Zachraňujem orchidejky, ktoré by ste inak vyhodili
Ahojte baby, som milovníčka týchto kvetov, mam ich doma 50 ks 🙈 preto by som chcela, ak by ste mali doma tieto kvietky, ktoré sa vám už nepáčia, sťahujete sa, nemáte ich kam dať, sú na vyhodenie, sú skapaté 🤣 rada ich príjmem ❤️
@tncka nieeeeeeee 🤧🤧🤧 ano na toto mam veľmi veľkú trpezlivosť a vždy sa mi podarí všetko zachrániť 🤷♀️ som na ne už psycho, obzerám aj kontajneri, či znahodou niesu hodené vedľa nich na zemi 🤣🤣🤣
@monikam22072017 a tip ako ich oživiť? Lebo mne takto skapali už až 4 a nevedela som ich nijako zachrániť 😔
@helcanw väčšinou je problém v koreňoch kvôli ich hnitiu z prelievania alebo z nevylievania stečenej vody
@monikam22072017 ja som tiež zlikvidovala asi 10ks....moje mali take akoby scvrknute listy 🤔
@suzitok presne tam je chyba v koreňoch boli určite zhnité a listy nemali kadiaľ prijímať vodu tak chradli
@monikam22072017 no nabuduce ked nejaku dostanem , dam na tvoje rady..👍
Môžem sa ta prosím opýtať? 🙏🙏
@monikam22072017 vcera som kúpila orchideu v kvetinárstve.. Krásnu nádhernú a doma pozerám, bud pri balení alebo prevoze sa jej nalomil list, nechat ho tak?
Som začiatočník 🥴
@hennyinnsbruck z mojej skusenosti nalomeny list nevadi. Tiez sa mi to parkrat stalo, ze pri prevoze sa list nalomil. Nechala som ho tak a orchidea to prezila v pohode 🙂
@diewcatqoo ďakujem veľmi pekne 🤗
@hennyinnsbruck zaoberas sa iba orchideami, ci aj inými druhmi? Ja by som nejake výhonky kúpila 🙂
@suzitok myslela si mňa ci autorku? 🙈 Lebo ja som začiatočník s orchideami😂
@hennyinnsbruck nechať ☺️ možno časom sám uschne ale čo je zelené nestrihat ☺️
@monikam22072017 vďakaaaaa🤗🤗🤗
@hennyinnsbruck jaaj, zle som oznacila 😀 ja som tiez začiatočník 😁
@monikam22072017 tebe patrila otazka, ci nemas aj na predaj výhonky, nielen orchidee, ale aj ine, ďakujem 🙂
@hennyinnsbruck orchidea musí byť v priesvitnej váze 🙂 len rada ❤️
@suzitok pohoda 😊
@suzitok momentálne nie, mam iba obrovský zamiokulkas a lopatkovec.. Zatiaľ nič iného 🤷♀️ ☺️
@monikam22072017 dá sa niečo robiť aj keď orchidea zamrzla?
Ja mám otázku mám orchidee už dva roky starám sa o ne hnojom ich kontrolujem korene všetko ok no nechcú kvitnúť vôbec 🤷🏼♀️ Boli rozkvitnuté len pri kúpe a od vredy nič, nechcem ich vyhadzovať lebo im nič nie je no neviem čo robiť že by opäť rozkvitli
@julia2018 dajte fotku
@vikybotka skúste presadiť 😊😊 moje to vždy naštartuje
@monikam22072017 treba po odkvitnutí niečo z tej stonky odstrihnuť?ako presne? zdedila som a snažím sa ich zachrániť,aj mi už kvitnú,len jedna má tú stonku holú a nič...dakujem
@monikam22072017 Ahojte Žienky,pridám sa k Vám a zároveň sa chcem spýtať,myslite že táto žije? Vôbec nekvitne,síce nie je v priesvitným kvetináči ale má dosť slnka,zalievať ju preverením vodou rešpekt.odstatou. Nema žiaden výhonok tak neviem...
@janinah pokým je zelená nič nestriham, zvyknu nové stonky vyrásť aj z kolienok na tejto holej stonke ☺️
@michaelas19 kvetinka žije ale odporucam ju vybrať, je vykotena na stranu určite má dole veľa zhnitych koreňov, všetko čierne ostrihať a zasadiť do nového substrátu aj s tými vrchným peknými koreňmi a menej polievať 😊
@vikybotka mala som podobný problém. Listy zelené, korene v poriadku a kvety pár rokov nikde. Tak mi jedna známa poradila: dať lyžičku cukru do kvetináča a namočiť orchidey do vody (nie polievať) na 4 hodiny, opakovať každé 2 týždne. Moje všetky orchidey tlačia nové výhonky, korene aj kvitnú🙂 tak sa veľmi teším.
@monikam22072017 Ako často ich polievate a akou vodou? Ako často hnojíte? Keď presádzate, niektoré korene necháte aj vonku?

@monikam22072017 vies ich prebrat k zivotu? Skoda,ja som minule vyhodila asi 7ks uz stare korene dosla mi trpezlivost😬