Z čoho sa maturuje na obchodnej akadémii, bilingválne štúdium?

gabrielarilla
2. nov 2017

Pekný deň prajem,
prosím vás, z čoho všetkého sa maturuje na obchodnej akadémii? Pokiaľ študujem bilingválne, čo všetko budem musieť na maturite zvládnuť v cudzom jazyku?
Vopred ďakujem za odpoveď i ochotu! 🙂

ellca123
2. nov 2017

kazda skola inak

OA- Žiaci maturujú v 4. ročníku zo slovenského jazyka a literatúry, v 5. ročníku z anglického jazyka, teoretickej časti odbornej zložky a praktickej časti odbornej zložky maturitnej skúšky. Praktickú časť odbornej zložky maturitnej skúšky vykonávajú v slovenskom jazyku a teoretickú časť odbornej zložky maturitnej skúšky v slovenskom aj v anglickom jazyku. Súčasne s maturitnou skúškou vykonávajú žiaci aj štátnu jazykovú skúšku z anglického jazyka na úrovni C1 podľa Spoločného európskeho referenčného rámca.

hettinka
2. nov 2017

štátnica nie je povinná a žiak si ju môže urobiť len ak v externej časti MS z jazyka dosiahne žiak isté percento (myslím, že nad 50%, ale mení sa to a treba si zistiť aktuálny stav) a štátnicu dostáva zatiaľ len na úrovni B2.
Vysvedčenie je na úrovni C1, aj externá časť sa píše na C1.

gabrielarilla
autor
5. nov 2017

@ellca123 Ďakujem. Ale z čoho presne sa skladá teoretická čast odbornej zložky a praktickej časti odbornej zložky maturitnej skúšky?