icon

Z akého dôvodu ste úplní abstinenti?

28. jan 2023

Ahojte ste tu také čo nepijete vôbec? Aký je váš dôvod a vysvetlenie ak sa vás niekto pýta prečo? Je to zo zdravotného hľadiska z viery z presvedčenia? Zo strachu alebo máte v rodine predispozície a bojíte sa že sa to u vás rozvinie? Čo je dostatočným dôvodom aby ľudia dali pokoj?

Strana
z3
michaelamichelle
29. jan 2023

- Nemám rada stav, kedy nemám 100-percetnú kontolu nad svojím telom
- Urobil sa mi k nemu odpor už v detstve, lebo otec veľa pil a vždy to zle dopadlo
- Kvôli zdravému životnému štýlu
- Nikdy mi ani nechutil
- Nestojí tá opica za to
- Vyhýbam sa zvyšenému riziku nejakého nešťastia
- a pod.

Dôvodov je veľa. Netreba však nikomu vysvetľovať. Hoci áno, ľudia stále nechápu osoby, ktoré vôbec nepijú a budú sa z toho smiať, pripadne sa snažiť abstinentov zlomiť. Chápem to žiaľ. Žijeme v spoločnosti, v ktorej sa strká poldecák už medzi dverami pri príchode na návštevu. Treba si preto vyberať rovnaký okruh ľudí, alebo minimálne rešpektujúcich priateľov. 🙂

ndrag
29. jan 2023

Nemam rad tu kulturu okolo alkoholu este viac ako samotny alkohol. A este je to aj silny karcinogen, tak nieje o com 🙂.

ivangeline
29. jan 2023

Ani mne nechuti. :D Malo sladke. ;P

drzaopica
29. jan 2023

Lebo ma uspava

drzaopica
29. jan 2023

A neznášam pripitych ľudí s blbymi rečami, chichotajuce sa ženy, pach vína

kim12345
24. júl 2023

Môj muž je uplný abstinent,nepije alkohol,víno,pivo,nikdy to ani neochutnal.Nechápem tomu kedže jeho rodina sú vínkari.Jemu to proste nechutí,nedá to do úst a hotovo.
Na svadbe zapíjal vodou🤭
Mne to nevadí,zvykla som si na to ,že ked mam chut vínko mi naleje,ale pijem sama😫

laurikalalinka
24. júl 2023

Prišlo to tehotenstvom,vekom,ako mladí ľudia sa potrebujú vyblázniť ale je čas dospieť,no vidím aj ľudí,ktorí pre alkohol zomreli,mladí ľudia,ako im to vymetá mozgy,prichádzajú o život,ráno namiesto zubnej pasty poldeci,každý deň o tom istom.

michaelamichelle
26. júl 2023

@kim12345 to máš skvelé. 😊

tetaandulkova
27. júl 2023

Pretože som sa s týmto presvedčením už asi aj narodila 😀 ak sa má niekto opýta prečo nepijem, odpovedám že to nepotrebujem. Potrebujem jedine čistú vodu k prežitiu 😀 ale inak mimo toho som sa od mala opitých ľudí bála a trvá to dodnes, nikdy nevieš čo od nich môžeš čakať. Paradoxne som vždy mala okolo seba ľudí, ktorí mali problém s alkoholom, pár kvôli tomu aj odišlo z tohto sveta. Až posledných par rokov je kludnych kedy nikoho takého v okolí nemusím riešiť, a dúfam že už ani nebudem musieť 🙏dúfam že som to teraz nezariekla 😀

Strana
z3