icon

Vyžijeme z rodičovskej a jedného platu?

emisko555
16. apr 2020

Ahojte, som vysokoškoláčka a neplánovane som otehotnela, myslite že sa dá vyžiť z priateľovych 600eur a z môjho rodičovského príspevku, keď som ešte nepracovala?

Strana
z3
lucyminarik
17. apr 2020

Ničoho sa neboj, vyžijete a zvládnete to, radšej ani nebudem komentovať niektoré príspevky, škoda času a energie. Keď sa chce,všetko ide, dieťa je dar, školu si dokončíš a potom sa niekde zamestnáš, priateľ pracuje tak kde je problém?

maminuska
17. apr 2020

@lindusss2016 problém je v tom že ľudia nevedia hospodáriť s tým čo majú . Mnohí žijú teraz mám hojno a zajtra h.... , výučba finančnej gramotnosti u nás chýba. 900 eur na bežné fungovanie bez hypotéky a leasingu je normálna dostačujúca suma , nie na vyskakovanie ale normálne priemerné žitie. Vyšší štandard a buduje keď pracujú obaja.

fomelka
17. apr 2020

@lindusss2016 je kopec ľudí, ktorým sa také peniaze môžu len snívať

lindusss2016
17. apr 2020

@maminuska no to suhlasim, ze vela ludi hospodarit nevie. Ale z 900 je lahko vyratat, dat rodicom aspon za energie a zvysok rozdelit 4, nech vie, kolko moze kazdy tyzden utratit a to sa uz musi zmestit

canis_lupus
17. apr 2020

Úplne v pohode, ja som otehotnela pred nástupom na VŠ, začala som hneď robiť, už len z toho som si cez tehu našetrila 1500€, čo mám ako časť rezervy doteraz. Teraz mám ja rodičák aj s prídavkom na dieťa skoro 300€, snúbenec zarobí tých 800€. Splácame auto mesačne 200€, podnájom 250€, telefóny, telka a pod. 50€, jedlo cca 200€ a zvyšok buď odložíme, alebo si kúpime, čo ešte potrebujeme/chceme, kľudne aj malému kúpim drahšie značkové veci a neriešim, aj odkladáme každý mesiac nejakých tých 50-100€. Takže z 900€ keď nesplácate ani auto, iba platíš niečo za bývanie svokrovcom, podľa mňa môžete fungovať úplne super 👍

Strana
z3