icon

Zákaz parkovania na chodníku - váš názor

power_of_now
28. aug 2023

Ahojte, zaujima ma vas nazor na tento zakon co ma prist od 1.10. Vraj z toho maju benefitovat hlavne mamicky s kocikmi. Ako to vidite? Pomoze vam to?

Strana
z4
janai1
28. aug 2023

Veď aj doteraz bol zákon, že musel ostať 1,5m voľného chodnika.
Na niektorých miestach úplná zbytočnosť -viď. chodník okolo štrkovca

luccija
28. aug 2023

@power_of_now na dedinách to je nonsens ako parkujú auta a v dome 2 parkovacie miesta a všetci stoja na chodníku.Minule horelo a hasiči sa nemohli kvôli nim dostať bližšie.Aj v meste mi to vadí, ale zase druhá vec garáži na parkovanie je málo, alebo ďaleko, alebo vonkajšie drahé večný problém parkovanie v meste, ale tak je to všade aj v Prahe, Viedni

belllinka
28. aug 2023

Je to otras, zase sa zmenší počet parkovacích miest. Veď úplne stačilo, ak sa nechalo 1,5 metra voľné.
A na dedinách je to tiež nonsens, my napríklad na chalupe nemáme miesto vo dvore na parkovanie, musíme pred domom, takže netuším kde budeme parkovať.

tramtada31
28. aug 2023

Je to blbosť, samosprávy sa zase na to nepripravili a ubudne niekde možno 50% parkovacich miest. Mamicky nie sú zdochnute, aby nevedeli prejst okolo aut, za to mne auto pri malých detoch s nízkym vekovým rozdielom pomohlo k uľahčeniu zivota. Pokial človek cestuje s malými detmi mhd, kde má 30x prestupovať, tak je to horor, hlavne keď sú babatka precitlivele a nevydrzia 5 minut v kociku.

aaaa1111
28. aug 2023

uplna hlupost. tam, kde vyslovene vadili auta na chodniku, tak boli osadene znacky zakaz parkovania. a tam, kde sa dalo, tak parkovali auta, nechali dost priestoru aj pre kociky, aj pre cyklistov

patka06
28. aug 2023

Nie som mamička s kočíkom, ale určite pomôže, ak to budú aj dôsledne kontrolovať.
U nás na sídlisku parkujú na chodníkoch bežne, neobmedzujú nielen len chodcov.
Zaparkované autá zasahujú do jazdného pruhu a často sa stáva, že preto neprejdú dve autá ako by mali.

aaaa1111
28. aug 2023

@patka06 v kosiciach na sidliskach to je praveze benefit, lebo auta musia jazdit pomaly, aby sa navzajom vyhli. aspon nikoho nezrazia vo velkej rychlosti

petrolejkav
28. aug 2023

Správne rozhodnutie, len aby sa to aj dodržiavalo👍

226lenka
28. aug 2023

Ja ten zákon vítam. Chodník je odvodený zo slova chodiť, to znamená je určený pre chodcov a nie na parkovanie áut.

cosmic_origin
28. aug 2023

Ak to má odradiť ľudí od používania áut, sú aj efektívnejšie opatrenia. Na niektorých uliciach to pomôže, lebo už som videla dosť takých, že je tam chodník nemá ani meter a aj tak na ňom parkujú.

anonymanonym
28. aug 2023

V meste, kde ziju moji rodicia sa na chodnikoch neparkuje uz dlho, resp. moze sa parkovat len na vyznacenych parkovacich miestach. S parkovacou politikou v tom meste nesuhlasim, ale to, ze neparkuju auta na chodnikoch vnimam pozitivne.

peter0123
28. aug 2023

@power_of_now 🙀u nás na dedine není ani centimeter chodníkov🙀parkujeme kde chceme

aeruginosa
28. aug 2023

U nas dost casto ludia parkuju cez cely chodnik, ziaden 1,5m volneho miesta, casto tak, ze ak chcem prejst, tak musim vyjst na cestu, po ktorej jazdia auta… takze ja toto vnimam vysoko pozitivne skrz takychto extremov…

akbara77
28. aug 2023

@power_of_now na dedine by mal by zakaz parkovania pred domom. V dome 4 auta....dvor veľký a parkujú na ceste, kadiaľ sa už nedá prejsť. Nech si každý parkuje na svojom pozemku. Nech sa páči, nech si kúpia auto aj pre svojho psa, ale nech si parkujú na dvore...HAWK

akvi
28. aug 2023

Ja to vitam a dufam, ze sa to bude kontrolovat, pretoze vacsina vodicov parkuje ako dementi. Nevadilo by mi to, ak by stali tak, ze sa da prejst popri nich, lenze nie je normalne, ze auta parkuju na chodniku a ja idem po ceste a dalsi demeti na mna trubia, ze co idem po ceste.. A to nemam ani kocik, lenze u nas na niektorych miestach zaberaju fakt cely chodnik. Este pochopim niekde na sidlisku, kde naozaj uz nie je kde zastat, ludia proste parkuju takto z nudze, lenze v nasej stvrti tak stoja preto, lebo su hnili si otvorit branu a vliezt do dvora. Pripadne maju 5 aut a len tri miesta vo dvore..

katarinaforever
28. aug 2023

@petrolejkav presne súhlasím !

felycity
28. aug 2023

každý jeden z nás vždy bude chodec, aj keď je nejaké pravidlo, najmä vo väčších mestách sa často stáva, že nie vôbec dodržiavané a chodec je nútený zísť na vozovku alebo ísť na druhú stranu na chdodník či predierať sa popri špinavom aute, takže je vítam toto rozhodnutie, avšak sú časti, kde sú chodníky dosť široké alebo sú po po oboch stranách, tu si mohlal dať záležať samospráva a prejsť si to s tým, že by niektoré chodníky zmenili na parkovacie miesta, síce fajn rozhodnutie, ale súčasne by som uvítala ak by jednotlivé časti hľadali aj nejaké riešenia aj keď nei všade sa dá nájsť..

simca06022011
28. aug 2023

@akbara77 presne u nás úzka cesta, ledva dve autá prejdú a chodník ani nie je a veselo parkujú na ceste. Ešte si za bránou narobili prístrešky a altánky miesto parkovacieho miesta a auta sup na ulicu :D tiež pá rokov bojujeme proti tomuto. Nemá kde parkovať? Nech si miesto spravi na svojom pozemku alebo použije MHD:D My mame vlastnú cestu aj s parkovaním a veselo nám tam.hocikto zaparkuje :D ze ved nemajú kde inde :D úplná psychiatria...
Pár krát sa napr u nás smetiari otočili, aj odhrabavac snehu ze proste kašlú na to, nemôžu sa pchať okolo tých áut...

miskakyska
28. aug 2023

@akbara77 súhlasím .. naberú áut,ako vôl na rohy a nemajú kde parkovať..no hold smola..ale nie moja..
U nás je presne také,ako všade.. chodník postavený a určený pre parkovanie/ako si myslia určití , arogantní ľudia/

akvi
28. aug 2023

Su europske mesta, kde napriklad ked si chce niekto prihlasit auto, musi deklarovat aj to, kde ho bude parkovat. Takze aj takto sa da obmedzit pocet aut. Alebo rezidentske, kde prve auto je za symbolicku sumu a kazde dalsie za sumu vyssiu a vyssiu, pretoze niektori maju aj po dve tri auta. Ja chapem aj ludi byvajucich v panelakoch na sidliskach, ze nie je to len ich problem, na druhej strane, my ked sme stavali dom, tak by sme neskolaudovali bez 2 parkovacich miest vo dvore, ktore sme si samozrejme museli vybudovat sami a platime za ne dane. Ludia na sidliskach placu, ze nemaju kde parkovat, mesta aj za moje dane im postavia parkovisko a dane opat nik za to parkovisko neplati.. Takze citim v tom nespravodlivost a ludia na sidliskach by sa mali spolupodielat na financovani parkovania.

petulda333
28. aug 2023

@akbara77 ale aj pred domom je tvoj pozemok,cize parkuju na svojom

simca06022011
28. aug 2023

@luccija leniví sú bránu otvárať, nepoznáš to? : D my sme kvôli tomu urobili parkovacie miesta vonku. Lenže je to náš pozemok a nikoho to netrápi. Parkuje tam.kde kto :D lebo každý si plot a bránu dá na cm na hranicu a potom frflu :D a stoja na ceste alebo na cudzom pozemku...

petulda333
28. aug 2023

Nemam nic proti tomu zakonu,len by mohli urobit teda viac parkovacich miest. Ked sme zili v meste,tak v bytovke co mala cca 250bytov. 3 bytovky vedla seba a parkovacich miest asi 100. No kde mas parkovat?

simca06022011
28. aug 2023

@akvi tak v domoch je často viac toho co si "musíme" sami... mňa dojima aj nárek ľudí z bytovky ze im nemá kto pred domom upratať:D lebo ľuďom na dedinách chodia popred ploty upratovať, kosiť:D

ysseba
28. aug 2023

U nás už začali so značením už na jednej ulici. Ukrojili z cesty. Teraz keď sa tam stretnú dve autá, tak je to len tak tak. Som zvedavá keď sa tam stretne auto s nejakou dodávkou. Alebo smetiarmi. Navyše je to ulica pred školou, takže rána a poobedia budú veľmi zaujímavé.

kris_tin257
28. aug 2023

Ja som bola minulý týždeň kocikovat v Ružinove, katastrofa buď som išla po tráve alebo po ceste, chodníkov malo a aj tie boli zapratane autami a to nehovorím že žiadnych 1.5 m sa tam nedodržiava ... Ja to vítam 👍

miskakyska
28. aug 2023

@petulda333 neviem,ako u vás ale u nás je náš pozemok po plot,za plotom je už obecné

luccija
28. aug 2023

@miskakyska tiež si myslím, že to tak je.U nás možno to je všade neviem?už pri stavebku musíš mať 2 parkovacie miesta vo vnútri.
@simca06022011 strašne ma to hnevá mini chodník zaparkované autá a so psom či s deťmi, kočíkom chodia ženy po ceste.Alebo voľný pozemok a burina trčí na chodník, že nemáš kde prejsť.A to sme jedna z mála dedin v okolí čo nemáme cyklochodník.Ale toto je problém všade.V meste rezidenčné parkovanie nedaj Boh Ti príde návšteva.My sme boli v meste v Ba a strašne peniaze sme dali za parkovisko potom to je tak, že ľudia parkujú v nákupných centrách a idu preč, ty ideš do nakupaku a 10 min hľadáš miesto

petulda333
28. aug 2023

@miskakyska u nas nie. My dokonca mame pozemok az na cestu,teda asi meter z cesty a vacsina ludi ma po cestu

draik
28. aug 2023

@tramtada31
Netušil som, že parkovanie patrí k základným právam a že samospráva je povinná zabezpečiť možnosť odstavenia vozidla, nebodaj najlepšie pri mieste bydliska držiteľa vozidla a zadarmo.

Strana
z4