Zabuchnuté dvere - ako ste ich otvorili?
Ahojte, toto už isto všetci poznáte či sa to stalo vám alebo susede ale stáva sa. Nie nebojte nestojím v župane na chodbe ale stalo sa už aj mne aj známim. Chodia rôzne firmy za nemalé poplatky otvárať... Ale údajne sa to dá otvoriť je na to fígel (samozrejme ide o zabuchnuté nie zamknuté a z vonka gula). Stalo sa aj vám už alebo susede? Ako ste si poradili?
sused ma nahradne kluce
Bezpečnostné sa bez náradia jednoducho otvorit nedaju. Ja som sa zabuchla(prišiel kurier, že rýchlo musím zbehnut dole, lebo zle parkuje a zobrala som zle kluce a to mi ešte muž nechal svoje, lebo som moje nevedela najst🙈). Mám ucet v SLSP a v rámci neho je zadarmo nejaké poistenie, takze som si zavolala k ním, ti mi cez asistenčné služby zavolali zámočníka a blocik(65eur) mi následne preplatili.
Mne sa to stalo, zvonku guľa, kľúče som mala v ruke. Ale manželove ostali zastrčené zvnútra 🤦♀️ takže bez šance, museli sme volať nejakého známeho hasiča a ten vypáčil dvere.. Odvtedy guľu na dverách nechcem ani vidieť.
Susedovi sa zabuchli, a prišiel si k nám po šrobovák, tak ich otvoril, ale tie staré dvere.
No tak to je terne ze si zvnutra nechavaju zastrcene, to je zial zlozvyk u viacerych takze nevojdes ani s klucmi...
Hej to viem. Tie sluzby su vsade a stoja okolo 40-60€ zalezi na vyjazde kolmo km atd. Ale vela ludi ma este tiestare klasicke dvere s gulou a tam sa to vraj da aj sama bez poskodenia len neviem presne ako. Viem na youtube najdete navod na vsetko ale ci to uz aj v reali niekto vyskusal. Lebo aj videa zvyknu byt ako film ze ine je pozerat a ine je vediet to urobit.
Otvoriť iba zabuchnute dvere nie zamknuté nie je žiadny problem, stačí na to taká plechová tenká vec co maju kluciari avšak kto to ma po ruke ked sa zabuchne ze? Ked sme sa zabuchla strčil to do zámku a dvere sa ľahko otvorili. Preto sa treba zamykat lebo tak isto to otvorí aj zručný zlodej za pár sekúnd. Co sa týka kľúča zvnútra tak ja zas nechcem taký zámok co sa da otvoriť zvonka ked je dnu kľúč už len kvôli tomu pocitu ze co keby mal nejaky zlodej kópiu 🙂 alebo niektoré tu sa sťažujete ze svokra ma kľúč a otvára vam dvere ked spíte . S kľúčom zvnútra sa to nemôže stat 🙂
@horror čo sa potrebuješ k niekomu vlámať keď sa toľko vypytuješ na návod? No áno, dá sa to ale potrebuješ vhodné dvere aj náradie, spôsobov je niekoľko. A teda neviem kde žiješ ale ja som už pekných pár rokov nevidela dvere a zárubne iné ako bezpečnostné, takže tam rovno zabudni na nejaké otvorenie bez originál kľúča.
Tak vlastna skusenost, adlo dvere, klucik zvnutra, zabuchnute dvere.. otvorene sa sekundu, za 20eur
stare dver nebezpecnostne gula z vonku a klucova sluzba nam to otvarala asi 3/4 hodiny co si stym nevedeli rady
@taskataska sranda je prispevok hned pod tebou. Niekto tvrdi ze sa to da lahko a niekto na to vola sluzbu a este aj ta to robi dlho.
Ako dieta som sa zabuchla. Videla som, ako to oco páčil so šrobovákom. Stacilo nadvihnut ten jazycek. Ziadny sused, ktoremu som klopala nebol doma. Tak som to skusila s noznickami, co som mala v skolskej taske 😀 A podarilo sa 😀 bolo to pre mnohymi mnohymi rokmi. Mali sme obycajne kovove zarubne. Niekto si ich presne kvoli bezpecnosti dal zaliat betonom, to si pamatam. My sme si nedali. Takze to slo polahky poriesit 😀
@nelinkabublinka novidis tak bohvie ako bezpecne to nieje ale ved ono to nema vydrzat aj utok baranidlom, ale ze aj male decko dokaze to co sluzba za 40 je uz ozaj take no.
@dopolbokaodrata
Guľa nie je problém. Existujú FAB-ky, kde otvoríš dvere aj vtedy, keď je z druhej strany vložený a pootočený kľúč. Nedám na to dopustiť, po príchode domov vždy dávam kľúče do zámku automaticky.
@katulienkax zlodej isto kľúč mať nebude. Ale tej svokry by som sa bála ako čert svatenej vody. 🤣🤣🤣 Cudzí mobil a kľúče svokre do ruky nepatria.
@lentilkaxxx ja viem, mama si také dala urobiť. Tamto sa nám stalo v podnájme, takže to sme už neriešili, ale v našom vlastnom máme normálne kľučku a sme zvyknutí zamknúť a kľúč vytiahnuť, nejak ma tie gule aj tak omrzeli 😂
Ked ste uz pri svokrach tak dam pribeh ze kamarata takto prichytila priatelka pri podvadzani. On byval v nejakom svojom podnajme uz a nechcel jej dat kluce aj napriek tomu ze uz boli partnermi, jej to bolo cudne ale vzdy to zahovoril nejako ale v skutocnosti islo o to ze si nosil milenky. Ale s tou jeho oficialnou to tahal normalne ako vztah ze vedeli o sebe skoro vsetko, ona mu varievala, upratala atd. Vedela ten tah ako to otvorit a chcela ho prekvapit a prekvapenie aj doslo. Prichytila ho. Aj on sa cudoval ako to urobila ale ona to nemyslela zle ze sa vtierkne ale chcela vyuzit svoju sikovnost aby ho prekvapila.
@dopolbokaodrata
My sme mali "obyčajný " zámok na chalupe. Pravidelne niekto omylom zamkol a keď išiel v noci svokor nadratý z krčmy, tak nám triekal na okno, keďže sme bývali dole a oni hore. Stačilo.... svokrovcov aj problémov s kľúčom v zámku 🤣🤣🤣🤣 Obidvoje už mám vyriešené.
Na byte mám bezpečnostné dvere na 2 zámky, ale zamykáme len pri odchode z domu. Je tu bezpečno a suseda dokážu zobudiť každé kroky, ktoré nepozná. 🙂
Alebo si to otocte z druhej strany ze take vedomosti nesluzia len zlej veci, napr. sa moze stat ze zachranite niekomu zivot, nejakej babke co zije sama pride jej zle, viete o tom a uz neni cas volat sluzby atd. Dokonca na JOJ-ke este davnejsie bolo ze niekto pustil plyn a odpadol ci co a susedia citili plyn z bytu, bolo treba rychlo konat, poziarnici na ceste, ale nejaka suseda vedela otvorit a zachranila situaciu takze poziarnici uz prisli do hotoveho.
Byvame v rodinnom dome a teda ja uz som drala v zupane pred domom.
Mame key safe, kde mame jeden kluc, ten je namiesto klucky. Druhy , ten cim sa zamyka, kluc tam nemame. Key safe je v UK bezna vec.
ak mas len zabuchnute dvere, tak vytiahnut tesnenie, zobrat nejaku makku kartu, zastrcit do medzery a tahat dole. Vnutri je taky mechanizmus, medzi ktory zastrcis kartu, nechas ju tam a hladas s novou kartou dalej. Potom mozes normalne otvorit dvere. Tento kurz ma stal 70 eur, druhy krat som si takto otvorila sama, takze v priemere ma to stalo za dve udalosti 35 eur 😀
ja mam tiez nahradne kluce u susedy - zial v tom case boli na dovolenke 🙂 prievan mi zabuchol dvere, male dieta vo vnutri, polievka na sporaku, ja bez telefonu..zhanala som ochotneho cloveka na ulici, nech mi pozicia telefon a prisli mi otvorit hasici, resp. ani neotvorili, isli cez okno, tak to vyriesili.
@leuchtturm to akoze aj na toto robia kurzy? Neuveritelne. Typovala som ze take kurzy davaju zachranarom a pod. Kedze tam moze nastat situacia ze babke za dvermi pride zle a oni sa musia dostat dni nemaju cas kym zlania hasici cez balkon atd. Alebo ty si mestska policajtka ci nieco podobne.
@ostatni: na vystavisku coneco aj vystavuju firmy s dverami a zvyknu byt aj prezentacie ci ukazky ale taktiku neprezradia lebo by prisli o kseft.

@horror my sme mali v starom byte so susedmi vymenené kľúče. Oni naše a my ich, keby niečo. Boli sme priatelia, nikto to nezneuzil.