icon

Wednesday - malé fanúšičky

17. feb 2023

Ahojte, všimla som si, že teraz na karneval sú všetky dievčatá na ZŠ prezlečené za Wednesday. Niektoré mi prídu naozaj ešte malé, napríklad na prvom stupni. Občas mám dojem, že sú to ešte škôlkarky! Tie dievčatá ten seriál aj pozerali? Som len ja predpotopná? Mne to príde seriál vhodný pre teenagerky na strednej, nie malé dievčatká, veď ja sama som sa pri tom "bála", resp. je tam mnoho scén s krvou, zabíjaním, celé je to tmavé, temné, násilné.. čo si o tom myslíte? Píšte mamičky, ktorých dcéry na ZŠ šli na karneval ako Wednesday, povedzte, či nechávate svoje dcérky to pozerať a či myslíte, že je to ok. Ďakujem za objasnenie..

Strana
z3
memma
17. feb 2023

My sme pozerala doma už dávno. Mladšia budúci mesiac bude mať 10, je stvrtacka povedala po prvej časti, že nechce pozerať lebo sa bála. Ale ona je veľmi citlivá, nemozme doma ani správy pozerať, lebo ma nočné mory.Porozpravali sme sa o tom ze pozerá aj horšie rozprávky iba animované a sa nebojí. Potom keď sme pozerali ďalšie časti sama prišla ze chce pozerať. Po každej časti sme sa o nej porozprávali. Potom už sama prišla sa opýtať, kedy si pozrieme ďalšiu časť. Pred vianocami pozerali seriál aj v škole, to už bola veľká frajerka keďže ako jediná ho už videla. Všetci boli zvedaví na ďalšie časti. Viem, ze potom pozerali seriál skoro celá trieda aj doma s rodicmi

anickaaa6aaa
17. feb 2023

Záleží veľmi od povahy dieťaťa. Ci je citlive alebo bojazlive. Syn ma 10r a pozerali sme spolu. Aj Stranger Things videl.

beataxxx
17. feb 2023

@jana_eyre_2 to mas pravdu, ale strasidelnych momentov je tam tiez dost, no uznavam, ze prvy diel Wednesday bol dost drasticky-trhacia scena- deti vtedy zavreli oci 🙂

jana_eyre_2
17. feb 2023

@beataxxx áno je tam dosť strašidelných momentov, ale je to také jednoznačné že ide o fantáziu a celý HP príbeh je hlavne o priateľstve a potreby lásky.. a hlavne moje deti HP videli až keď sme mali prečítané knihy, príbeh teda poznajú obšírne.. (dcéra číta už 4ty krát celú sériu)

pri wednesday mi to príde ako zasadené do reality a príliš reálne zobrazenie... To sa mi nepáčilo..

silvike
17. feb 2023

@jana_eyre_2 Ja si skor myslim, ze prave ti ktori nemaju problem deti nechat pozerat Wednesday, nemaju problem ani s HP. A ti ktori detom nepustia Wednesday, nepustia ani HP.

jana_eyre_2
17. feb 2023

@silvike ja teda s HP problém nemám ani najmenej (ja som veľký fanúšik 😉) ale s wednesday áno.. s konkrétne týmto seriálom.. film Adams family deti videli a páčil sa im, ten mám rada aj ja.. ale nepáči sa mi zobrazenie toho seriálu a to mám rada tima burtona, ale toto nie..

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
zuzka1117
17. feb 2023

Ja si myslím, že mnohé deti to ani nevideli, len je to teraz trendy , tá herečka je veľmi pekná , tak dievčatka chcú byť ako ona.

ivangeline
17. feb 2023

Presne o tomto som dnes hovorila! :D Za mna to je hrozne! Vzor ci idol dievca bez pocitov? Az som dostala chut si pozriet par casti a popremyslat o tom viac...ale zas naco..moje deti su male.. zatial to nejak extra riesit nemusim. :D

petulda333
17. feb 2023

@uprimnazienka ale ona taka je aj v rozpravke a v starych filmoch. To k tomu patri 😄

majcinka212
17. feb 2023

tiez si hovorím kazdy den, ze je ci to tie deti videli, ked chceli byt wednesday. ja som s tym mala co robit, a to milujem horory. 😬
@sazumak

autor
18. feb 2023

@ivangeline
@zuzka1117
@uprimnazienka
mne sa ten seriál veľmi páčil, netrpezlivo čakám na ďalšiu sériu, o tom potom.. 🙂 tiež mám rada mystery, detektívky, thrillery (sci-fi a horory nie lebo som príliš racionálna a nedávajú mi zvyčajne zmysel 🙂 ).. a herečka sa mi tiež veľmi páči, je pekná, dobre sa na ňu pozerá, aj na toho jej netvora.. lenže pre deti seriál podľa mňa vhodný nie je, až pre pubošov.. preto som chcela vedieť, či všetky tie dievčatká v maskách Wednesday ten seriál aj reálne videli, či sú rodičia tak v pohode s tým.. zistila som, že väčšina to nevidela, max. kreslený film alebo videá tanca, tak mi celkom odľahlo.. 🙂

bilancia
20. feb 2023

ja som ako mala kukavala akta - X :D a ano bala som sa :D

kacernakokse
20. feb 2023

Myslím si, že Wednesday je ešte v pohode, aj pre prvý stupeň. Samozrejme záleží od dieťaťa. My sme si v treťom ročníku na základke fičali na nočnej more z elm street. Môj synovec má 10 a jeho obľúbený program je squid game. Wednesday je za mňa len temná rozprávka. Sú deti, ktoré to milujú. Milujú temnotu, okultizmus, čarodejnictvo a nadprirodzené bytosti. Áno, sú deti ktoré sa toho môžu báť, ale tak to si snad rodič vie vyhodnotiť, či je to vhodné pre konkrétne dieťa. Ďalšia vec je to, že keď to tie deti rozoberajú v škole cez prestávku, tak si to proste pozru pretože to teraz leti. Keby z toho seriálu mali traumy a cítili by sa neprijmne určite by nešla polka triedy za to. Myslím si, že omnoho brutalnejsie sú hry so zbraňami a vraždením, ktoré tie deti hrajú často krát bez toho aby o tom rodičia vôbec vedeli

liusa82
20. feb 2023

ako ja nikdy nepochopím prečo niekoho zaujíma ostatných názor.Dôležitý je ten tvoj.Nie?Tiež keby mám dieťa tak nech si to pozerá ked chce.A čo ostatní rodičia by mi bolo zhola fuk.A čo sa týka tých kostýmov na ten karneval ja by som už z princípu nechcela byť wednesday len kvôli tomu že by ostatní boli😀 Ja ani deti nemám a odvšadial na mňa toto dielo v poslednej dobe vyskakuje🙂 ale zase ja mám rada ducharinu

Strana
z3