icon

Vysoké ceny zubárov: Oplatí sa platiť za ošetrenie?

enver
31. júl 2025

Beru veľke peniaze od ludi a potom este z poistovne ziadaju čo si myslite ?

Strana
z6
denkabemommy
Autor odpoveď zmazal
enver
autor
31. júl 2025
@denkabemommy
Odpoveď bola zmazaná

Ty urcite robis v zdravotnictve ked sa ich zastavas lebo čo piseš normalny clovek co pracuje je uplna hlupost
@denkabemommy

enver
autor
31. júl 2025

Ale rozumiete ty mu daš 60 € za pracu a este si zoberie z poistovne dalsich 60€ nechas mu niekedy aj 200 € za dve sedenia za tyzden a ty musis pracovat cely mesiac len aby si jemu dal za par dni a nech povie cenu dopredu a nie po zakroku tu by mal byť zakon pravidlo ale všetke peniaze im davať ?? Čo ja robim aby mesiac na to aby som mi za jeden den odniesol vyplatu ??? a este si berie z poisťovne ??

jamidea
31. júl 2025
@denkabemommy
Odpoveď bola zmazaná

@denkabemommy to vies naozaj, ze tolko nezarabaju? Alebo naschval zahmlievas. Mam v rodine zubara a viem ake pomery ma moj zubar u nas v meste.

denkabemommy
Autor odpoveď zmazal
denkabemommy
Autor odpoveď zmazal
minnie1311
31. júl 2025
@denkabemommy
Odpoveď bola zmazaná

@enver ja tiez normalne robim,ale myslim ze ma pravdu
@denkabemommy pretoze tie pristroje a ostane naklady musia byt velmi vysoke.A tak vy,ja kazdy sme mali moznost rozhodnut sa co chceme v zivote robit.Ano ceny su vysoke zrovna si davam robit korunky a stoji to velmi vela.Ale druha stranka ich naklady my bezní ludia nevidime

lucka_ke
31. júl 2025

čo myslíš koľko stojí vybavenie ambulancie? štát mu to nezaplatí tak musia pacienti + jeho plat, plat sestry, energie, materiál, nástroje a keď splatí vybavenie tak sa mu čosi pokazí a kupuje nové

ewwe
Autor odpoveď zmazal
enver
autor
31. júl 2025

Však pozeraj ako sa maju zubari ake majetky si kupuju ?? Nejde o to ale o to že od pacienta pytaju peniaze aj do mesiaca ked pojdes nechas mu 500 aj viac eur pre cloveka co dostane 800 eur je to uplny krach

zuzana76
31. júl 2025

Ako súkromní podnikatelia si môžu stanoviť ceny aké uznajú za vhodne. Nechodíš tam predsa každý mesiac a nenechávas zakaždým celu výplatu. Omzuby sa treba starať, aby nebolo treba tak veľmi platiť. Ich vybavenie je veľmi drahé. Áno, majú sa dobre, ale veď sa aj nadreli, aby sa tam dostali, kde su. Nie som zdravotník.

anonym_b74f87
31. júl 2025

stacilo aby stat jednotlive ukony zastropoval u nich

denkabemommy
Autor odpoveď zmazal
enver
autor
31. júl 2025

Daj si zubara na cez stranku finstat a uvidite ake velke zarobky maju

mandzula
31. júl 2025

Zubari nas drzia za gule, lebo vedia, ze ich potrebujeme a zec im v konecnom dosledky my, co na to este mame, zaplatime. Horsie to bude s tymi, co sa budu musiet rozhodovat, ci zubar alebo jedlo. O chvilu tu budeme mat generaciu s chrupom v katastrofalnom stave. Ak ich, ako to podla niektorych komentarov vidim, chceme brat len ako podnikatelov, v poriadku, potom nech sa nam znizia povinne odvody o to, co ide na tento typ zdravotnej starostlivosti a budeme si z toho platit klasicke komercne poistenie.

enver
autor
31. júl 2025

Je to ubohe co robia zubari ak maju na uctach statisice eura a teba zdieraju z posledneho

sissy27
31. júl 2025

@enver ano, zubári sú drahí, aspoň väčšina. Ale to sú aj šikovní remeselníci (murári, inštalatéri, stolári, elektrikári...).
Zubár je 6 rokov náročného štúdia, plus vzdelávanie prakticky celoživotne (alebo aspoň počas trvania praxe), vybavenie ambulancie sa ráta v státisícoch, a nevydrží večnosť, plus ešte zaplatiť bežné poplatky, sestričku, odvody... Ale ty by si to určite po všetkých tých investíciach robila za symbolické eurko 🙂

lucka_ke
31. júl 2025

potom nechápem, prečo nie si zubár, tiež si mohol/mohla študovať medicínu a "vyvážať sa na drahých autách a mať na účte státisíce"
každá minca má dve strany, ja osobne by som nechcela byť lekár

domka222
31. júl 2025

Nuž, mohla si byť zubár aj ty a nenadávať teraz. Teraz si musíš porovnať úkony mladých a starých zubárov. Prešla som od starého, kde boli ceny cca 20 € za plombu. Výsledok? Pokazené zuby ešte aj pod plombou.

enver
autor
31. júl 2025
@lucka_ke

potom nechápem, prečo nie si zubár, tiež si mohol/mohla študovať medicínu a "vyvážať sa na drahých autách a mať na účte státisíce"
každá minca má dve strany, ja osobne by som nechcela byť lekár

@lucka_ke Keď by som bol zubar zderiem každeho pacienta do posledneho eura a poviem že este musi prist lebo ma kaz tam a kaz tam a potom pojdem na dovolenku kupim si dom auto pekne ... ale empatia vôči ľudom mi to neda

enver
autor
31. júl 2025

Ospravedľnujem sa som muž teraz som zmenil pohlavie som tu prvý krát ale podstata o zubaroch je taka aka je

anonym_8664b4
31. júl 2025

@denkabemommy študovali 6 rokov na VŠ, to nie je kopec

sissy27
31. júl 2025
@domka222

Nuž, mohla si byť zubár aj ty a nenadávať teraz. Teraz si musíš porovnať úkony mladých a starých zubárov. Prešla som od starého, kde boli ceny cca 20 € za plombu. Výsledok? Pokazené zuby ešte aj pod plombou.

@lucka_ke
@domka222 baby, ale objektívne, nie každý môže byť zubár. Nie každý má na to mentálnu výbavu a jednoducho ak sme mali v tejto krajine 5 miliónov zubárov, tak čo ostatné profesie? Veď niekto musí aj tie odpadky zlikvidovať alebo učiť naše deti (napríklad aj budúcich zubárov) a robí to za zlomok toho, čo zarobí hociktorý treťotriedny zubár. Tie ceny u niektorých zubárov sú fakt šialené, to si nebudeme klamať. Ja mám šťastie na normálneho, plus mám našťastie zdravý chrup, ktorý zatiaľ nevyžadoval nejaký vážnejší zásah (a dúfam to tak zostane). Ale tiež keď som ako samoživiteľka platila dcére strojček, tak som veru musela trošku viac počítať, ale brala som to ako investíciu do budúcna, aby som nenechala tie problémy na ňu, keď raz bude dospelá a bude ju to stáť 3x toľko čo mňa vtedy.

sissy27
31. júl 2025
@anonym_8664b4

@denkabemommy študovali 6 rokov na VŠ, to nie je kopec

@anonym_8664b4 diplomom z VŠ sa vzdelávanie zubárov / lekárov ani zďaleka nekončí, to je naozaj len základ a s tým to ďaleko nedotiahne.

earlgrey
31. júl 2025

A čo ti bráni sa pred úkonom opýtať koľko budeš platiť? 🤔 nech ti zubár povie, čo všetko bude robiť a koľko za to zaplatíš? no a potom sa rozhodneš, či do toho ideš alebo nie...jednoduché...

lucka_ke
31. júl 2025
@sissy27

@lucka_ke
@domka222 baby, ale objektívne, nie každý môže byť zubár. Nie každý má na to mentálnu výbavu a jednoducho ak sme mali v tejto krajine 5 miliónov zubárov, tak čo ostatné profesie? Veď niekto musí aj tie odpadky zlikvidovať alebo učiť naše deti (napríklad aj budúcich zubárov) a robí to za zlomok toho, čo zarobí hociktorý treťotriedny zubár. Tie ceny u niektorých zubárov sú fakt šialené, to si nebudeme klamať. Ja mám šťastie na normálneho, plus mám našťastie zdravý chrup, ktorý zatiaľ nevyžadoval nejaký vážnejší zásah (a dúfam to tak zostane). Ale tiež keď som ako samoživiteľka platila dcére strojček, tak som veru musela trošku viac počítať, ale brala som to ako investíciu do budúcna, aby som nenechala tie problémy na ňu, keď raz bude dospelá a bude ju to stáť 3x toľko čo mňa vtedy.

@sissy27 ja viem, ale zase byť zubárom nie je jednoduché zamestnanie a byť dobrým zubárom je fest ťažké, len tuto pán strašne závidí práve im, neviem prečo
ja mám zubára skvelého a zaslúži si každé euro, lebo som mala v detstve lacných školských zubárov, ktorí mi proste namiesto opravy zub/y vytrhli a potom som si musela robiť drahé mostíky
stále môže ísť ku štátnemu zubárovi, ktorý mu to urobí lacno/lacnejšie

enver
autor
31. júl 2025

Veľa Štastia ľudia ktorí chodite do práce mesiac a nosite im za par dni celu vyplatu a este lepsie ked 2 3 deti a este im to zaplatite zo svojho

enver
autor
31. júl 2025

Skúste si po zakroku u zubára otvorit svoju poistovnu priklad Dôvera aplikacia kolko ste im dali a kolko si zobrali za ten istý úkon potom budete buchat hlavu o stenu

lucka_ke
31. júl 2025

celú výplatu? za plombu som platila 50 Eur a toto potrebujem raz za 3-4 roky, akurát na dentálnu chodím často

sissy27
31. júl 2025
@earlgrey

A čo ti bráni sa pred úkonom opýtať koľko budeš platiť? 🤔 nech ti zubár povie, čo všetko bude robiť a koľko za to zaplatíš? no a potom sa rozhodneš, či do toho ideš alebo nie...jednoduché...

@earlgrey a keď na to nemá, tak mu proste odhnije chrup, a bude spokojný 😀 tomu hovorím riešenie 😀 to sa až človek čuduje, načo vôbec chodíme k zubárovi, keď sa to dá vyriešiť takto jednoducho

Strana
z6