Zabuchnuté dvere - ako ste ich otvorili?
Ahojte, toto už isto všetci poznáte či sa to stalo vám alebo susede ale stáva sa. Nie nebojte nestojím v župane na chodbe ale stalo sa už aj mne aj známim. Chodia rôzne firmy za nemalé poplatky otvárať... Ale údajne sa to dá otvoriť je na to fígel (samozrejme ide o zabuchnuté nie zamknuté a z vonka gula). Stalo sa aj vám už alebo susede? Ako ste si poradili?
@horror no, pozerala som sa na zamocnika, ako otvara moje dvere. Zaplatila som si za to dost. A je to drzost, pytat si tak Vela penazi za taky jednoduchy ukon.
@leuchtturm vsak toto je smutne ze za tak kratky ukon pytaju take sumy. Ved nejde o ziadny mechanicky zasah do toho ci oprava alebo nieco. Kolko ludi to vie a ani si neuvedomuje ze niekde za to platia 40€ na supu. Nemam na mysli vlamacov ale obycajne zeny/mamy trebars...
@horror za blbost sa plati 😀 navod som tu dala, tak hadam to niekomu pomoze. Btw., odkedy viem, ako sa daju dvere lahko otvorit, radsej sa v noci doma zamykam.
Tak bezpecnost je druha vec. To je uz na kazdej z vas aby si uvedomili ze ak ste doma tak sa bud zamknkite alebo majte tu pridavnu zamku co sa tak rucne otaca z vnutra a to lahucko zamknete/odomknete ak ide navsteva atd. Samozrejme na to pozor lebo v novinach pisali ze to v noci chodia takto otvarat a tak okradnu aj ked su doma a spia. Drzost uz nepozna medze bohuzial.
Mne jedna znama vravela ze tie jednoduche sa daju srobovakom a bezpecnostne drotom. Avsak v reale som nikdy neskusal. Na prievany bacha. Vzdy tam dam topanku ak potrebujem narychlo vybehnut. Inak na youtube to jeden cech otvaral reflexnou paskou. Ale video sa da natocit aj tak ze jeden je vo vnutri, z vonka sa druhy hra ze nieco robi, a ten co je vo vnutri to otvori a bude to vyzerat ze to spravil ten co je vonku. Tolko len na margo videi.
@horror Chceli sme vyprevadit návštevu,ja som zatvárala dvere (bezpecnostne,samozrejme vtedy ešte v nájme,nie vo vlastnom)skontrolovala som,že mám poctivo kľúče v ruke.Ked sme sa vracali,chcela som dať kľúč do zámku,a ten tam nevošiel.Kukam na muža (vtedy ešte priateľa),zlou predtuchou,ze ty kde máš svoje kľúče?On že nechal v zámku zvnútra,prečo?Potom,čo sme sa pohádali,kto za to viac môže,sme vyšli pred bránu,a rozmýšľali,čo urobiť.Nastastie bolo leto,mali sme otvorené balkónové dvere.Tak sme pozhanali susedu pod nami,ktora nám dala také lano z auta,susedu nad nami,ktorá sa kvôli nám musela vrátiť domov od sestry z iného sídliska (prúser bol v tom,že som mala veceru v rure),a muž sa pustil na lane od susedy na nás balkón (zo štvrtého poschodia na tretie).Odvtedy mám čísla na všetkých blizsich susedov a na zamocnika v mobile 😃
Preboha to už aké commando akcie tu stvárate? Z témy o dveriach sa môže vykľuť nakoniec čítanie zaujímavých príbehov.
Nie je to náhodou tá téma o tých službách? Iba takú som tu našiel. Táto je skôr o tom ako si to vyriešiť svojpomocne. Nebaví sa tu ani o vlámaní keďže ide o neuzamknuté (iba pribuchnuté) vlastné dvere. Tie novšie typy sú opatrené lepšie ale tie klasické má ešte stále veľa domácností a tak tie či ste už niekto otvorili svojpomocne?
Vyskúšate profesionalnu firmu.
www.doktordvere.sk

@horror ja som sa zabuchla asi pol roka dozadu, všetko som vyhodila na chodbu, malu, smeti, predtým som si odomkla ale kľúče už nevytiahla a vyšla som na chodbu, prievan a dvere sa mi za zadkom zabuchli! Tiež som volala zámočníka, u správcu ako na potvoru mali všetci voľno a aj tak mi povedala účtovníčka, že oni mi bezpečnostné dvere aj tak neotvoria! Ten prišiel asi do hodiny a za 10 sekúnd bol vnútri, ale pozerať som sa nemohla, musela som sa otočiť chrbtom 😂😂