icon

Vysvetlenie vtipov z videí o Hurvínkovi

19. nov 2024

Je to z videi o Hurvinkovi.

1. ,,maničko, celou prochadzku nas sleduje nejaky muz ." Vravi Hurvínek. Mamicka na to: a Sedi mi moje brýle rovne?"

2. Manička:,, tyhle moje nove boty jsou ako moja druha kůže". Hurvinek na to: ,,žadny div vždyť jsou z kozinky"

3. ,,Maničko kolik chceš do toho kakaa kostek cukru?" Manička:,, 6." Bábinka: ,,čože, 6?" Manička: ,,ale nemýchat. Jinak by to kakao bylo moc sladke."

4."kde si byla, Maničko?" ,,u susedov." ,,a co si tam delala?",, divala jsem se jestli to mimimko spravne přebaluji" ,,a jak se ti to libilo?" ,, vůbec ne. Predstav si, ze to miminko zapoměli po přebaleni osolit."

aniele
19. nov 2024

Prvé - neviem isto. Možno nedostatok sebavedomia, že si ju niekto všimne, len ak na nej niečo nesedí.
Druhé - keď sú z kozinky (t. j. kozľacej kože) a sedia jej ako druhá koža, tak ju prirovnal ku koze.
Tretie - toľko cukru si dáva len na návšteve, doma dá možno maximálne jednu, ale u cudzích...
Posledné možno súvisí s nejakým receptom, kde sa mäso prebaľuje, solí (slanina v páci?)...
Tento dobový humor sa v inej dobe ťažšie chápe. To som kedysi zistila už u Jaaanošiiiik od Radošincov. Tam je tooooľko dobových narážok, ktoré som musela študentom vysvetľovať...

maja22
19. nov 2024

Kedysi sa detom daval pri prebalovani detsky puder, zasyp...

biba_18
19. nov 2024

🙂 to sú také hurvinovské vtipy 😂 1 a 2 ako vraví aniele, 4 ako vraví maja - a trojka je o tom, že tam nadrbe plno cukru ale kým sa nerozpustí tak nebude to kakao prisladké (bude aj tak, ale preto je to vtip)...

aniele
20. nov 2024

@maja22 No áno, na ten púder som zabudla, máš pravdu.
@biba_18 Na tú trojku bol ešte jeden vtip, nehurvínkovský:
"Nikdy nemôžem piť kávu, akú mám rada!"
"Prečo?"
"No, ja mám rada kávu s dvomi kockami cukru. Ale doma si dávam len jednu a na návšteve tri a viac."

Teda doma šetrí a u cudzích nech aj črevá roztrhá, veď je to zadarmo a z cudzieho krv netečie. No a že nemieša, to už je len taký dodatok, aby predsa len mohla vypiť, keďže neznáša také sladké.