@negymama nahaj tak,je tam zemina na ťaženie,on si už určite urobil rozbor.....alebo žeby nie....

rozculena
25. jan 2025

@negymama nedávaj mu nápady,lebo to pôjde postaviť na Žitný ostrov

negymama
25. jan 2025

@rozculena von si ako mysli ze to je utlapkane z hliny. 😀

rozculena
25. jan 2025

@negymama zjavne áno😨

pralinka25
25. jan 2025

ja neviem tomas/ivo. a nejaky serial na netflixe si radsej nepozries?

zuzanita1609
25. jan 2025

A viac už eko byť neviem 😁. Ale pochopila som ,že aj takí Egyptania mali asi viac chochmesu za čias faraónov a to stavali iba hrobky 😆. Pobavila som sa, ešte dojdi Tomáško, nevzdávame to 😁.

tomas123456789b
autor
25. jan 2025

@negymama
Tatranská žula, 0 náklady, tebe to už takto v noci nejako nemyslí 🙂

aurelia2000
25. jan 2025

@tomas123456789b No tak na myslenie si tu predsa ty 💥

rozculena
25. jan 2025

@tomas123456789b a jako chceš bagrovať tú žulu? A hádzať ju potom na to koleso?

negymama
25. jan 2025

@tomas123456789b chcem vidiet tvoj rozpocet na nula nakladov.
to bude ako vzdy tvoje SA...Sa dovezie, SA zhodi, SA pobali, Sa odvezie,

negymama
25. jan 2025

@tomas123456789b a vidim ako to mas premyslene, ked este nevies ani aka hornina na kopci je.

viestta
25. jan 2025

@tomas123456789b Tomasko moj zlaty, teraz som si dohladala. 5 metrovy dopravny pas ma prikon +/-4 kWh, 5 metrov dopravnika ti pri stacit nebude. Tvojich 8 kWh by si minul na prepravu zeminy na biednych 10 metrov od toho zazracneho vodneho kolesa. A ked by si vyvrtal dieru priamo v kotle Gerlachu, aj po tych 10 metroch by si bol stale niekde v masive Gerlachu. Kde by si tu zulu vysypal led si este stale v podzemi?
Vies, ja na rozdiel od teba mam technicke vzdelanie, dokonca som ba strojoch aj dopravniky preberala, takze tie tvoje fantazmagorie viem zhodnotit aj z technickeho hladiska. A vodne koleso? No neviem, od 19. storocia zacali vynalezcovia ako Kaplan, Pelton, Francis a ini hladat ucinnejsie alternativy, a vymysleli turbiny, ktore su ucinnejsie ako lopatkove vodne kolesa.

viestta
26. jan 2025

@negymama kura, ja som vcera chcela ist skoro spat a este aj dnes tu citam. Ja som si myslela, ze blbsi ako Danko uz nikto nemoze byta, ale Slovensko je krajina neobmedzenych moznosti. Zrodil sa nam tu dalsi Leonardo, polyhistor smrcnuty spasitelom sveta a ekologom, ktory posiela zeny na potraty a vypusta tatranske plesa.

negymama
26. jan 2025

@viestta hlavne mu z hlavy ktosi vypustil mozog.

lienka.7
26. jan 2025

@viestta huliak im pri tom zhasol, a toto je výsledok 🙈🤣🤣🤣

tomas123456789b
autor
26. jan 2025

@negymamam
Tatranská žula :D Tak to si Tatry videla asi len z obrázka..
@aurelia2000
napríklad bagre.
@negymama
No veru, lebo atomky sú lacné. Uplne takmer zadarmo v porovnaní s dopravným vrtulníkom :D
@ruzculena
žulu ??? Si sa nainfikovala konšpirátorkou negymamou ??
@negymama
Tak si to zrejme za 0 náklady predstavuješ ty, ked už aj transportný vrtulník nazveš "nezvládnutelnou ulohou ktorý zbankrotuje každý projekt".
@viestta
Ked máš ty technické vzdelanie tak ja som chirurg... pochybujem že niekto s technickým vzdelaním by povedal aby sa naplnali jamy, čakalo sa mesiac dokiaľ vyschnú a potom začali čerpať :D A o tom, že zeminu treba vyvážať nahor, namiesto čerpania na mieste výsadku, o tom radšej pomlčím... A daj zdroj, s tým pásom.

bu_bu_bubak
26. jan 2025

"V tejto kotline sa vyhlbi jama až po úpätie kopca. Naspodok sa umiestni vodné kolo na výrobu elektriny. A do jamy sa bude z výšky vhadzovať voda, alebo ak bude vody nedostatok, tak hoc aj zemina."

Cestu netreba lebo stroje dovezies vrtulnikami.....pretoze to je ta lacnejsia alternativa v tomto pripade 😄.

Pocuj, a keby sme namiesto vody a hliny zhadzovali do tej kotliny hlupakov z lietadiel ktore prelietaju ponad Tatry, nebolo by to lepsie? Vies jak, vacsia vyska = vacsia kineticka energia.

Nehnevaj sa, ale na sproste napady tu mame vladnu koaliciu. Tu nie sme pri turnaji kto vymysli vacsiu blbost a keby uz nahodou o to islo, tak ta Narodniari strcia do vrecka s prehladom.

maja249
26. jan 2025

@negymama ja som zas počula prirovnanie: nie je kkt ako kkt, ale ty si vydarený kkt...a na Tomina pasuje presne.😂