icon

Čo znamená slovo náležitosť?

27. apr 2024

Napríklad náležitosti o finančnej pomoci

ddaassuullaa
27. apr 2024

Konkretne v tomto priklade to nedava zmysel.
Nalezitost je v skratke potreba, prislusna, primerana konkretna vec. To ti az tak nenapovie, ale vhodne priklady pomozu:
- nalezitosti pracovnej zmluvy = vsetky potrebne ustavenia, ktore uklada zakon a dohodnute specifika a podmienky PP
- nalezitosti uctovnych dokladov - tie definuje zakon, je ti napr forma, obsah atd...

slovenka753
27. apr 2024

Mysli ze to ma byt nalezitosti ziadosti o financnu pomoc. ako je pisane vyssie ide o vsetky podstatne skutocnosti a prilohy bez ktorych ziadost odmietnu

egonsk
27. apr 2024

nalezitosti o financnej pomoci = podmienky/podklady na zaklade ktorych bola, alebo bude poskutnuta financna pomoc.
To slovo v tychto vetach zahrnuje komplexnu sadu ukonov, alebo predmetov vztahujucich sa k danej veci, alebo ukonu.
priklady slovnych spojeni: nalezitosti ziskania viza, nalezitosti kybernetickej bezpecnosti, nalezitosti pre certifikaciu, prisluchajuce nalezitosti, nepriklada dostatocnu nalezitost (tu to slovo zastupuje slovo vyznam), ...atd

ovaaa
27. apr 2024

Náležitosti k finančnej pomoci sú pre mňa doklady, dokumenty a samozrejme aj postup, čo je potrebné, aby si tú pomoc dostala.

apolka77
27. apr 2024

Možno sa mýlim ale znie to nespisovne. Či? Myslím to slovo náležitost.

larisalarisa
27. apr 2024

Mňa napadla - vhodnosť