icon

Vzdor trojročného dieťaťa

sida456
1. júl 2017

Maminky. 🙁 som Smutna. Neviem co robit. Ako sa spravat k mojmu synovi. Ako tie jeho nalady ustat.....raz sa smeje obima ma, bozkava ma, hladka ma, o 5 minut nato nastane situacia ze napr.varim obed a on si zmysli ze mam ist snim hore do detskej hrat sa...vysvetlim mu ze nemozem ist pretoze varim aby sme mali co papat a on nie on si svoje....ze mam ist do detskej. Vysvetlujem mu stale...on ma taha za teplaky maminka pod...vrieska ako keby ho rezali.... a stale ma vola.....ist sa hrat alebo nie ?.......to je len priklad.....ideme do obchodu....kupit monte...ten ma oblubeny...davam monte do kosika dostane zachvat ze take nechce ze chce ine a ukaze na monte snack. A normalne monte joghurt nechce ani vidiet v kosiku....dobre ok nekupime kupime len monte snack ktory cestou spapa....ideme domou vylozime nakup a neskor si pyta monte.....hovorim nemame lebo si nedovolil aby sme ho kupili.....bud je ticho a da si nejaky druhy alebo zacne vrieskat lebo on chce monte ze mame ist kupit......ako sa chovat v takychto situaciach? Dakujem

emi16
1. júl 2017

Pevne nervy
U nas detto
Prva obdobie vzdoru zle, druha sa trieska o zem a vreskoty.
Ja ju necham byvrestat a vytrepat o zem
Ked mi to moc vadi len ju prenesiem do detskej izby
Nemienim jej v amoku nic vysvetlovat, to sa neda prekricat
A po amoku uz zabudla prevo vrestala a hadzala sa o zem
Robi to od 4 mesiaca s prestavkami
Dufam, ze ked zacne rozpravat sa to stlmi

siska53
1. júl 2017

@sida456 Bud rada,ze vzdor mu zacal az v 3.rokoch.
No trpezlivost, neustupit,cize musi pocitit dosledky svojho konania.
Prejavit pochopenie-viem,ze sa chces hrat,no najskor dovarime obed a ponuknut mu moznost ti nejak pomoct - take lahsie veci alebo napr.mu navrhnut,nech vari aj on. A ked naozaj potrebujes varit,tak len vydrzat jeho zlost.
Ja som sa snazila vzdy varit vecer alebo mat aspon polovicu predpripraveeho a rano len dokoncit. Mam.kukty,cize nemusim stat pri sporaku..

Mne sa este osvedcilo sa s nimi pohrat hned po ranajkach,potom.ma "pustili",mohla som.v klude nieco robit. Ak som.tak nespravila,putali pozornost tym,ze si robili zle. Pochopila som,ze je lepsie sa s nimi najskor zahrat.

Rovnako aj s nakupmi,prosto musi niest dosledok svojho rozhodnutia. On neskor pochopi,moze to ale chvilu trvat.
Priprav sa aj na to,ze prosto ti bude vrestat pri hocicom inom a je na tebe,ci najdes sposob,ako si s nim.poradit-ale nie formou vyhovenia ci ustupenia vo vsetkom,to v ziadnom.pripade.
Je vela knih o pristupe k detom,mne sa niektore rady osvedcili,niektore nie,niektore som.este neskusala..

1988majka
1. júl 2017

Skusa hranice a caka ze mu ich das. Inac je neisty a vzdorovity. Asi by bolo zbytocne davat nejake siahodlhe rady. Skus si najst na nete stranku nevychova.cz. Urcite by ti to nielen teraz ale aj dobuducna velmi pomohlo. Drzim palce 🙂

luciakozakova
1. júl 2017

O tomto viem dosť svoje kedže som učiteľkou v jasličkách kde mávajú deti a rodičia tento problém. Ako prvý krok si treba uvedomiť že dieťa potrebuje disciplínu, presný režim ktorého sa držíte a hlavne nespraviť ústupok voči dieťaťu. Musíš mu ukázať že s tebou nemôže mávať. A hlavne veľa a veľa vysvetlovať v klude bez kriku. A ak v obchode robí taký cirkus treba mu ukázať že ťa to nijako nerozhodí. Dať mu na výber: buď si v klude vyberieš monte alebo odchádzame preč pretože sa správaš ako zvieratá v zoo. Samozrejme že bude vrieskať, v tom momente treba hneď odísť preč aby videl že to myslíš vážne a neustúpiš od toho aj keď bude vrieskať najviac na svete. A takýmto spôsobom treba fungovať stále. Ak je neposlušný dať mu na výber jednu variantu a druhú ktorá sa mu bude menej páčiť. Naozaj, viem o čom hovorím takýmto spôsobom som dosiahla super výsledky. Tak isto aj pri varení musíš dieťa niečim zamestnať alebo zaujať. Úplne postačí ak si začnete spievať jeho oblúbené pesničky alebo riekanky.

luciabenkova
22. aug 2017
aldia
30. nov 2018

@emi16 súhlasím s tebou. Ešte zvyknem dodať že až potom ako sa ukľudní môže zase ku mne prísť. A potom jej to kľudne vysvetlím. Ak sa začne hrať neriešim. Je to ťažké, veľkrát aj mne prasknú nervy, ale potom sa ukľudním a ďalšiu situáciu ustojím.

Hlavne treba stáť za tým čo si povedala. Keď nie tak proste NIE.