icon

Za koľko sa dá kúpiť slušné auto z druhej ruky?

3. mar 2025

Prosím vás uveďte ma do obrazu, za koľko sa da kupit slušne auto z druhej ruky. S akou sumou mam rátať. Mam nejaké úspory, ale tak ak bude treba tak dosetrim. 🙂 Pre ženu na občasnu jazdu, a vlastne aj cestu do roboty, nákupy a tak.

Strana
z4
doriiis
3. mar 2025

Tak toto je taka otázka jak naozaj.Aké auto? Malé? Veľké? Značka? SUW? Sedan? 4x4 alebo nie? Automat? Manuál? Jazdené auto kúpiš aj za 1000€ aj za 20 000 €

janka2501
3. mar 2025

Hyundaini30 fastback r 2018 automat,68000km,15500 e...opel mokka x r 2019, manual,43200 km, 12300 eur

tundra
3. mar 2025

@janka2501 opel je šrot,odchadzaju motory,ako na beziacom pase...

autor
3. mar 2025

Automat, zabudla som. Nejaká klasika, ani veľké ani malé.

janka2501
3. mar 2025

@tundra m9zno u niekoho,u nas su ok, mame astru r.2008,merivu r2015 a ziadny problem

doriiis
3. mar 2025

Ja by som do žiadneho nemeckého auta nešla.Bud klasickú škodovku alebo ázijskú značku.
Mazdy sú spolahlive

zuzubb007
3. mar 2025

Autobazár si pozri je tam milión áut, musíš vedieť co chces, ako staré, ako veľké, lebo poradiť ti má kto, keď sama nevieš môže to byť rachotina 20 ročná od 1000 do 150000 auto akekolvek

julish
3. mar 2025

Ja som si kupila pred 6 rokmi 15-rocnu mazdu, mala najazdenych 70 000 km. Za 3 000 eur. Zvladla aj cesty do Francuzska a zvlada cesty o meste, spotreba 6.5, benzin. Akurat klima odisla, inak fici. Zalezi, aky mas budget. Ak dost, sla by som do elektromobilu alebo hybridu jednoznacne

katka2602
3. mar 2025

Auto z druhej ruky, bez základných formácii? To ti môžem ponúknuť BMW aj Daciu 🙈🤷‍♀️. Napíš približnú predstavu, Manuál, automat, benzín, nafta, sedan, suv,...ročník, km, atď a hlavne koľko € na to auto môžeš minút.

strawberry0797
3. mar 2025

Pod 10K by som nekupovala, ak chces, aby nieco vydrzalo.

autor
3. mar 2025

Tak moja predstava bola okolo 6000e, ale ak je to blbosť tak aj okolo 10 000e. 🤷‍♀️ Moc staré nechcem, ideálne do 6 rokov.

autor
3. mar 2025

A bude to moje prvé auto, tak neviem ci nie je lepšie niečo také čo môžem obuchat 😀

diewcatqoo
3. mar 2025

Napr. Lamborghini urus za 340 tisic eur 🙂

diewcatqoo
3. mar 2025

Aha, uz mi zobrazilo aj dalsi tvoj prispevok... tak Lambo je mimo tvoj rozpocet 🙂

strawberry0797
3. mar 2025

Daj si limit napr. 10K a daj vyhladat. Z vysledkov vyber take, co ma co najnovsi rocnik a co najmenej najazdene. Idealne este 1 majitel a garazovane. (+akekolvek dalsie kriteria mas...)

nelca84
3. mar 2025

No ak ide o prve auto a pocitas s tym, ze ho obuchas, tak kup nieco za 2-3-tis na 2 roky a ked sa rozjazdis, kupis nieco novsie.

btus
3. mar 2025

kúpila by som na začiatok nejaké auto hatchbag, do 120 000 km, ak krátke trate, tak benzín, zo začiatku by som možno nešla ani do atuomatu, nejaký objem cca 1,2. N stránke autobazae.eu si vieš zadať konkrétne parametre a nájdeš auto, aké by si asi chcela. Škodovky si dosť držia ceny, Seat, Renault ( ale nie Thalia), opel, - to sú také menej náročné auta a cenovo ok a aj spoľahlivosť.

katka2602
3. mar 2025

Mala som hyundai i20, ideálne do mesta, šikovné pri parkovaní.

tilly
3. mar 2025

Za 6000 nič nekúpiš. Vôbec nie 6 ročné. Ja som včera pozerala na autovia a do 12000 nič nebolo. A to chcem malý manuál len na jazdenie po meste, veľké auto mám (nezmestim sa s ním do garáže).

tilly
3. mar 2025

@doriiis ja presne naopak. Nemec je nemec, ale teda opel by som nebrala. VW, audi, starší mercedes (nové sú čínske), BMW, Ford. Škodu kedykoľvek, aj fabiu v pohode bez hanby. Inak iba Toyota alebo Hondu. Korejca ani zadarmo. Možno na Fiat a Citroën by som sa dala nahovoriť.

bu_bu_bubak
3. mar 2025

@doriiis tak s tou skodovkou zrejme nepochodis tiez pretoze to je polovicny Nemec ako lusk. Skoda patri pod VW koncern 🙂.

hefo
3. mar 2025

Pri takto zadaných podmienkach je ťažko povedať, ale jedna zo základných rád je nekupovať lacno auto, ktoré bolo ako nové drahé - lebo ceny opráv zďaleka neklesajú tak ako trhová cena auta.
Ako prvé auto, ak nepotrebuješ voziť veľa ľudí alebo nákladu, tak nejaké menšie "obyčajné" auto - Toyota Yaris, Škoda Fabia, Hyundai i20/i30, Seat Ibiza, Ford Fiesta, atď.

Keďže sa tomu sama nerozumieš, tak najlepšie pozerať s nejakým známym automechanikom, alebo niekým, čo do toho aspoň trochu vidí. Lebo jedna vec sú všeobecné reči o jednotlivých výrobcoch a modeloch, ale oveľa viac rozhoduje technický stav konkrétneho kusu...

tundra
3. mar 2025

Toto sa mi paci,len cena je podozrivo nizka...
https://www.autovia.sk/osobne-auto/toyota-yaris...

madeincssr
3. mar 2025

AUTORKA pri lacnejsej jazdenke by som na automate radsej netrval. Vyhol by som sa dieselom a akymkolvek upravam/prerabkam/dorabkam (LPG a pod.) Povodny nedotknuty stav idealne od prveho majitela. Nezuzuj si vopred vyber vsakovakymi podmienkami, peknu lacnejsiu jazdenku je problem najst. Skoda, Seat, Toyota, Suzuki, Honda, Mazda, Huyndai/Kia.

tiezjedna
3. mar 2025

@autorka veď mrkni ktorýkoľvek autobazar a hneď budeš mať predstavu.

doriiis
3. mar 2025

@tilly ...Opel už dávno nie je Nemec.Patri pod Stellantis.Takisto Citroen a Fiat.Vsetko je to jedno.

doriiis
3. mar 2025

@bu_bu_bubak ....ale škodovky sú narozdiel od tých francúzskych elektro polepencov,čo na jedno dobitie nedôjdes ani z Ba do Zvolena spoľahlivé a lacno opravitelne.

tulipanik12
3. mar 2025

@tilly tak ja mám 20 ročný Hyundai a nemenila by som ho - muž má BMW čosi novšie a v jednom kuse pokazené a jeho kamarát má 3 ročné za 40 000e a tiež v jednom kuse nejazdí, pretože je pokazené a to radšej nespomínam koľko ich stoja opravy

tiezjedna
3. mar 2025

@tulipanik12 prosím ťa a to čo majú za autá??? My kupujeme autá zásadne nové, nikdy ich nemáme dlhšie než 5 rokov, cez ruky nám ich prešlo za tie roky x a v servise sme boli možno raz kvôli nejakej poruche... 🙄

hefo
3. mar 2025

@doriiis Ak sa pýtame na to, komu patrí, tak Opel patril Američanom už voľakedy od medzivojnového obdobia.

Strana
z4