Zarosenie okien, keď sú otvorené na vetračku

10. jan 2021

Dobrý deň, chcem sa vás opýtať, neviete čo znamená, že keď otvorím okná na vetračku, tak zvrchu sa zarosia? Kúpili sme byt v pôvodnom stave kde sa robila kompletná rekonštrukcia, aj sa menili okná za plastové, pretože boli ešte pôvodné a proste menilo sa úplne všetko, elektrika, voda, steny, podlahy, všetko. Čítala som, že takto nové byty mávajú často dnu vlhkosť. Nikdy som sa s tým nestretla, preto by som chcela vedieť či to rosenie okien má nejaký súvis? Čo by ste odporúčali ak je to náhodou vlhkosť, čo robiť a ako sa toho zbaviť? Ďakujem.

simsalabim
10. jan 2021

V zime je vlhost vonku vzdy nizsia ako dnu. Ked otvoris okno, je normalne, ze sa na studenom skle vyzraza vlhost zvnutra. Problem by bol, keby vlhli steny.

luciannka83
10. jan 2021

To je to iste, ako ked ludia s okuliarmi vojdu von dnu.

babydesire
11. jan 2021

Casto vetrat v zime,niekolkokrat za den,narazovo (prievan), utierat prebytocnu vlhokost,odvlhocovace,ryza ci soľ...a dokupit savo na plesne aj do zasoby...vyhoda plastakov oproti starym drevenym je ze dobre izoluju,ale nevyhoda ze teply vlhky vzduch z vnutra sa na studenom okne vyzraza a studene a vlhke miesto je raj pre plesne...stare okna neizolovali tolko,teplo sice unikalo ale aj vlhkost