Z akého dôvodu ste úplní abstinenti?
Ahojte ste tu také čo nepijete vôbec? Aký je váš dôvod a vysvetlenie ak sa vás niekto pýta prečo? Je to zo zdravotného hľadiska z viery z presvedčenia? Zo strachu alebo máte v rodine predispozície a bojíte sa že sa to u vás rozvinie? Čo je dostatočným dôvodom aby ľudia dali pokoj?
Nemam rad tu kulturu okolo alkoholu este viac ako samotny alkohol. A este je to aj silny karcinogen, tak nieje o com 🙂.
Ani mne nechuti. :D Malo sladke. ;P
Lebo ma uspava
A neznášam pripitych ľudí s blbymi rečami, chichotajuce sa ženy, pach vína
Môj muž je uplný abstinent,nepije alkohol,víno,pivo,nikdy to ani neochutnal.Nechápem tomu kedže jeho rodina sú vínkari.Jemu to proste nechutí,nedá to do úst a hotovo.
Na svadbe zapíjal vodou🤭
Mne to nevadí,zvykla som si na to ,že ked mam chut vínko mi naleje,ale pijem sama😫
Prišlo to tehotenstvom,vekom,ako mladí ľudia sa potrebujú vyblázniť ale je čas dospieť,no vidím aj ľudí,ktorí pre alkohol zomreli,mladí ľudia,ako im to vymetá mozgy,prichádzajú o život,ráno namiesto zubnej pasty poldeci,každý deň o tom istom.
@kim12345 to máš skvelé. 😊
Pretože som sa s týmto presvedčením už asi aj narodila 😀 ak sa má niekto opýta prečo nepijem, odpovedám že to nepotrebujem. Potrebujem jedine čistú vodu k prežitiu 😀 ale inak mimo toho som sa od mala opitých ľudí bála a trvá to dodnes, nikdy nevieš čo od nich môžeš čakať. Paradoxne som vždy mala okolo seba ľudí, ktorí mali problém s alkoholom, pár kvôli tomu aj odišlo z tohto sveta. Až posledných par rokov je kludnych kedy nikoho takého v okolí nemusím riešiť, a dúfam že už ani nebudem musieť 🙏dúfam že som to teraz nezariekla 😀

- Nemám rada stav, kedy nemám 100-percetnú kontolu nad svojím telom
- Urobil sa mi k nemu odpor už v detstve, lebo otec veľa pil a vždy to zle dopadlo
- Kvôli zdravému životnému štýlu
- Nikdy mi ani nechutil
- Nestojí tá opica za to
- Vyhýbam sa zvyšenému riziku nejakého nešťastia
- a pod.
Dôvodov je veľa. Netreba však nikomu vysvetľovať. Hoci áno, ľudia stále nechápu osoby, ktoré vôbec nepijú a budú sa z toho smiať, pripadne sa snažiť abstinentov zlomiť. Chápem to žiaľ. Žijeme v spoločnosti, v ktorej sa strká poldecák už medzi dverami pri príchode na návštevu. Treba si preto vyberať rovnaký okruh ľudí, alebo minimálne rešpektujúcich priateľov. 🙂