Začiatky na cvičisku
Ahojte nemám v tom absolutne jasno kedy ako kam točiť volant vyrovnať ho potom trocha ist dopredu znova cuvat nsmyslím si, že by sa ja toto naučím absolutne to neovladám v meste som eše nemala jazdu dokonca ani spiatočku sa mi nepodarilo zaradiť vždy. S rozbehom ani s radením do 2 nemam problem ale asi to vzdám toto nemá zmysel videla som , že inštruktor si myslel svoje a ešte to aj povedal , že to bolo celé zle. Asi som sa iba musela vyžalovať :( Vodičák nikdy mať nebudem :(
Nevzdávaj to.Poprosit otca,brata,muža,zobrať auto a ísť trénovať niekde na prázdne parkovisko,miesto.Trenovat a trénovať
Nevzdávaj to.Poprosit otca,brata,muža,zobrať auto a ísť trénovať niekde na prázdne parkovisko,miesto.Trenovat a trénovať
@doriiis lenze na prazdnom parkovisku nemam sancu rozostavat tolko kuzelov a stlpov
Ale na prázdnom parkovisku si vieš krásne nacvičiť parkovanie cúvaním a pozdĺžne parkovanie
Ale na prázdnom parkovisku si vieš krásne nacvičiť parkovanie cúvaním a pozdĺžne parkovanie
@doriiis bohuzial nieje nikto kto by ma zobral takze asi tolko :(
Ved medzitym chod s niekym trenovat na nejaky odlahly parking. Iba chodenie dokola, tocenie volantom, radenie. Musis sa to proste naucit a hotovo. Niekomu to proste viac trva vplyvom stresu.
Nemas nejakych kamosov? Partnera? Proste niekoho s autom?
Inštruktor je tam na to aby ťa naučil ak má on zlý prístup jasné že sa to nenaučis
Keď ti povie že to bolo celé zle tak mu povedz že nech ti to vysvetlí ešte raz všetko a s kľudom... prípadne žiadaj iného
Ved medzitym chod s niekym trenovat na nejaky odlahly parking. Iba chodenie dokola, tocenie volantom, radenie. Musis sa to proste naucit a hotovo. Niekomu to proste viac trva vplyvom stresu.
@kiki68 nemam problem s tocenim volantom ani preradovanim iba pri kuzeloch mam problem kam tocit volant vratit naspat atd
Nemas nejakych kamosov? Partnera? Proste niekoho s autom?
@kiki68 partner mi pracuje v zahranici 3 tyzdenne chodi domov takze to je nic
Inštruktor je tam na to aby ťa naučil ak má on zlý prístup jasné že sa to nenaučis
Keď ti povie že to bolo celé zle tak mu povedz že nech ti to vysvetlí ešte raz všetko a s kľudom... prípadne žiadaj iného
@pikachu999 on to vysvetluje aj zachytne body ale tolko je tych novych informacii ze nemam sancu to ani spracovat napr. Teraz zastav tam kde mas laket potom aby si bola oproti kamionu a strasne je toho vela ze toto a tamto atd potom dopredu potom trocha dozadu a stratila som sa v tom
Nahraj si to prípadne spis si nejaké základné body , koľko krát si mala cvičisko?
Zaklad je dobre nastavit zrkadielka na tych kuzeloch, toto si prever nez to ides robit, musis tam dobre vidiet, ze co kde je. Podla toho tocis volantom potom. Niekedy si kludne nechaj cas a pozri to ako ides.
Toto su take kraviny tie zachytne body... ked som robila vodicak ja, tak mi instruktor vravi, ze postav sa takto k tomu bilbordu, potom cuvaj 1,2,3, otocis 1,5x volantom a potom hento a kukla som na neho, ze ci drbe jemu alebo mne. Ked videl moje zufalstvo, tak ma nechal a parkovala som si sama. U mna bol ten problem, ze som sa nevedela nastavit do tej spravnej vychodiskovej polohy. Vsetky spoluziacky, ktore takto podla pocitania parkovali, zvladli cvicisko na 1*, dali by to aj so zatvorenymi ocami, ale v reali mali strasne problemy..
Ked budes na cvicisku, tak skusaj. Neviem, ci sa este robi slalom ale to je presne kvoli takymto veciam. Musis sa zzit s autom. Chce to len trening.
Ps: mam vodicak 12 rokov, mesacne soferujem min 2000km, s cuvanim problem nemam, ale pozdlzne parkovat velmi neviem. Preco? Lebo to nepotrebujem.
Toto su take kraviny tie zachytne body... ked som robila vodicak ja, tak mi instruktor vravi, ze postav sa takto k tomu bilbordu, potom cuvaj 1,2,3, otocis 1,5x volantom a potom hento a kukla som na neho, ze ci drbe jemu alebo mne. Ked videl moje zufalstvo, tak ma nechal a parkovala som si sama. U mna bol ten problem, ze som sa nevedela nastavit do tej spravnej vychodiskovej polohy. Vsetky spoluziacky, ktore takto podla pocitania parkovali, zvladli cvicisko na 1*, dali by to aj so zatvorenymi ocami, ale v reali mali strasne problemy..
Ked budes na cvicisku, tak skusaj. Neviem, ci sa este robi slalom ale to je presne kvoli takymto veciam. Musis sa zzit s autom. Chce to len trening.
Ps: mam vodicak 12 rokov, mesacne soferujem min 2000km, s cuvanim problem nemam, ale pozdlzne parkovat velmi neviem. Preco? Lebo to nepotrebujem.
@guiseppinka presne toto, treba najst svoj system, tie kuzele su na dve veci, ked realne musis auto kdesi natrepat na parkingu o rok neskor. Ako u mna najlepsia skola Vieden a tam na ulici, to uz to auto da clovek aj do mysacej diery 🙈😂😂 Ja ani neviem ako nas to ucili, mne iba povedal cca, ze ked vidis ten kuzel, tak tocit a potom zase opacne. Nejak som to spravila na skuskach, ani neviem ako
Nahraj si to prípadne spis si nejaké základné body , koľko krát si mala cvičisko?
@pikachu999 vcera prvikrat
A to ti prvý krát povedal že celé zle? No dement je tam na to aby ťa to naučil tak nech maka veď si za to zaplatila
@guiseppinka ano robi sa aj slalom odtial este viem ze zlava potom pri ciere treti kuzel potom mam zacat uplne tocit doprava a dalej uz ani neviem tam sa to cele s prepacenim poserie
A to ti prvý krát povedal že celé zle? No dement je tam na to aby ťa to naučil tak nech maka veď si za to zaplatila
@pikachu999 ano ze to nebolo vobec dobre ja mam pocit ze cakal ze to budem dokonalen vediet dokonca som raz zhodila aj stlp a nemal na mna vobec nervy
Hrozne to bolo hrozne
Tolko zachytnych bodov tam je ze som sa uplne stratila v tom uz som ani pomaly nevedela ako sa zaraduje jednotka tak ma pomiesal aspon som ja mala ten pocit
Kľud. Prinajhoršom si priplatiš pár jázd navyše.
Klud naucis sa … ja som sa ucila na Skoda 120 a hned v premavke … cele zle aj instruktor bliakal ako blb aj paka sa rozobrala … ja som to v tejto autoskole vzdala (hlavne kvoli instruktorom) a isla do inej … sice vozovovy Park neprekonal Feliciu ale pristup bol 1* … a vodicak na prvykrat neurobil len ten, co nespravil test (jazdu sme urobili vsetci a konstrukciu od bab policajt nevyzadoval, pretoze sme aj tak zenske 🤷🏻♀️) pokial instruktor nema nervy skus poziadat o ineho.
Keď som ja robila vodičák 2 roky dozadu, mali sme v aute predné a zadné parkovacie senzory a kameru. Vy nemáte nič z toho?
No s takýmto postojom to určite nikdy nedáš. Musíš zmeniť svoj postoj k tomu celému. Povedz si, že to dáš, strach vymeň za opatrnosť. Skús si vizualizovať, ako šoféruješ každý večer. Pozri si relevantné videá. V najhoršom prípade si dáš o jazdu viac. Žiaden strach a hlavu hore.
A teraz to NAJDOLEZITEJSIE: Nikdy, ale absolútne nikdy sa nevzdávaj. To je jedno, aj keď máš prehrať, nikdy sa nevzdaj.
Videl som kopec talentovaných ľudí vo svojom živote, čo sa vzdali, a tiež som videl ľudí, ktorí povedzme, že nemali až tak veľa talentu, a teraz sú z nich najúspešnejší ľudia. Lebo pracovali na sebe konzistentne a sústavne sa zlepšovali.
Držím palce ;)
No s takýmto postojom to určite nikdy nedáš. Musíš zmeniť svoj postoj k tomu celému. Povedz si, že to dáš, strach vymeň za opatrnosť. Skús si vizualizovať, ako šoféruješ každý večer. Pozri si relevantné videá. V najhoršom prípade si dáš o jazdu viac. Žiaden strach a hlavu hore.
A teraz to NAJDOLEZITEJSIE: Nikdy, ale absolútne nikdy sa nevzdávaj. To je jedno, aj keď máš prehrať, nikdy sa nevzdaj.
Videl som kopec talentovaných ľudí vo svojom živote, čo sa vzdali, a tiež som videl ľudí, ktorí povedzme, že nemali až tak veľa talentu, a teraz sú z nich najúspešnejší ľudia. Lebo pracovali na sebe konzistentne a sústavne sa zlepšovali.
Držím palce ;)
@bystrozraky vcera bola 1x. Ako co caka? Ze pojde ako fitipaldi? Ja som nerobila nic ine, len sa rozbiehala a preradzovala do max 2.
Autorka, klud. Tych jazd mas dost, chce to naozaj len cvik.
Kľud. Prinajhoršom si priplatiš pár jázd navyše.
@palicka no ked budem taketo nemehlo budem musiet
Keď som ja robila vodičák 2 roky dozadu, mali sme v aute predné a zadné parkovacie senzory a kameru. Vy nemáte nič z toho?
@yelena159 nie
Držím palce ;)
@bystrozraky dakujem pekne za povzbudenie

Naučíš sa a pojde to