icon

Zákon príťažlivosti - venujem sa duchovným veciam

danussskah
25. jan 2013

Mile mamicky,
uz dlhsiu dobu sa venujem duchovnym a dusevnym zalezitostiam ,Zakonu pritazlivosti,vibraciam,osudovosti,karme,reinkarnacii,minulym a buducim zivotom.
Hladam kamaratky podobne zmyslajuce,zijuce tymto,ktore citaju take knizky ako ja: Tajomstvo,Pros a dostanes,Putovanie dusi,Poznaj svoj ciel...atd...Je ich mnoho.Rada by som s vami podebatovala o kazdodennych radostiach a starostiach,o detoch,vztahoch k manzelovi,priatelom...na zaklade tohto Zakona.. 🙂
Proste: Hladam SPRIAZNENE DUSE!!!!
PS:Nejaku negativitu nepripustam.Negativne prispevky IGNORUJEME!!!! 😝

sisaka
12. mar 2014

@mama518 podstata kvantovej fyziky ti zda sa usla a spominam ju preto, lebo suvisi s touto temou - zakon pritazlivosti. Sama si uznala, ze kvantova fyzika nie je ziadna paveda, je to normalna vedecka disciplina a teda hodnoverna. A preto som napriklad aj ja rada, ze mnohe veci, ktore su ludstvu zname uz tisicrocia, ale len vdaka nasej spiritualite, nic co bolo merane vdaka vedeckemu pokroku zacinaju byt preukazovane ako pravdive. Napriklad o aure ci cakrach - energetickych centrach v ludskom tele vedeli ludia uz davno, aj ked vacsina z nas ich nie je schopna vidiet, mnohi ludia su bud schopni tuto energiu citit, alebo vidiet. Vdaka vede v dnesnej dobe nie je problem urobit fotografiu tychto energii to znamena, ze existencia tychto energetickych centier je dokazana. To, ze ide o energie roznych vibracii je tiez viditelne, kedze kazda cakra ma inu farbu s inou vlnovou dlzkou.
Ale spat ku kvantovej fyzike. tam je toho Tolko zaujimaveho, ze vypichnem len par dolezitych veci. (kvantovou som sa zaoberala az v zahranici, takze ak pouzijem nespravny fyzikalny vyraz je to preto, lebo mi chyba slovenska slovna zasoba v tejto oblasti)
1. Kvantova teoria odhalila zaujimave fakty: castice mozu byt na dvoch ci viacerych miestach naraz
2. Podla Einsteina nic nie je rychlejsie ako rychlost svetla. Kvantova fyzika ukazala, ze subatomove castice dokazu komunikovat okamzite cez akykolvek priestor.
3. Predpkladalo sa, ze atomy su pevne ciastocky, z ktorych je vytvoreny fyzicky vesmir. Prislo sa vsak na to, ze atomy su z velkej (obrovskej) casti len prazdno. To prazno, ale nie je prazdnom - je tam obrovska energia. Taktiez prisli na to, ze vlastne ani zlozky atomu (subatomicke cstice nie su tak uplne hmotou) a tu to uz prichadza. Tieto castice sa mozu spravat but ako vlna alebo ako castica. Pricom castice mozeme opisat ako pevne objekty, ktore maju specificku polohu v priestore. Vlny tie nie su pevne a nedaju sa lokalizovat ale su rozsirene (nieco ako zvukove vlny). takze elektrony alebo fotony ako vlny nemaju presnu polohu ale existuju len ako pravdepodobne polia, ale ked sa spravaju ako castice tieto vlny "zkolabuju" do pevneho objektu, ktory moze byt lokalizovany v case a priestore. A co je na tomto fakte tak zaujimave? Ze nemerane, nepozorovane elektrony sa spravaju ako vlny, ako nahle su vybrate na pozorovanie, kolabuju do castice a mozu byt pozorovane.

sisaka
12. mar 2014

pokracujem:
Pri merianiach sa zistilo, ze kym nie je objekt merany funguje ako vlna, ma len potencial pri merani sa objavit "tu" ci "tam" - ma potencialnu poziciu, ci potenicalnu hybnost, ale nebudeme ich poznat, az kym ich nezacneme pozorovat t.j. castica neexistuje ako "nieco" kym ju nezacneme pozorovat a nema objektivne vlastnosti nezavisle od nasej mysle.
4. Taktiez sa prislo na to, ze vsetko je "ne-miestne" t.j. ze castice su spojene na urovni (neznamej), ktora je za hranicou casu a priestoru!
Toto len potvrdzuje, ze vsetko je energia, ze nasou myslou ju dokazeme ovladat (skuma sa do akej miery) a taktiez, ze vsetci sme spojeny = vsetci sme jedno.

sisaka
12. mar 2014

@mama518 a este co ma iritovalo na tvojom prispevku, nevies nic o energiach, ale mas potrebu nam tu vysvetlit, ake su nebezbecne, pritom sama vyuzivas silu myslienky (energie) - modlitby. tema sa vola venujem sa duchovnym veciam, ty tvrdies, ze sa duchovnym veciam nevenujes, tak nechapem tvoj zaujem o tuto temu, ja tiez nechodim do temy o strikovani a hackovani varovat zeny, aby s tym prestali, lebo ja som sa ked som bola mala pichla o ihlicu. Myslim si, ze tam rozoberaju vzory, delia sa o napady, skusenosti a pod. vsetky su si vedome, ze sa mozu pichnut a nepotrebuju byt o tom informovane. Tak to robime aj mi tu. Zaujimame sa o duchovne veci a rozpravame sa o tom, co nas zaujalo a co si myslime, ze by mohlo zaujimat aj ine.
To, ze ty si myslis, ze jediny, kto ma pravdu je katolicka cirkev je cisto tvoja sukromna vec. Mna jej postoj absolutne nezaujima a je mi jedno, aky je jej nazor na reiki, yogu, akupunkturu, homeopatiu a neviem co este.

danussskah
autor
13. mar 2014

@sisaka Presne toto ma zaujalo na kvantovej fyzike a som bola dost z toho mimo...hlavne aka velka je uloha POZOROVATELA,ked sa na nieco zamera a potom sa uz vsetko zmeni..A z toho som si vyvodila,ze je ten najvacsi a najvyssi pozorovatel je vlastne Boh...na zaklade jeho pozorovania sme vznikli my...
Z kvantovej fyziky vyplyva,ze na 1.mieste je Informacia
2.miesto Energia
3.miesto Hmota......presne mi to krasne zapada do konceptu Boha,Vesmiru a nas ludi a vsetkeho..Dufam,ze sa chapeme 😀 .
Ja mam ale momentalne mierny utlm v tomto..akosi som zlenivela,ani velmi nerozmyslam,ani necitam,len filmy pozeram po veceroch 🙂.

vejula
13. mar 2014

@mama518 prečo nemôžem objať strom?

vejula
13. mar 2014

@0silvia0 na to su rôzNE NAZORY. Ja som sa stretla aj s takým nazorom, že akákolvek metoda, pomocou ktorej chceme dosiahnuť to duchovné vyslobodenie, nas vlastne len zavadza k inej iluzii. Vraj skutočné duchovné poznanie prichadza len z čistoty vnutra, bez akychkolvek praktík (či už rôzne naboženské ritualy, alebo psychedelika, či meditacie)... Ktovie.

vejula
13. mar 2014

@mama518 kvantova teoria štrbinovym experimentom dokazala, že subatomarne častice menia svoj charakter podla toho, či su pozorované nejakým vedomím, alebo nie. Pokial pozorované niesu, maju charakter vlny, akonahle su pozorované vedomím, spravaju sa ako častice... Toto kopirujem s knihy od Grofa: Pochopení aktivní role vědomí ve
stvoření není nutně vyhrazeno jen
náboženství, filosofii a mytologii.
Podle moderních fyziků mění akt
vědomého pozorování
pravděpodobnost některých
událostí na skutečnost, čímž se
zúčastňuje vytváření materiální
reality. V jedné ze svých přednášek
o zkoumání filosofických a
spirituálních souvislostí kvantově
relativistické fyziky hovořil fyzik
Fred Alan Wolf o aktivní roli, kterou
sehrává vědomí při utváření
materiálního světa. Uvažoval o
mechanismech, které tento proces
uvádějí v pohyb, a vyslovil názor,
že konečným důvodem stvoření
materiálního světa může být vznik
závislosti vědomí a ducha na
prožitku hmoty.

simcika
13. mar 2014

Ahojte ženy, posielam pozdrav a pekný večer!! Kniha je inšpirácia . je to zhmotnený súbor myšlienok. Ava 🙂 ška zbaviť sa myšlienky a nechať priestor milovať a radostne túžiť, je podstata každého učenia ( od budhizmu až po secret...)

0silvia0
13. mar 2014

@vejula ilúzie sú ilúzie, ale skutočná čistá pravda je asi len jedna a cesty k nej bývajú rôzne... skutočné duchovné poznanie je dar, ktorý si nezasluhujeme, ani nemáme v rukách jeho urýchlenie, je nám daný vo chvíli, keď ho dokážeme prijať a pochopiť. Takto to vnímam ja, ale samozrejme každý to môže vnímať inak 🙂

ivetoy
13. mar 2014

@danussskah mna strasne zaujimaju minule zivoty,bola som raz u jednej zeny ,bola celkom mlada,chcela som vediet kto su ti ludia okolo mna ,mala som pripraveny cely zoznam a div sa svete ,otocila hlavu bokom a zacala tak klipkat..a stacilo len krstne meno a vek...povedala miesto,kedy, a v akom vztahu sme sa nachadzali v tom case,len skoda,ze ked prisiel moj muz do cesty tak som bola na vazkach ci za nou ist a ci nie...on sa na to hneval a nesla som ,teraz mi to stale vrta hlavou...aj sa hadame, mna to mrzi,mohlo by to byt lepsie...hladala som trosku krajsi vztah,ale asi nemame nieco doriesene a musime vo vztahu zotrvat...keby som za nou sla a povedala by mi nieco negativne,tak urcite uz nie sme spolu....ale ziaden vztah nie je nahodny ,vsetko je karmicke....no zaujima ma pekelne kto je moj muz....!! 🙂

vejula
14. mar 2014

@0silvia0 asi sme sa nepochopili, ja hovorím vlastne o tom istom. Že v čase, ked naše vnutro bude tak čisté, že bude schopné prijať pravdu, tak to pochopenie príde. Ty pišeš, že cesty su rôzne, to je tiež nazor a ja ho nezavrhujem, pretože to tak môže byť. Len som písala, že niektorí su presvedčení o tom, že žiadne, človekom vytvorené cesty k vnutornej obrode - ako napr. joga, meditacie, modlitby, či psychedeliká človeku nezjavia pravdu, len iluziu v ktorej žiju premenia na inu iluziu...

mama518
16. mar 2014

@vejula Nemyslím si že samotné objatie stromu by mohlo byť zlé. Samozrejme, že keď si v prírode oddýchneme, prejdeme na iné myšlienky, nadýchame sa čerstvého vzduch a pokocháme sa pohľadom, cítime sa oveľa lepšie. No a na toto sa zvykne povedať, že sme načerpali pozitívnu energiu, čo je samozrejme v poriadku. Ale ak niekto objíma strom kvôli tomu aby načerpal nejakú energiu, tak tu je otázne o akú energiu ide a kto je jej pôvodcom. Mnohí, ktorí toto praktizujú naozaj pociťujú určitú "silu" alebo "energiu". Ak nás objíme milujúca osoba, takéto objatie je tiež plné akejsi "energie". Ale pôvodom tejto "energie" je Láska, takže táto energia je v poriadku. Známy maltský exorcista Elias Vella sa vyjadril, že čo sa týka nemerateľných energií, existujú len dve. Jedna je Duch Svätý a druhá zlý duch. A vysoké percento ľudí, ktorí sú dlhodobo liečení na psychiatriách v minulosti navštevovalo ľudových liečiteľov, psychotronikov, veštcov, zaoberalo sa reinkarnáciu a inými "modernými" duchovnými prúdmi. V podstate je na každom človeku, čo si vyberie.

krristin
16. mar 2014

Jediná pravda a cesta je Ježiš toto sú bludy

krristin
16. mar 2014

Ľudia staci ked si precitate sväté písmo staci nový zákon a tam najdete odpovede na všetko. Par strán napr evanielium podla Matúša a zistite co je pravda...toto ostatne je klam

mama518
16. mar 2014

@sisaka Dovolila som si zareagovať a zapojiť sa do diskusie, lebo mám skúsenosť, ktorú sme si ako rodina prežili a veľmi ťažko sme sa z daného problému dostávali. Táto skúsenosť sa netýkala fyzicky mňa, ale člena mojej rodiny a bolo to pre celú rodinu veľmi bolestivé. Dostali sme sa z toho len pomocou modlitby, a duchovného vedenia katolíckeho kňaza, pretože nič iné nám dostupné nepomáhalo. Pred pár rokmi by som bola z tohoto tvojho príspevku nadšená, ale dnes viem, že kto sa zamotá do takýchto vecí, môže to mať veľmi zlé následky. Píšeš, že odsudzujem energiu a sama používam energiu, ktorou je modlitba. Áno, presne tak. Totiž je mojou skúsenosťou, že úprimná modlitba k Bohu kresťanov ak je praktizovaná s vierou a láskou robí zázraky. A aj keď som kedysi nebola, dnes už som aktívne a hlboko veriaca a zásadne sa riadim Svätým písmom, ktoré veľmi ostro odsudzuje podobné praktiky. Mnohé veci, ktoré si opísala ako vedecky dokázané takými nie sú a sú to len hypotézy.

vejula
16. mar 2014

@mama518 myslím, že absolutne všetko ma svoju energiu. Aj strom určite, a kedže je to Božím dielom, nedovolila by som si tvrdiť, že strom obsahuje energiu od zlého ducha. Ja napríklad cítim silu aj v rastlinách v stromoch, pôsobia na mna pozitívne, myslím, že je dôležité vnímať silu zvierat i rastlín a žiť s nimi v symbioze, správať sa zodpovedne k ním, kedže bez nich by sme neboli. Možno je to aj určitý druh lásky. Nemyslím, že je na tom niečo zlé.

eveleanor
16. mar 2014

Dobry vecer,
zrejme nie nahodou som sa ocitla na vasom fore. Taktiez sa venujem dochovnym veciam, aj ked nezodpovedam vasej vekovej skupine. Myslim, ze som podstatne starsia. Vela citam ezotericku literaturu a meditujem, hladam odpovede.
Takmer pred rokom mi zomrela dcera - spachala samovrazdu. Hladam ludi, ktori sa dokazu kontaktovat s dusami ludi ktori zomreli. Viem, ze taki ludia existuju. Ma niektora z vas vedomosti, ci kontakt na takychto ludi? Taktiez chcem podstupit reinkarnaciu.
Ďakujem za pomoc.

sisaka
16. mar 2014

@eveleanor
myslela si regresiu (regresnu terapiu)? - lebo reinkarnaciu podstupujeme vsetci 😉
Ja kontakty na ludi, co dokazu komunikovat s dusami, ci ludi, co robia regresiu mam, ale zial zijem v Kanade, ale urcite je vela ludi aj na Slovensku, ktore to robia, drzim palce nech sa podari niekoho najst.
Ak sa venujes meditacii mohlo by sa ti podarit nadviazat kontakt so svojou dcerkou, niekedy treba trochu pomoct, ak sa sama nedokazes dostat na potrebne vibracie .... pocula si uz nieco o hemi sync (Monroe institute), ci binaural sounds? POmocou tychto zvukou sa moze clovek dostat do ineho stavu vedomia, nadviazat komunikaciu s duchovnymi radcami, dostat sa do inych dimenzii ....

sisaka
17. mar 2014

@mama518
Boh krestanov? to je co? ach jaj, tu je akakolvek diskusia uplne zbytocna.
Len ti posepkam, ze neexistuje Boh krestanov, boh moslimov ....
1. boh je jeden (jedno)
2. My sme vzisli z boha, my sme boh, my sme jedno.
3. vsetci sme jedno - ci verime v Boha, Allaha, ci sme hinduisti, budhisti, ci ateisti, ci sme vteleni na tejto Zemi, ci niekde inde, ci sme duse bez fyzickeho tela ...
Ludia, ktori boli schopni toto pochopit siria vo svete lasku, pokoj a porozumenie, lebo vedia, ze svojim spravanim a myslenim ovplyvnuju nas vsetkych. Nie su to ziadni posluhovaci diabla, ci negativnych sil, energii, prave naopak, z tychlo tudi sala pozitivna energia a dobro. Ziadna cirkev by ma nepresvedcila o opaku, ja nepotrebujem, aby mi niekto treti vravel, co je dobre, co je zle, ja velmi dobre citim, z coho/koho sala laska a pozitivna energia a z coho nie Kazdy clovek to citi a nepotrebuje byt na to vycviceni, treba sa riadit srdcom, to je ten najlepsi detektor lasky ....

krristin
17. mar 2014

@eveleanor žiadna druhá šanca neexistuje,žiadna reinkarnacia a podobne bludy.
jediná cesta je Ježiš.
človek sa rozhoduje teraz kam pôjde ,koho príjme za pána,či zlo alebo dobro.
žiadny rozhovor s mŕtvymi príbuznými neexistuje je to rozhovor s démonmi,satan dokáže vziať na seba ktorúkoľvek podobu.
tvoja dcéra potrebuje modlitby ,ako aj všetci ktorí opustili tento svet.
popros Boha pána Ježiša o odpustenie že si praktikovala tieto ohavnosti,iba on nas dokáže zbaviť od zlého,demonov.
príjmu Ježiša za svojho pána a zachran sa

krristin
17. mar 2014

Sú iba dve cesty žiadny zlatý stred neexistuje!
dobro alebo zlo

ada32
17. mar 2014

@sisaka krasny posledny prispevok. 🙂

Na "jedinom krestanskom Bohovi" som sa zarazila, ked som to len citala, kedze som si uvedomila ze presne o tom je cirkev. A je jedno aka. Vymyt hlavy ludom a urobit zo stada poslusne ovecky ktore spapaju vsetko co pan farar povedia.
O tom su vojny a vsetka bolest sveta. Nie o nejakych imaginarnych zlych silach. Ale o boji o moc, o peniaze a je jedno ci sa to tyka ktorejkolvek cirkvi alebo sekty. 😔 Preto treba viest ludi k poslusnosti a patricne ich zastrasovat. 😖

@eveleanor citim s tebou . Prezit nieco take je najtazsia chvila v zivote. tazsia ako cokolvek ine na svete. Prajem vela sily, ja osobne by som s vyvolavanim duchov neexperimentovala. Aj ine dimenzie maju svoje zakonitosti a do tohto by som nerypala. Mozno ak skusis regres - ale aj tam sa asi da tazko povedat ci najdes odpvede. Hlavne samovrazda je velmi tazka vec. Mnoho nam bude odkryte po fyzickej smrti. Ja neverim na peklo ktorym cirkev ludi zastrasuje. A neverim ze ludia ktori sa dopustia hriechu su sudeni a uvrhnuti do zatratenia / to je silny nastroj manipulacie/ Ale verim ze dusa sama si uvedomi co sa dalo robit inak a vrati sa sem opat prezit skusku ako do skolskej lavice.

krristin
17. mar 2014

V mene Otca i Syna i Ducha svätého amen.
Slávne knieža nebeských vojsk,svätý Michal Archaniel,chrán nás v boji proti kniežactvám a mocnostiam,proti vládcom sveta temnôt,proti zloduchom v nebeských sférach.
Príď na pomoc ľuďom,ktorých Boh stvoril na svoju podobu a draho vykúpil z diablovej moci.
Svätá cirkev ta uctieva ako strážcu a ochranu,Pan tebe zveril duše vykúpených,aby si ich priviedol do neba.
Pros Boha pokoja aby rozdrvil satana pod našimi nohami,aby nedrzal ľudí v zajatí a neskodil cirkvi.
Prines naše modlitby pred najvyššieho aby sa nad nami zmiloval.
Ovladni draka,toho starého hada,ktorým je diabol a satan,zviaz ho a zavrhni do bezodnej priepasti aby uz nezvadzal národ.
V mene Ježiša Krista,nášho Boha a Pána ,na príhovor nepoškvrnenej Panny Marie,Božej Matky,Svätých a apostolov Petra a Pavla a všetkých svätých s dôverou slubujeme,že budeme odrážať diablove útoky a klamstvá.
amen

krristin
17. mar 2014

@ada32 Nech ta Pan Boh zehna a nech ti ukaze,zjavi pravdu.
Pane Ježišu prosím ťa zachran nás všetkých.

sisaka
17. mar 2014

@krristin Si ma teraz vystrasila .... to je nejake zaklinadlo z 15. storocia? Radsej pros Jezisa nech ti pomoze otvorit srdce laske a porozumeniu

mama518
17. mar 2014

@sisaka Áno, je pravda že my kresťania nežijeme vždy tak, ako by sme mali. Odpusť, že vám svojimi hriechmi zakrývame výhľad na Boha.

krristin
17. mar 2014

@sisaka prosím ho každý deň až ma neopusta 😊môj jediný pán a ten najvyšší pán je Pan Boh ,Pan Ježiš.😊😊😊😊 -láska,dobro.
Je to modlitba 😊

eveleanor
17. mar 2014

sissaka, dakujem Ti za pozbudive slova. Ano, myslela som regresnu terapiu. Stratit dieta je to najtazsie, co moze zena prezit. Svoju dceru Adku som nesmierne lubila, mala to vsak v zivote velmi tazke, velmi si vycitam, ze som jej mala viac pomoct. Verila na reinkarnaciu a v liste na rozlucku mi napisala, "...mami, zila som len k voli Tebe. Neplac, ja sa ku Tebe vratim..". Chcela by som vediet, ci je stastnejsia, ako tu na zemi, ci sa jej dusicka dostala do svetla, nebicka. Je mi bez nej velmi tazko, preto prosim o radu.
krristin - preco mna a moju dceru osocujes? Co vies o nasom zivote? Nic. Sissaka ma pravdu, Boh je len jeden pre vsetkych, nielen pre clenov Katolickej cirkvi. Poznam ludi, ktori nechodia do kostola, ale srdcia maju cistejsie a otvorenejsie voci inym ludom, ako ti, co sa denne x-krat modlia.

eveleanor
17. mar 2014

este chcem podakovat Ada 32.
Pokial som čitala príspevky na tomto fore ste tu vačšinou mlade zeny s menšími detmi. Nezabudnite ich objat, pochvalit a dat najavo, ako ich lubite. Myslim, že som to mala aj já mojej dcére hovorit častejsie, bola vsak dospela a že sa máme radi bolo pre mna prirodzene.
Sissaka co je hemi syne a binaural sounds neviem, skusim to vygúglit. Anglicky neviem, to ovladala moja Adka. Ja som k voli praci robila statnicu z nemciny.
ďakujem za radu

sisaka
17. mar 2014

@eveleanor je to velka tragedia, to je mi velmi luto, ze to tvoja dcera vzdala ☹ . Ale urcite je teraz v poriadku, ak potrebujes od nej ubezpecenie, ze je Ok hladaj nejake medium, ktore dokaze nadviazat kontakt s dusami zomrelych. Kamoska bola nedavno u takejto pani a ta sa skontaktovala s jej zosnulym manzelom (zomrel na rakovinu). Povedala jej take detaily, ktore vedela len ona a manzel, ten je dal vediet, ze vsetko je ok, ze je v poriadku a ze sa ma posunut dalej v zivote, ze ju bude cakat na druhom svete. Drzim palce, nech najdes nejake dobre medium a taketo uistenie dostanes aj ty. Vsetko dobre