Vytvorenie zábavnej trate - čo by vás bavilo?
Ahojte priatelia a priatelia ..Nenájde sa medzi vami kreatívna osôbka ktorá by ma nakopla k milej veci . Priblížim vám moju situáciu . Bývame v dedine a po narodení nášho synčeka sme veľmi radi chodili na bicykle po dedine ale samozrejme sa nám tato trasa časom zdala veľmi nudná a opozeraná. Nakoľko v okolí obce nevedie žiadny cyklochodník rozhodli sme sa ho s manželkou vytvoriť.
Okolo obce máme lesík... trať ide okolo oviec ,okolo jazier a takmer cela je v lese tak je ideálna na leto lebo tam nepáli slnko . Trať je rovinatá a ma dĺžku 17km a aby som nezabudol je to okruh.. Miestni ale aj cezpoľní si trať obľúbili.
A teraz prichádza otázka: radi by sme pritiahli viac mamičiek s deťmi na tuto trať a preto by sme radi vytvorili príbeh ako hľadania , aby nebolo z toho len sport, relax ale aj zábava pre deti či malé ale aj väčšie. ..
čo by vás pobavilo, zaujalo?
Ďakujeme všetkým čo sa zapoja
@jadr veľmi populárny je tzv. "geocaching" v poslednej dobe - na rôznych miestach ľudia ukrývajú rôzne drobné predmety, alebo indície, alebo odkazy - tzv. "kešky", väčšinou k tomu funguje buď online appka, alebo internetové stránky, kde kto niečo ukryl... dozvedela som sa o tom na výške ale nikdy sme nič neboli hľadať...
možno keby ste okolo trasy na rôzne miesta poskrývali buď hračky z kinderiek, alebo staré knihy, alebo kresby, alebo vlastné drobné výrobky (napr. tipu handrová bábiky, možno niečo z dreva, ak sú medzi vami šikovní oteckovia), alebo proste čokoľvek a dávali si k tomu medzi sebou (v komunite rodičov napr. cez otvorenú fb skupinu) nejaké indície alebo súradnice, tak by to snáď mohlo fungovať... deti by podľa súradníc mohli hľadať a bavilo by to asi aj dospelých 🙂 veľké plus - určite by sa zlepšila orientácia v teréne (geocasheri väčšinou využívajú rôzne prírodné štrbiny, jaskyne, alebo bútľavé stromy alebo strčia zabalené veci kde kade pod kamene alebo skaly) a aj povedzme práca s mapou napríklad 🙂

Však dajte par lavičiek, urob hojdacku na strome, dajte podpisovou knihu, urobte vtáčie búdky, spravte pocitoch chodník, urobte jednoduche preliezky z paliet, urobte na strome provizórne basketbalové koše, ....