Vysoké ceny zubárov: Oplatí sa platiť za ošetrenie?
Beru veľke peniaze od ludi a potom este z poistovne ziadaju čo si myslite ?
Skúste si po zakroku u zubára otvorit svoju poistovnu priklad Dôvera aplikacia kolko ste im dali a kolko si zobrali za ten istý úkon potom budete buchat hlavu o stenu
ja si aplikáciu sledujem nemaj strach
@earlgrey a keď na to nemá, tak mu proste odhnije chrup, a bude spokojný 😀 tomu hovorím riešenie 😀 to sa až človek čuduje, načo vôbec chodíme k zubárovi, keď sa to dá vyriešiť takto jednoducho
@sissy27 No ale tak prečo potom nadáva na zubárov? buď chce mať pekné a zdravé zuby, za čo si musí zaplatiť...alebo nech mu zhnije celý chrup a bude mať peniaze...
No ja už neviem, čo vlastne rieši...Veď u zubára nie je každý mesiac v deň výplaty či? zaplatím raz a mám pokoj...jedine, že to rieši veľmi neskoro 🤷♀️
@lucka_ke
@domka222 baby, ale objektívne, nie každý môže byť zubár. Nie každý má na to mentálnu výbavu a jednoducho ak sme mali v tejto krajine 5 miliónov zubárov, tak čo ostatné profesie? Veď niekto musí aj tie odpadky zlikvidovať alebo učiť naše deti (napríklad aj budúcich zubárov) a robí to za zlomok toho, čo zarobí hociktorý treťotriedny zubár. Tie ceny u niektorých zubárov sú fakt šialené, to si nebudeme klamať. Ja mám šťastie na normálneho, plus mám našťastie zdravý chrup, ktorý zatiaľ nevyžadoval nejaký vážnejší zásah (a dúfam to tak zostane). Ale tiež keď som ako samoživiteľka platila dcére strojček, tak som veru musela trošku viac počítať, ale brala som to ako investíciu do budúcna, aby som nenechala tie problémy na ňu, keď raz bude dospelá a bude ju to stáť 3x toľko čo mňa vtedy.
@sissy27 zoberme si to tak. Ja keby študujem pár rokov a mám možnosť si dať svoje ceny,viem,že ľudia dostanú dobré recenzie,tak prečo by som nebola drahšia, ak viem poskytnúť kvalitné služby?
Skúste si po zakroku u zubára otvorit svoju poistovnu priklad Dôvera aplikacia kolko ste im dali a kolko si zobrali za ten istý úkon potom budete buchat hlavu o stenu
@enver pozri, zbytočne sa tu rozčuľuješ, my to nezmeníme a ani ti nebudeme posielať peniaze na zubára. Sú drahí, je to fakt. Ale ja a asi nikto z diskutujúcich to zmeniť nevieme. Treba predchádzať problémom ak je možnosť, teda starať sa o chrup aj svoj, aj detí, preventívky zas toľko nestoja, ani kefka, pasta, zubná niť atď. Skús sa poohliadnuť po lacnejšom zubárovi v okolí, alebo veľmi často ponúkajú zubné ošetrenie študenti zubného lekárstva za naozaj malé sumy (potrebujú sa učiť a je to pod dozorom skúsených zubárov), tak to skús využiť. Odkladaj si z platu po malých čiastkach pravidelne, aby si mala našetrené na takéto veci a nebolelo to tak. Alebo nejaké príležitostné brigády, z ktorých si budeš odkladať. Krajné riešenie v prípade veľmi zničeného chrupu je všetko von a dať "klapačky".
Však pozeraj ako sa maju zubari ake majetky si kupuju ?? Nejde o to ale o to že od pacienta pytaju peniaze aj do mesiaca ked pojdes nechas mu 500 aj viac eur pre cloveka co dostane 800 eur je to uplny krach
@enver každý zubár má vycapený svoj cenník, ak sa ti ceny nepáčia ceny tak tam nechod. Fakt jednoduché.
Ak ty sa sa mohol stať zubarom stačilo študovať nechápem toto vyplakávanie
Pokým kamoš ktorý robí zvárača zarobí za rok viac ako moja zubárka, tak si nemyslím že berú len tak veľké peniaze
@sissy27 No ale tak prečo potom nadáva na zubárov? buď chce mať pekné a zdravé zuby, za čo si musí zaplatiť...alebo nech mu zhnije celý chrup a bude mať peniaze...
No ja už neviem, čo vlastne rieši...Veď u zubára nie je každý mesiac v deň výplaty či? zaplatím raz a mám pokoj...jedine, že to rieši veľmi neskoro 🤷♀️
@earlgrey lebo je frustrovaný / á a potrebuje si uľaviť, to je celé 😀 presne preto, prečo tu ženy nadávajú na kadečo iné, od nízkeho rodičáku, cez ceny za gelové nechty, svokru, mužovu frajerku a ja neviem čo všetko 😀
A treba si uvedomiť aj to, že nie každý má rovnakú štartovaciu čiaru. Mám kamošku, ktorej mama neriešila krivé zuby, lebo veď to je nič, s tým sa vydá a stojí to veľa. No tak v dospelosti má dievčina poškodený temporomandibulárny kĺb, liečba ju stojí niekoľkonásobne viac ako by stál jej mamu strojček 20 rokov dozadu a o bolesti a problémoch ani nehovorím.
Nech si hovorí kto chce čo chce, zubárina je zlatá baňa. Sú neodkontrolovateľní a z toho ťažia. Človek figu vie, aký materiál mu do zubu dal, aká je skutočná cena ošetrenia, či to vôbec bolo treba v skutočnosti robiť, atď atď...proste zaplatíš lebo musíš. Je NENORMÁLNE zaplatiť 400 eur za koreňovú výplň u ZMLUVNÉHO zubára. A ešte mu zaplatí poisťovňa. Niečo v tomto štáte nie je v poriadku.
@sissy27 ja viem, ale zase byť zubárom nie je jednoduché zamestnanie a byť dobrým zubárom je fest ťažké, len tuto pán strašne závidí práve im, neviem prečo
ja mám zubára skvelého a zaslúži si každé euro, lebo som mala v detstve lacných školských zubárov, ktorí mi proste namiesto opravy zub/y vytrhli a potom som si musela robiť drahé mostíky
stále môže ísť ku štátnemu zubárovi, ktorý mu to urobí lacno/lacnejšie
@lucka_ke keby to bolo jednoduché, tak to robia všetci, to je jasné 🙂 a tiež nespochybňujem, že tie investície či už do vzdelania alebo vybavenia niečo stoja. Na druhej strane - nie každý zubár automaticky poskytne aj ošetrenie / liečbu adekvátne cene, nie raz je to odfláknuté, ale zarobené. A teda nič také ako štátny zubár už dávno neexistuje - všetci sú súkromníci, len niektorí majú zmluvy aj s poisťovňami, iní nie a cenník si určuje každý sám.
Nech si hovorí kto chce čo chce, zubárina je zlatá baňa. Sú neodkontrolovateľní a z toho ťažia. Človek figu vie, aký materiál mu do zubu dal, aká je skutočná cena ošetrenia, či to vôbec bolo treba v skutočnosti robiť, atď atď...proste zaplatíš lebo musíš. Je NENORMÁLNE zaplatiť 400 eur za koreňovú výplň u ZMLUVNÉHO zubára. A ešte mu zaplatí poisťovňa. Niečo v tomto štáte nie je v poriadku.
@janka1011 su kontrolovani. Cennik im schvaluje VUC, ci su zmluvni ci nie. Maju ho mat dostupny a ty sa pred kazdym ukonom mozes spytat, kolko bude stat. Ked sa ti to zda drahe, mozes ist k inemu, lacnejsiemu. A tiez ho mozes tiez kontrolovat, napriklad tym, ze ti vyda ucet po kazdej navsteve a neberie peniaze na cierno, cize plati z nich dane a odvody.
@janka1011 su kontrolovani. Cennik im schvaluje VUC, ci su zmluvni ci nie. Maju ho mat dostupny a ty sa pred kazdym ukonom mozes spytat, kolko bude stat. Ked sa ti to zda drahe, mozes ist k inemu, lacnejsiemu. A tiez ho mozes tiez kontrolovat, napriklad tym, ze ti vyda ucet po kazdej navsteve a neberie peniaze na cierno, cize plati z nich dane a odvody.
@viestta nie, ty ako laik ho v živote neodkontroluješ. Bloček ti vydať môže, ale ako vieš, že plomba za ktorú zacvakáš 120 eur nestojí v skutočnosti "len" 50? No nijako. A cenník že im schvaľuje vuc...no a? Schváli im aj 200 eur za plombu tak o com to je? Čo si zadajú to im schvália. Preto majú ceny také ako majú.
Tak áno, bola tu téma "koľko zarábate" a jednoznačne najvyššie cifry udávali zubári a dentalni hygienici. Viac ako lekári. Budem tým smerom posúvať aj deti, lebo dnes je to najlukrativnejsie povolanie.
A to si dnes na tuto vec prisiel? Niektori aj skor a sli studovat zubarinu, mame znameho zubara a ano ma sa fajn vazne skvele pomerne skoro po skole, ale nesedi na zadku, maka v ambulancii a robi si dalsie a dalsie kurzy vo svojom odbore, tieto specializacie z neho urobili topku v odbore ani nie 10 rokov od skoly, kazdy si moze vybrat zivotne smerovanie aj zubara😉
@enver ked mas tolko kazov, to nie je zubarova vina. Kde si bol vtedy ked boli malicke a ich oprava by stala 30€? To, ze mas derave zuby a teraz platis nehorazne sumy nie je vina zubara.
@viestta vidis to velmi zjednodusene. Stary zubar mi biele plomby nacapal na cement pod amalgamom, co netesnili a vytvorili sa mi kazy, o ktorych som nemala ani tucha, lebo ma pri preventivke ubezpecoval, ze je vsetko ok. Novy zubar mi nasiel viacero kazov a je jedno, ci boli male alebo velke, cena za plombu bola rovnaka. Takze ziadne zanedbanie z mojej strany tam nebolo.
Áno. Sú to lekári. Žiaľ, bez nich sa bezaobídeme. A pokiaľ ich bude stále menej (a že na Slovensku ich budete stále menej), budú si pýtať stále viac. Samozrejme, stalo ich veľa úsilia a investícií vyštudovať a zariadiť ordinácie. Pochopiteľne, že chcú slušne zarábať.
A to si dnes na tuto vec prisiel? Niektori aj skor a sli studovat zubarinu, mame znameho zubara a ano ma sa fajn vazne skvele pomerne skoro po skole, ale nesedi na zadku, maka v ambulancii a robi si dalsie a dalsie kurzy vo svojom odbore, tieto specializacie z neho urobili topku v odbore ani nie 10 rokov od skoly, kazdy si moze vybrat zivotne smerovanie aj zubara😉
@danieli veď ale tu nejde o to, že každý mohol isť robiť zubára... To by ti nemal kto napiecť chlieb, ostrihať vlasy, namontovať okná...to je tak od veci komentár že len. Ide o to, že z roka na rok majú premrštenejsie ceny, lebo vedia že ľudia bez nich nemôžu existovať a zneužívajú to. Aj druhí roky študovali, predstav si a ich platy nie sú ani na polovici platu zubára.
@danieli veď ale tu nejde o to, že každý mohol isť robiť zubára... To by ti nemal kto napiecť chlieb, ostrihať vlasy, namontovať okná...to je tak od veci komentár že len. Ide o to, že z roka na rok majú premrštenejsie ceny, lebo vedia že ľudia bez nich nemôžu existovať a zneužívajú to. Aj druhí roky študovali, predstav si a ich platy nie sú ani na polovici platu zubára.
@janka1011 no ved ale realne to uz zacina byt tak, ze nema kto robit bezne prace pretoze ludia, ktori su z odboru to za ten plat robit nechcu a hladaju nieco lepsie, u nas v pekarni su co 3 mesiace vzdy nove predavacky, v lekarni farmaceutky striedana, postarku mame uz aspon siestu, ucitelky v skole v skolke, ista fluktuacia je prirodzena, ale v tychto pripadoch je to aspon u nas o plate, rovnako ja nerobim v odbore, mam ho iba ako zalohu, kedze pocas studia sa mi vyskytla platovo lepsia praca🤷♀️ale potom mas zubarov pravnikov lekarov napriklad, celozivotna drina za prijemny plat, zivot nie je zial fer, osobne by som zaplatila lekara a nerozumiem preco futbalista zaraba miliony, ale nezmenim to a mozem si len vybrat svoju cestu
Tak si treba zájsť k lacnejšiemu zubárovi
U jedného zubára sedíš ako na hoteli, všetko pod jednou strechou napríklad röntgen a u druhého sedíš na komunistickej stoličke a na röntgen ta pošle do nemocnice
Vždy sa dá vybrať.....a ten lekár pokým nemá splatené dlhý,je v podstate bezdomovcovec
Neviem co tak ludi vytacaju len zubari. Napriklad taky nezmluvny kardiolog vezme za jedno vysetrenie 150 €. A to "len" precita EKG, ktore natocila sestricka, urobi "len" USG, to je 10 minut, 5 minut berie anamnezu a 15 minut "len" tuka do pocitaca.
@enver ked mas tolko kazov, to nie je zubarova vina. Kde si bol vtedy ked boli malicke a ich oprava by stala 30€? To, ze mas derave zuby a teraz platis nehorazne sumy nie je vina zubara.
@viestta v ba za 30 e ani nepozrie do úst nie ešte aby čosi vrtál a moze sa človek o zuby starať koľko chce keď na starobu prídu choroby a začnú sa aj zuby kaziť a ceny také že nie na to naozaj nemam
Neviem co tak ludi vytacaju len zubari. Napriklad taky nezmluvny kardiolog vezme za jedno vysetrenie 150 €. A to "len" precita EKG, ktore natocila sestricka, urobi "len" USG, to je 10 minut, 5 minut berie anamnezu a 15 minut "len" tuka do pocitaca.
@viestta pretože zubára potrebuje každý jeden človek od útleho veku a to doživotne. Ku kardiologovi chodí oproti zubarovi minimum ľudí a nie ako na klavír. Tam ti spraví vysetrenie raz a si vybavená. U zubára sedíš furt, keď zoberieš napr.rodinu s 3 deťmi, nedajbože ešte strojčeky...tak dovidenia
Umývaj si zuby, nebudeš potrebovať zubára.
@viestta ako vsak z prispevku autora vyplyva, bavime sa o tych zmluvnych, ktorym zaplatime v ambulancii a cez povinne ZP. Nezmluvny nech si pyta, kolko len chce, ak si na to najde klientov.
Umývaj si zuby, nebudeš potrebovať zubára.
@procrastique top hlupost si napisala.
@enver ano, zubári sú drahí, aspoň väčšina. Ale to sú aj šikovní remeselníci (murári, inštalatéri, stolári, elektrikári...).
Zubár je 6 rokov náročného štúdia, plus vzdelávanie prakticky celoživotne (alebo aspoň počas trvania praxe), vybavenie ambulancie sa ráta v státisícoch, a nevydrží večnosť, plus ešte zaplatiť bežné poplatky, sestričku, odvody... Ale ty by si to určite po všetkých tých investíciach robila za symbolické eurko 🙂
@sissy27 všetko ostatné beriem okrem náročného študia ktore mu platíme my
@viestta ono vies ... u nas napr sa zuby neriesili ked sme boli deti. Preto mam zuby ake mam a sestra tiez 🫣 takze riesime mostiky atd. Preto aj malu tyranizuje umyvanim zubov 😀 lebo vieme ake to je. 😀
Inak v niecom suhlasim s tym ze pytaju palky. Tam by trebalo to inak riesit, fajn by bolo keby aspon cast preplacala poistovna ...
ohladne cien materialu, vybavenie beriem že sú to vysoké čiastky ale prečo potom v takom polsku su ceny u zubara podstatne menšie, od strojčeka po všetko alebo ukrajine dakedy teraz neviem

Ospravedľnujem sa som muž teraz som zmenil pohlavie som tu prvý krát ale podstata o zubaroch je taka aka je