Vzdor trojročného dieťaťa
Maminky. 🙁 som Smutna. Neviem co robit. Ako sa spravat k mojmu synovi. Ako tie jeho nalady ustat.....raz sa smeje obima ma, bozkava ma, hladka ma, o 5 minut nato nastane situacia ze napr.varim obed a on si zmysli ze mam ist snim hore do detskej hrat sa...vysvetlim mu ze nemozem ist pretoze varim aby sme mali co papat a on nie on si svoje....ze mam ist do detskej. Vysvetlujem mu stale...on ma taha za teplaky maminka pod...vrieska ako keby ho rezali.... a stale ma vola.....ist sa hrat alebo nie ?.......to je len priklad.....ideme do obchodu....kupit monte...ten ma oblubeny...davam monte do kosika dostane zachvat ze take nechce ze chce ine a ukaze na monte snack. A normalne monte joghurt nechce ani vidiet v kosiku....dobre ok nekupime kupime len monte snack ktory cestou spapa....ideme domou vylozime nakup a neskor si pyta monte.....hovorim nemame lebo si nedovolil aby sme ho kupili.....bud je ticho a da si nejaky druhy alebo zacne vrieskat lebo on chce monte ze mame ist kupit......ako sa chovat v takychto situaciach? Dakujem
@sida456 Bud rada,ze vzdor mu zacal az v 3.rokoch.
No trpezlivost, neustupit,cize musi pocitit dosledky svojho konania.
Prejavit pochopenie-viem,ze sa chces hrat,no najskor dovarime obed a ponuknut mu moznost ti nejak pomoct - take lahsie veci alebo napr.mu navrhnut,nech vari aj on. A ked naozaj potrebujes varit,tak len vydrzat jeho zlost.
Ja som sa snazila vzdy varit vecer alebo mat aspon polovicu predpripraveeho a rano len dokoncit. Mam.kukty,cize nemusim stat pri sporaku..
Mne sa este osvedcilo sa s nimi pohrat hned po ranajkach,potom.ma "pustili",mohla som.v klude nieco robit. Ak som.tak nespravila,putali pozornost tym,ze si robili zle. Pochopila som,ze je lepsie sa s nimi najskor zahrat.
Rovnako aj s nakupmi,prosto musi niest dosledok svojho rozhodnutia. On neskor pochopi,moze to ale chvilu trvat.
Priprav sa aj na to,ze prosto ti bude vrestat pri hocicom inom a je na tebe,ci najdes sposob,ako si s nim.poradit-ale nie formou vyhovenia ci ustupenia vo vsetkom,to v ziadnom.pripade.
Je vela knih o pristupe k detom,mne sa niektore rady osvedcili,niektore nie,niektore som.este neskusala..
Skusa hranice a caka ze mu ich das. Inac je neisty a vzdorovity. Asi by bolo zbytocne davat nejake siahodlhe rady. Skus si najst na nete stranku nevychova.cz. Urcite by ti to nielen teraz ale aj dobuducna velmi pomohlo. Drzim palce 🙂
O tomto viem dosť svoje kedže som učiteľkou v jasličkách kde mávajú deti a rodičia tento problém. Ako prvý krok si treba uvedomiť že dieťa potrebuje disciplínu, presný režim ktorého sa držíte a hlavne nespraviť ústupok voči dieťaťu. Musíš mu ukázať že s tebou nemôže mávať. A hlavne veľa a veľa vysvetlovať v klude bez kriku. A ak v obchode robí taký cirkus treba mu ukázať že ťa to nijako nerozhodí. Dať mu na výber: buď si v klude vyberieš monte alebo odchádzame preč pretože sa správaš ako zvieratá v zoo. Samozrejme že bude vrieskať, v tom momente treba hneď odísť preč aby videl že to myslíš vážne a neustúpiš od toho aj keď bude vrieskať najviac na svete. A takýmto spôsobom treba fungovať stále. Ak je neposlušný dať mu na výber jednu variantu a druhú ktorá sa mu bude menej páčiť. Naozaj, viem o čom hovorím takýmto spôsobom som dosiahla super výsledky. Tak isto aj pri varení musíš dieťa niečim zamestnať alebo zaujať. Úplne postačí ak si začnete spievať jeho oblúbené pesničky alebo riekanky.
@emi16 súhlasím s tebou. Ešte zvyknem dodať že až potom ako sa ukľudní môže zase ku mne prísť. A potom jej to kľudne vysvetlím. Ak sa začne hrať neriešim. Je to ťažké, veľkrát aj mne prasknú nervy, ale potom sa ukľudním a ďalšiu situáciu ustojím.
Hlavne treba stáť za tým čo si povedala. Keď nie tak proste NIE.

Pevne nervy
U nas detto
Prva obdobie vzdoru zle, druha sa trieska o zem a vreskoty.
Ja ju necham byvrestat a vytrepat o zem
Ked mi to moc vadi len ju prenesiem do detskej izby
Nemienim jej v amoku nic vysvetlovat, to sa neda prekricat
A po amoku uz zabudla prevo vrestala a hadzala sa o zem
Robi to od 4 mesiaca s prestavkami
Dufam, ze ked zacne rozpravat sa to stlmi