icon

Za koľko sa dá kúpiť slušné auto z druhej ruky?

3. mar 2025

Prosím vás uveďte ma do obrazu, za koľko sa da kupit slušne auto z druhej ruky. S akou sumou mam rátať. Mam nejaké úspory, ale tak ak bude treba tak dosetrim. 🙂 Pre ženu na občasnu jazdu, a vlastne aj cestu do roboty, nákupy a tak.

madeincssr
3. mar 2025

@tiezjedna hej, pri takomto veku (a mozno aj najazde km) aut od nova (jeden slusny/normalny majitel) sa vacsinou ziadne poruchy (obcas okrem prvotnych zarucnych) nevyskytnu. Inymi slovami, rozdiel v kvalite (v zmysle spolahlivosti) auta/modelu sa prejavi az u dalsich majitelov (po viac rokoch resp. po najazde 100-150 tis. a viac km).

olimuc
3. mar 2025

Mam dospely Golf kym nas STK nerozdeli. Ma vela km na hocijaky ucel, Klima uz nefunguje a radio tiez pomaly odchadza … inac chodi do servisu len na vymenu oleja a dielov opotrebenia .. inac je v poriadku. Spotrebu ma ca 4.3 l ale je to diesel 1.9 … ak mu vadia kratke trate 🤷🏻‍♀️ pri tych km co ma na tacho uz je to jedno. Za mna top spolahlive v oktobri preslo nieco nad 2000 km na jednu cestu. A pohoda … za mesiac na jazdi tak 1200-1500 km

tiezjedna
3. mar 2025

@madeincssr pri druhom a ďalšom majiteľovi, prípadne pri vyššom nájazde je to predvídateľné. Ale ja som reagovala na komentár @tulipanik12 o neustále poruchových nových autách...

madeincssr
3. mar 2025

@olimuc kolko mas na Golfe najazdene? Raz som sa bavil s vodicom (prepravcom) na plachtovom (valnikovom) Fiate Ducato JTD 3.0 (ten legendarny "Iveco" (spravne Sofim) turbodiesel), kolko ma na nom najazdene a on ze 920 tis.km. Jasne, nevieme co vselico uz na motore (ci aute) menil, ale aj tak... klobuk dole.

tulipanik12
3. mar 2025

@tiezjedna a ja som nevravela len o nových autách, ale konkrétne BMW = budeš mať výdaje

tiezjedna
3. mar 2025

@tulipanik12 mám doma jedno, Gran Coupé 440i, nemám s ním žiadne problém. Mám ho tretí rok.

tulipanik12
3. mar 2025

@tiezjedna to je ešte krátko 😀

canerko
3. mar 2025

@tundra Tak ja mam 17 rocneho Opela 1.3.Cdti.Mala spotreba,a este nič sa na nom velke nepokazilo.Servisuje ho muz doma,Lim bez hrdze,motor na to ze je sizel ani nepocut.Mame aj Ford C max grand ,taktiez dizel,2012.rocnik.Absolutne auto je pecka,dovoz z Nemecka,Znamy maju rovnake taky ford a uz im aj horel,odislo neviem co vsetko nije.Nevedia sa ho zbavit.Takze jeden a jeden neni rovnako.Kamarat kupil zo salonu Peugeot 3008 a po par mesiacoch mu odisla komplet elektronika.

olimuc
3. mar 2025

@madeincssr tolko este nie, ale od 300tkm uz nepozeram … ked je teplo cisla su rozmazane … Mechanik povedal ze pri 8 cke bude koniec

tilly
3. mar 2025

@tundra tu by som za tých 5500 brala

tilly
3. mar 2025

@doriiis to je možné. Najradšej mám VW, mám piaty, ale tiež majú vraj problémy.

tilly
3. mar 2025

@olimuc golfy sú super. Mala som V a IV. Ešte stále dobre vyzerajú.

tilly
3. mar 2025

@tulipanik12 kamarat vozí autá a s BMW sú stále nejaké problémy 🙊.

ma77
3. mar 2025

@tundra Ta je krásna ale manuál autorka píše automat ale ináč fakt podozrivo nízka cena na ten ročník keby bola automat je min .o 2000 drahšia

tiezjedna
3. mar 2025

@tulipanik12 písala si, že kamarát má 3 ročné stále pokazené... Tak neviem teda. Pre mňa trojročné auto už naozaj nové nie je. Auto nie je barák.

tulipanik12
3. mar 2025

@tiezjedna ja nechápem iba jednu vec, téma znela ,za koľko sa dá kúpiť auto z druhej ruky, takže ja absolútne nechápem dôvod tvojho zapojenia sa do tejto diskusie, keďže ako si sama uviedla vy s manželom meníte auto po 5 rokoch a to vždy výhradne za nové!

tundra
3. mar 2025

@ma77 to doplnila neskôr,prehliadol som to🙈

tiezjedna
3. mar 2025

@tulipanik12 a ty máš snáď pocit, že si komentárom, na ktorý som reagovala, odpovedala autorke na jej otázku???

ibatanecnica
3. mar 2025

Ak.mas dat 10tis za jazdene to radsej dosetri a kup si nove. Stare vraky sa neoplati kupovat

tundra
3. mar 2025

Aut je na predaj vela,dobrych aut, za normalnu cenu velmi malo.Kazdy mesiac idem pozriet 1-2,ked je nieco zaujimave na predaj.Zazitok z piatka:
Vyskocil na nete Lexus LX,prvy majitel,uplna serv.historia.
Volam v akom je stave,vo velmi dobrom,dohadujem termin na obhliadku...
Beriem dovolenku,manzelka mala volno,kupim prevozne znacky a rano vyrazame k Ženevskemu jazeru,cesta cca.4 hodiny.Prideme na miesto,auto-vybita baterka,donesu booster,startujem, zvuk ako tank.Je to motor V8,ale hned mi bolo jasne,ze vyfuk ma dobre casy za sebou.Po nastartovani zostalo svietit asi 6 kontroliek.Nevadi,montujem znacky a ideme sa previezt🙈.Trochu divny pocit s tym dieravym vyfukom,ale 2km auto zvladlo...
Vratime sa,pozeram pod auto,podvozok pekne hrdzavy,dieravy vyfuk,hrdzave nadrze na regulaciu podvozku...Davam dole znacky,ze ci ho neberiem?
Len som pokrutil hlavou,ze nie.
Auto potrebovalo investovat min.10k frankov len na diely +praca.Skonstatovali sme,ze nabuduce ideme aj na noc,aby sme mohli pozriet okolie.
Takze,ked vas obchodnik alebo majitel presviedca,v akom super stave je auto,treba to brat s velkou rezervou...

sono2
3. mar 2025

Kamarátka kedysi takto kúpila fort fiestu myslím, že za 7 tisíc pár rokov mala. Je veľmi spokojná, len to neni automat. Myslím, že tam budeš musieť prihodiť alebo 5 ročne auto nekúpiš. Neviem

sono2
3. mar 2025

@nelca84 obubha? To fakt nemyslíš vážne.

nelca84
3. mar 2025

@sono2 ja? však autorka napisala, ze take, co moze obuchat...

tulipanik12
3. mar 2025

@tiezjedna to mám, pretože viem objektívne zhodnotiť ktoré ojazdené auto stojí za to kúpiť a nie za veľa peňazí - na rozdiel od teba - logicky keďže vy poznáte autá max.do 5 rokov 🙃

madeincssr
3. mar 2025

Kupovat ako prve auto nove je podla mna (nielen ekonomicky) nezmysel. Ono vseobecne nove auto je ekonomicky tazko obhajitelne, kedze za prvy rok-dva-tri strati aj 50% svojej hodnoty (podla znacky/modelu a triedy auta), co je tolko penazi, ze za ne mozes prevadzkovat/servisovat peknu jazdenku roky.
Ine je samozrejme auto s odpoctom DPH na podnikanie.

sono2
3. mar 2025

@nelca84 ja som čítala len prvý príspevok a píše to muž, že chce auto pre ženu tak neviem.

nelca84
3. mar 2025

@sono2 nie, nepise to muz, pise to zena v zmysle, ze to ma byt auto pre zenu, cize skor mensie, prakticke do mesta. Skus nabuduce lepsie citat, nez zacnes komentovat...

tiezjedna
3. mar 2025

@tulipanik12 ešte raz - ten tvoj komentár, na ktorý som ja reagovala, bol úplne mimo autorkinu otázku.

A ani nevieš ako si daleko od toho, čo si myslíš. 20 rokov sme v rámci rodinného biznisu mali okrem predaja nových aút aj bazar a referentov. Takže tak.

hsara99
3. mar 2025

Ja ti môžem dať čerstvú skúsenosť, mala som podmienky:
- automat
- do 70.000km
- benzín
- fajn výbava (senzory, kamery, vyhrievané sedačky…)
- max 5r.
A teda zháňala som aktívne od Vianoc a kúpila som pred troma týždňami. A teda ak sa pýtaš na sumu, tak to bolo o viac ako 10.000€ viac, ako je tvoja prestava. A to nemám žiadnu “luxusnu” značku typu Mercedes/Audi/BMW…

pribinacka
3. mar 2025

Ahoj, najprv by som zvazila ucel auta, ak takto nakupy, mesto, pozerat benzin. Velkost auta by som zvazila ci chcem vyssi sed, nizsi a inak sa sedi v malom aute zene co ma 160cm a inak 180cm. Ak sú deti, tak sedacky zaberu miesto + musia mat miesto na nohy trochu vzadu. Motor silnejsi, aspon 1.8, tie 1.2 puretech sa udajne kazia dost, ale na malých autach sú asi prevazne tie, ojazdene auto pred obhliadkou podľa mňa vzdy treba overit cez ten odopass ci ako sa to vola, komplet, cca 20e to stoji, napr ja som zistila dopredu, ze super auto co chcem zrazu malo 4teho majitela a par buraciek za sebou(to sa odrazi aj na vyske poistky), vymenene celne sklo, dvere, kufor..skvelá inak vec, vidis tam uplne celu historiu auta, pre mňa bolo najdolezitejsie 1.majitel, nie dovoz, kupene na sk, po nefajciarovi, benzin, klimatizácia, neburane, servisná historia (aspon nejaka, kym bolo auto v zaruke tych xy prvych
rokov), do 100tis km(toto nevyslo, malo kusok viac)vyssie suv ale teda cenovo do 8tis strop s tym, ze som do tej sumy ratala aj opravy hned po kupe,resp servis nech mam istotu s jazdenkou. Ak máš k tomu aj nahradny kluc a mozno pneumatiky, ktore hned nemusis menit, tak super. Dlho som hladala, vybrala som 2 znacky , pozrela ako fyzicky vyzeraju v bazaroch a hľadala online. Po jazde bolo jasne, ze budu opravy ako vymena kotucov, filtre, olej a celé rozvody, navrhla som sumu o viac ako 1000e mensiu (opravnenu kvoli buducemu servisu), ze mam cash môžem hned vyplatit a bolo to buď dajú alebo nedaju, hľadala by som dalej, ceny som sa drzala fixne a som stastny majitel a snad vydrzi ešte dlho dlho