Význam slova jóga a dualita
Slovo jóga znamená ,,spojiť´´.Už slovo ,,spojiť´´ je zlé,pretože naznačuje dualitu.Dualita je to čo je a čo by malo byť.
Je to pravda čo oslobodzuje,nie úsilie a vôľa.
@anonymnyuzivatel ty si si vcera co slahol? Alebo zabudol si na tabletku?
@eva8 mäso je nízka energia,a preto sťahuje energiu
@anonymnyuzivatel obmedzenie konzumacie masa a potravin zivocisneho povodu sposobuje nedostatok vytaminov skupiny B, ktore maju zasadny vplyv na fungovanie nervovej sustavy a mozgu. Na tebe sa uz dosledky prejavuju. Mal by si sa nad tym zamysliet.
@eva8 Ak by si bola veľmi spojená s prírodou, nezjedla by si ani kúsok mäsa.
Pojedaním mäsa sa zbiera tiež negatívna karma.Aj ta najtvrdšia dobra karma sa raz minie.Uvediem príklad tatárov,aj oni konzumovali mäso a plienili národy.
@anonymnyuzivatel s vami "myslistelmi" sa vrece roztrhlo.
Zrazu kazdy, kto nahle ma heureka moment a pochopi zakladnu myslienku, ze ked dycha, tak zije, je zrazu osvietenec, co vidi za oponu zivota.
Beztak uz je neskoro. Rodicia ta roky masom zivili, tu karmu uz neodcinis.
A dualita je v podstate samotneho vesmiru. Ked sa dva priotiklady doplnaju a tvoria tak jednotu, lebo na seba vplyvaju a udrzuju sa tak v chode.
Nie v rovnovahe, ale v chode - preto napredujeme a rutime rychlostou cca 108000 km/h v ustrety nasej buducej zahube. Ale to tu uz davno nebudes, tak sa netrap.
@lindusss2016
@viestta
@moonlight1210
Ked sa to tak vezme, vacsina mnichov z vychodbych nabozenstiev praktizuje jogu a tiez nejedava maso. Ja som odpovede @anonymnyuzivatel -a pochopila tymto sposobom. Ale ti mnisi su na inych urovniach nez my. Su "osvieteni"?
Taktiez sa vravi, ze pri zabijani zvierat, tie zvierata produkuju stresove hormony, ktore sa dostavaju do tela a my ich konzumujeme. Podla mna sa tepelnou upravou likviduju.
Kazde myslienkove smerovanie sa drzi toho svojho. Co sa tyka jogy, niektori krestania ju odsudzuju, ze sa chceme dostat do inych sfer. Ale ked sa to tak vezme, aj modlitba sa moze niekomu zdat ako meditacia.
Jogini toho vedia dosiahnut vela. Ako dieta ma fascinovali fakiri 🙂 Uz ani neviem, co je pravda a co nie.

@eva8 Ak by si bola veľmi spojená s prírodou, nezjedla by si ani kúsok mäsa.
Pojedaním mäsa sa zbiera tiež negatívna karma.Aj ta najtvrdšia dobra karma sa raz minie.Uvediem príklad tatárov,aj oni konzumovali mäso a plienili národy.
@anonymnyuzivatel cize masozrave zviera nie je spojene s prirodou? 🙄 Tvoje interpretacie su zvlastne a nelogicke. Ak sa mame bavit o etickom pristupe ku konzumacii masa, tak to nie je take jednoduche, ako pises ty. Z vyzivoveho hladiska, clovek je vsezravec a vyradenie masa z jedalnicka nie je spravna volba, avsak jeho naduzivanie tiez nie je zdraviu extra prospesne.