Čo znamená slovo náležitosť?
Napríklad náležitosti o finančnej pomoci
Mysli ze to ma byt nalezitosti ziadosti o financnu pomoc. ako je pisane vyssie ide o vsetky podstatne skutocnosti a prilohy bez ktorych ziadost odmietnu
nalezitosti o financnej pomoci = podmienky/podklady na zaklade ktorych bola, alebo bude poskutnuta financna pomoc.
To slovo v tychto vetach zahrnuje komplexnu sadu ukonov, alebo predmetov vztahujucich sa k danej veci, alebo ukonu.
priklady slovnych spojeni: nalezitosti ziskania viza, nalezitosti kybernetickej bezpecnosti, nalezitosti pre certifikaciu, prisluchajuce nalezitosti, nepriklada dostatocnu nalezitost (tu to slovo zastupuje slovo vyznam), ...atd
Náležitosti k finančnej pomoci sú pre mňa doklady, dokumenty a samozrejme aj postup, čo je potrebné, aby si tú pomoc dostala.
Možno sa mýlim ale znie to nespisovne. Či? Myslím to slovo náležitost.
Mňa napadla - vhodnosť

Konkretne v tomto priklade to nedava zmysel.
Nalezitost je v skratke potreba, prislusna, primerana konkretna vec. To ti az tak nenapovie, ale vhodne priklady pomozu:
- nalezitosti pracovnej zmluvy = vsetky potrebne ustavenia, ktore uklada zakon a dohodnute specifika a podmienky PP
- nalezitosti uctovnych dokladov - tie definuje zakon, je ti napr forma, obsah atd...