Za koľko kúpim nové chodítko?
zienky za kolko najlacnejsie kupim total novu chodacku pre dieta?
@marion09 dnes sa chodítka vôbec neodporúčajú, takže pokojne môžeš ušetriť sebe financie a dieťaťu prípadné ortopedické problémy chodítkom spôsobené:
https://www.modrykonik.sk/staram-sa-o-dieta/choditka/
A o čo príde, keď začne chodiť o 2 mesiace neskôr, a SAMÉ? Veď sa nachodí ešte dosť. V živote by som decku nedala chodítko. Našu som ani raz za ruky nevzala, sama začala chodiť ako 14 mesačná. O čo prišla? O nič. Prepáčte, že odveci, no nedalo mi.
@marion09 mne to nemusíš vysvetľovať, urob si ako chceš. Ja som deti dávala tiež do chodítka a keby som mala ešte raz deti malé, tak to nikdy neurobím. Obe mali problémy so zlým držaním tela, dcéra chodila po špičkách dlho a dokonca má skoliózu. Vtedy sa o škodlivosti chodítok nehovorilo, ani ortopédovia pred tým nevarovali a dávať deti do chodítok bolo normálne. Čas sa vrátiť nedá, ale môžem aspoň takto poskytnúť osobnú skúsenosť. Rozhodnutie je na tebe.
Kto vravi ze musi byt v postielke? To som tiez nepochopila odlozit dieta do postielky. Obidve boli a su aktivne a mladsia je na bruchu na zemi - ma obrovsky priestor, vytahuje si hracky ake chce a obzera a hlavne rozvija spravne svoje svaly a pohybove vzorce...
Ak strasne chces, tak si zadaj do heureky a kup...
A mala uz stoji alebo chodi aspon popri nabytku? Ak ano, tak skus pozriet len nejake choditko na tlacenie. Tie choditka (pavuk) by som neodporucala, naozaj su skodlive, rovnako ako chodenie za rucicky. V podstate tym nutis dieta k pohybu, na ktory nie je pripravene.
Moji maju 18 mesiacov, akcni su az moc😅 a vzdy som vsetko robila s nimi - bud som ich preniesla do dalsej izby alebo sim spravila, co treba, v tej izbe, kde boli. Alebo som robila, ked cez den spali. Muz chodi domov vecer, tak ich nemal kto postrazit.
@asia83 Ako keby si mi to z úst zobrala, ja mám 7.m synčeka a tiež to nechcem, nie je mi to sympatické vobec. Svokra mi vraví, že ona davala od 5.m a v 9m. chodil priateľ, vravím a čo? Načo mi bude v 9m. chodiť, čo z toho ja budem mať? Tak dalsi argument, nic si doma neporobis, ked bol v choditku ja som si zatial uvarila :D Ja si myslím, že ked bude pripravený na chodenie tak bude chodit, ked nie je pripravený nech radšej leží 🙂 Ale neodcudzujem nikoho kto si to zaobstará. Myslím si že skor či neskor to zakážu už uplne ako to zakázali v Kanade.
@misinka0611 Presne tak. Čoraz viac nadobúdam dojem, že naše matky boli sebecké. Mysleli na seba, nie na dieťa a jeho vývin. Vždy mi bola Kanada sympatická, je mi čoraz viac. 👍
@misinka0611 Inak moja sestra v chodítku tak spadla, že bola celá dobitá.
@asia83 Ono ja teraz ked mám dieťa tak vnímam niekedy, resp. mám taký pocit, že ako keby ženy medzi sebou j pretekali že mne už toto a hento robí. V špine nežijeme, porobím si ked spí, alebo ked sa hrá na podložke, on aj ked vidí ze napr. vysávam ani nedýcha 🙂 Ja si myslím, že najviac čo pre deti môžme urobiť kupit im namiesto choditka podložku, dať im na nu hračky a nechať ich tam nech si posilnuju svaly, nech skusaju 🙂 Ono to aj tak všetko tak rýchlo ide, že ešte nam bude smutno za tým babatkom 🙂
@asia83 praveze teraz si leniva a egoisticka, lebo nerozvijas dieta pavukom, cvicenim chodze - vodenim za ruky...
Cize ked sme nemali pre dietko choditko, tak sme nic nerobili a mali lenive deti? 😂
@asia83 áno to som čitala, že hrozia škaredé pády :/
@ladyblcha svokra mala vždy zvlástne pohľady na vec :D Ze prečo nesolim prikrmy 5 mesacnemu, on to ma bez chuti, naco sme si kupil bazen budeme mat v nom stále zelenu vodu, alebo preco nedám 3 mesacnemu pigi caj ale dávam len mlieko, že nemôže piť stále to isté.. 😅
@misinka0611 nuž svokra a jej komentáre to je už na ďalšiu diskusiu 😔
@0silvia0 👍

Dievčatá mamička sa nepýtala na váš názor na choditko, ak chce mamička nech kúpi choditko je to jej vec.. dámy a mier ✌🙏
@guiseppinka Vy ste ako moja svokra. 😂 Lenže tu neohovoríme o domácich úlohách, ktoré s deťmi písať budem, ale o FYZICKOM, žiadnym človekom nepodmienenom vývine dieťaťa. VY nemôžete ovplyvniť rast jeho kostí, kĺbov, svalov, šliach. To je týranie detí, keď ich nútite stáť a chodiť, však tie kĺby trpia. Akoby ste chceli z krátkych vlasov vyrobiť zapletené copy. Dá sa cvičiť svalstvo, napr. v posilňovni, potom svaly rastú a pod., ale to sú všetko DOSPELÍ ľudia, ktorí sú vyvinutí. O akom posilňovaní a cvičení nožičiek hovoríte pri maličkých deťoch, ktoré RASTÚ??? 👎
@misinka0611 Presne tak. No v minulosti to bolo ešte horšie. Mne je úplne viete kde, čo si ktorá pomyslí. Ja vnímam svoje dieťa a snažím sa robiť to, čo je dobre pre ňu a nie, čo je dobré pre susedu, svokru, mamu, tetu, prababku a neviem koho ešte. Postupne všetko príde. Keď na to bude pripravená.
@asia83 citala si aj ten moj predchadzajuci prispevok? Pretoze keby ano, tak by si zistila, ze som striktne proti choditkam, proti vodeniu za ruky atd...
@guiseppinka zjavne nevie citat s pochopenim, aj mna "zdrbala" 😁 a ja som sa tiez vysmiala z potreby choditka 😉🤦♀️
Ja som kupila normalne v hračkarstve stalo tušim okolo 40 eur.Mala tam isla ked mala asi 8 m keď mala 11 už chodila, takže dlho sme nevyužili.
@zenaajmama dakujem za normalnu odpoved
Pri prvej som kupila na internete, no4malne na heureke som vybrala podla ceny. Zbytocne vyhodene peniaze, bola tam asi tyzden, potom sa jej nepacilo, ze sa nedostane vsade, kde chce. Tak som ho predala a je divne, ze aj ked som nemala choditko, nebola ani v postielke, nemala som ani opatrovatelku, aj tak som si doma stihla porobit, co bolo treba

To mame googlit namiesto teba?